Może ci przejdzie. Moja mama opowiadała,że w ciąży ze mną nie mogła patrzeć na herbatę i na bigos.karotka00 będziesz sprawczynią mojego pawia na samą myśl o pieczarkach i grzybach zaczyna mnie mdlić tak że masakra mam tak od początku ciąży moja mama już wie że do końca mojej ciązy ma szlaban na robienie czegokolwiek z tym czymś .
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Eglentine
Fanka BB :)
Kurcze trzy noce przerażają. Ze starszym to nie było problemu. No nic muszę sprobowac, nie ma rady.W tym wieku tylko przetrzymanie - około trzech nocy befzie do bani ale potem sie przestawi - nie dawaj nic e zamian bo to raczej nie pomoze
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
mama_jagodki
Początkująca w BB
Dziękuję za miłe przyjęcieWitaj w pazdziernikowych mamach !
mama_jagodki
Początkująca w BB
Mam nadzieję, że u mnie będzie podobnie. Chociaż takie 1,5 roczne dzieci to przeważnie chcą jeszcze w spacerówce sobie jeździć i tego najbardziej się obawiam. Oglądałam wózki rok po roku ale nie dość że są jakieś ogromne to jeszcze ceny powalająWitaj mama_jagodki. Między moją dwójka są prawie dwa lata różnicy. A teraz jeśli wszystko będzie dobrze to będzie trochę mniej. Cztery miesiące przed drugim porodem na spacery z Jasiem chodziłam już bez wózka, za rączkę. Wózek służył tylko do usypiania na pół leżąco [emoji4] później wynieśliśmy wózek na strych. Było trochę płaczu, bo buu zginęło ale szybko zapomniał i jak znieśliśmy go dla młodego to Jasiu nawet wsiąść nie chciał. Takze tragedii nie było. Teraz też mam tak zamiar zrobić ale to jeszcze trochę czasu.
wisna
Pomiędzy moimi dziećmi była taka różnica. Nosiłam starsze w nosidle na plecach. Z tego co wiem są też nakładki na wózek ale ja nie miałam. Różnica wieku z perspektywy czasu idealna. Na początku bardzo się bałam, ale potem dzieci bawiły się razem.Witam wszystkie przyszłe październikowe mamy jestem tu nowa to może kilka słów o mnie. Jestem mamą Jagódki, która skończyła niedawno 9 miesięcy, kilka dni temu dowiedziałam się, że znów będę mama. Z jednej strony radość z drugiej przerażenie jak ja sobie poradzę mąż pracuje w systemie dwa tyg w pracy tydz w domu. Czy są tutaj mamy gdzie różnica między rodzeństwem wynosi ok 18 miesięcy? Jak rozwiązać sprawę z wózkiem? Może ktoś coś podpowie?
Kornelcia05
Moderatorka
Może najpierw spróbuj odstawić pierś w dzień, ja właśnie tak zrobiłam jak dowiedziałam się o ciąży żebyś nie miała zastoju i mały nie będzie w takim szoku ze tak nagle go odstawisz i sproboj w nocy podawać mm przez sen może da się oszukać [emoji6]Kurcze trzy noce przerażają. Ze starszym to nie było problemu. No nic muszę sprobowac, nie ma rady.
Ja teraz karmie wieczorem i rano jak wstanie ale jeszcze 2 tygodnie i też zacznę mm podawać przed snem.
A tak wogole chciałam spytać jak Ty sobie dajesz radę z takimi dwoma małymi brzdącami? Nie boisz się jak pojawi się trzecie? Jestem pełna podziwu [emoji1]
Kornelcia05
Moderatorka
Mama-Jagodki wiesz kiedys Emenems wrzucila zdjęcia takiej rozkladanej dostawki do wozka może to by się przydalo, to było siedzisko z dodatkowym kółkiem które przyczepiasz obok wózka
Eglentine
My mamy tez taki niby rowerek na trzech kołach, który sie pcha, potem moze pedalowac sam i przez cale lato 2015 praktycznie tym go wozilam.Mam nadzieję, że u mnie będzie podobnie. Chociaż takie 1,5 roczne dzieci to przeważnie chcą jeszcze w spacerówce sobie jeździć i tego najbardziej się obawiam. Oglądałam wózki rok po roku ale nie dość że są jakieś ogromne to jeszcze ceny powalają
Też właśnie chciałabym odstawić ale mój nie chce pić mleka z butelki. W dzień ssie piers zazwyczaj tylko raz, przed południową drzemką, ale w nocy 5 razy minimum. Wczoraj próbowałam dać butelkę to wrzask. Chciałam go przytrzymać ale po godzinie to samo i się poddałam. Nie wiem, może mu nie smakuje. Myślałam, że jak zacznie pic modyfikowane to dłużej pośpi a on nie chce i już. Macie dziewczyny na to jakiś patent? Przecież nie będę mu w nocy szykowała obiadu [emoji2]
przy odstawianiu 2,5latka przez kilka nocy jadl kanapki/owsianke/ jajecznice xD na szczescie minelo
Wrocilismy, bylo cudownie, nawet troche pojezdzilam na nartach )
reklama
Mama-Jagodki wiesz kiedys Emenems wrzucila zdjęcia takiej rozkladanej dostawki do wozka może to by się przydalo, to było siedzisko z dodatkowym kółkiem które przyczepiasz obok wózka
Dostawka buggypod chyba sie nazywa pasuje do większości wózków i jest składana
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.