reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
@anetka303 Zazdroszczę i przez te hormony to jak sobie czytam o bliźniakach to aż się wzruszam :)
Hehe nooo nie jest łatwo utrzymać emocji na wodzy teraz. Wracałam od lekarza to zajrzałam do Lidla i ciągle łzy mi kapaly między półkami a uśmiech przyklejony do twarzy. Nie chcę wiedzieć co myśleli o mnie inni ludzie [emoji86]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cieszy,ale ja nie chciałam nikogo informować do 10-12 tc,wiadomo,różnie bywa. A jak już wymyśliłam,że powiem,że wpadka-rodzina łatwiej przyjmie,to oczywiście musiał powiedzieć,że to planowane było. A teraz słucham od rana,że chyba mnie pojebalo,że jestem nienormalna,jedna osoba z rodziny powiedziała,że dopóki nie usunę,to mnie nie chce znać...:( Tego chciałam uniknąć.
I przez nich teraz mam poczucie,że ,jak to powiedzieli, mam nierówno pod sufitem i że lekkomyślnie postapilam. Ale liczyłam się z tym,że wsparcia od nich nie dostanę,tylko że to mimo wszystko boli.
Jest mi zwyczajnie przykro,tym bardziej jak bardzo bliska mi osoba nazywa mnie krolica rozplodowa...:(
Bardzo mi przykro, że doświadczasz takich rzeczy. Jesteście dorośli i to do Was należy decyzja ile dzieci mieć. Reszta co najwyżej może Wam pogratulować i cieszyć się z Waszej radości. A jak nie, to trzeba do nich złapać zdrowy dystans i chronić siebie i maleństwo. Aż samą mnie to wkurzyło :/

Wiem ze nie będzie lekko ale bardzo się cieszę, kurcze ciesze się jak cholerka [emoji23][emoji23]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Nie no pewnie! :) bliźniaki są extra, sama z nimi pracuje. Ale wiem ze po porodzie będę musiała liczyć na siebie, ewentualnie musiałabym zatrudnić nianie :) dlatego bardzo się bałam. Nie poradziłabym sobie sama

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Karotka ja Ci wspolczuje. Najblizsza rodzina to dzieci i maz. Reszte olej!!!
Ja zawsze chcialam trojke . Prezes warty ma 5- ke Nie bede chyba mogla spac.

Gratulacje dziewczyny.
Pierwsze blizniaki :)

Wisna spokojnie. Nie denerwuj sie czesto sa spóźnienia. Jajeczkowania, zaplodnienia implantacji.

Paulinka wez nospe i poloz sie to przejdzie.

Ja dzis powiedzialam szefom. Przyjęli bardzo dobrze :) na razie wie mlody, tesciowa, szefowie wy i lekarz.
Brzuch mi sie zwiekszyl i w sobote na imprezie rodzinnej wszyscy mysleli ze przytylam, hihi niech tak mysla dalej.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Karotka ja Ci wspolczuje. Najblizsza rodzina to dzieci i maz. Reszte olej!!!
Ja zawsze chcialam trojke . Prezes warty ma 5- ke Nie bede chyba mogla spac.

Gratulacje dziewczyny.
Pierwsze blizniaki :)

Wisna spokojnie. Nie denerwuj sie czesto sa spóźnienia. Jajeczkowania, zaplodnienia implantacji.

Paulinka wez nospe i poloz sie to przejdzie.

Ja dzis powiedzialam szefom. Przyjęli bardzo dobrze :) na razie wie mlody, tesciowa, szefowie wy i lekarz.
Brzuch mi sie zwiekszyl i w sobote na imprezie rodzinnej wszyscy mysleli ze przytylam, hihi niech tak mysla dalej.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Z kolei u nas jest tak ze ja myśle ze przytyłam a mąż mówi ze to ciążowe [emoji23] ale wydaje mi się ze za wcześnie na ciazowy

Ostatnia edycja:
@karotka00 beznadziejna kumpela...

Gratuluję bliźniaków anet :)

Ja zapisałam mnie i mojego faceta na takie spotkanie "bezpieczny maluch", cieszy się wielkim powodzeniem, kumpela była ostatnio z mężem i zachwyceni! Akurat będą w Katowicach także warto wykorzystać :)

Na czym polega? :)

To taki darmowy program, który ma nauczyć przyszłych rodziców jak radzić sobie w syt. Zagrożenia życia dziecka, jak bezpiecznie przewozić dziecko itd. Najpierw spotkanie z ratownikiem medycznym, potemm inne :) całość trwa ok 3h :) ponoć świetnie zrobione! Pracuje jako opiekunka i wiem, jakie to ważne, aby wiedzieć jak sobie radzić np. Przy bezdechu czy zadlawieniu... i chcę by mój facet też to wiedział :)

Cieciorka pięknie to opisałaś,sama bym tego nie określiła lepiej. :) Dziękuję. Już się pogodziłam z tym durnym chłopem moim,teraz czas na konfrontację z rodziną..chociaż pierwsze koty za płoty. :D
Innym dziewczynom też bardzo dziękuję za miłe słowa - wbrew pozorom, to dla mnie wiele znaczy,tym bardziej,że teraz jestem wyczulona na różne rzeczy. :tak:
Ja od zawsze twierdziłam,że to forum jest wyjątkowe- są tu zazwyczaj wspaniałe kobiety,które nie plują jadem i nienawiścią (jak na pewnym innym forum....z pewnością je znacie...przynajmniej niektóre z was..:dry:). Wiem,że tutaj zawsze znajdę miłe słowo i wsparcie,i to jest cudowne.
Dziękuję wam dziewczyny za dzisiejsze wpisy,jesteście niesamowite! Wszystkie!:-) :)

reklama
Orientujecie się może czy oprócz dokładnego badania USG robią jeszcze na badaniach prenatalnych jakieś pobranie krwi czy cuś ? :) Dostałam dzisiaj skierowanie na badania prenatalne w pierwszym trymestrze i o dziwo na NFZ mimo że ginekolog prywatna :D Nie wiem na co powinnam się przygotować :D:D:D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry