reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja też dziś jak usypiałam młodego,to sama się zdrzemnęłam. Prawie 2 godziny.:szok:
Najchętniej już bym poszła spać do rana...a tutaj wieczorem trzeba młodego wykąpać,młodą przypilnować,żeby dokładnie włosy umyła,kolację podać i...wtedy mam wolne.:sorry:

reklama
Witajcie Dziewczynki.
U mnie dzis samopoczucie fatalne, miałam koszmarny sen.. :(
I chodzę jak struta.

U mnie dziś cała niedziela w wyrku (wyskoczyliśmy tylko na obiad do rodziców)... No i przede wszystkim podjęłam dziś decyzję o zmianie lekarza. W piątek rozmawiałam ze znajomą położną no i dowiedziałam się że mój lekarz jest niedokładny i tylko kasę liczy [emoji53] Także będę dojeżdżać 40km na wizyty do naszego ordynatora, podobno to najlepszy specjalista w naszym szpitalu i jest fachowcem od trudnych ciąż... Myślę, że warto [emoji16]
Wczoraj mąż zafundował mi kąpiel w rumianku, przyniosła dużą ulgę na moje drogi moczowe- dziś powtórka [emoji6]

hchy3e3klmq5cy16.png

Witam wszystkie przyszłe październikowe mamy jestem tu nowa to może kilka słów o mnie. Jestem mamą Jagódki, która skończyła niedawno 9 miesięcy, kilka dni temu dowiedziałam się, że znów będę mama. Z jednej strony radość z drugiej przerażenie jak ja sobie poradzę mąż pracuje w systemie dwa tyg w pracy tydz w domu. Czy są tutaj mamy gdzie różnica między rodzeństwem wynosi ok 18 miesięcy? Jak rozwiązać sprawę z wózkiem? Może ktoś coś podpowie?

A ja chyba sobie dziś zrobię kąpiel z olejkiem eukaliptusowym. :) O ile będę miała siłę. :-D
My po obiadku,jeszcze P.był w polskim sklepie i nakupowal smakołyków jak pierogi czy kotlety z grzybkami. Cała lodówka zawalona jedzeniem,a ja mam apetyt,więc marzenie.:D

karotka00 będziesz sprawczynią mojego pawia :-D na samą myśl o pieczarkach i grzybach zaczyna mnie mdlić tak że masakra mam tak od początku ciąży :-D moja mama już wie że do końca mojej ciązy ma szlaban na robienie czegokolwiek z tym czymś .

Hej ja jeszcze karmię ale planuje już pomału odstawiac tylko trochę się ociagam przez ta pogodę bo boje się za mała zaraz się rozchoruje a i tak od 2 dni ma katar.
Też właśnie chciałabym odstawić ale mój nie chce pić mleka z butelki. W dzień ssie piers zazwyczaj tylko raz, przed południową drzemką, ale w nocy 5 razy minimum. Wczoraj próbowałam dać butelkę to wrzask. Chciałam go przytrzymać ale po godzinie to samo i się poddałam. Nie wiem, może mu nie smakuje. Myślałam, że jak zacznie pic modyfikowane to dłużej pośpi a on nie chce i już. Macie dziewczyny na to jakiś patent? Przecież nie będę mu w nocy szykowała obiadu [emoji2]

dqpranli5ka2p20x.png

dqpr3e5eeyd3tlax.png

Witam wszystkie przyszłe październikowe mamy jestem tu nowa to może kilka słów o mnie. Jestem mamą Jagódki, która skończyła niedawno 9 miesięcy, kilka dni temu dowiedziałam się, że znów będę mama. Z jednej strony radość z drugiej przerażenie jak ja sobie poradzę mąż pracuje w systemie dwa tyg w pracy tydz w domu. Czy są tutaj mamy gdzie różnica między rodzeństwem wynosi ok 18 miesięcy? Jak rozwiązać sprawę z wózkiem? Może ktoś coś podpowie?

Witaj w pazdziernikowych mamach ! :)

Też właśnie chciałabym odstawić ale mój nie chce pić mleka z butelki. W dzień ssie piers zazwyczaj tylko raz, przed południową drzemką, ale w nocy 5 razy minimum. Wczoraj próbowałam dać butelkę to wrzask. Chciałam go przytrzymać ale po godzinie to samo i się poddałam. Nie wiem, może mu nie smakuje. Myślałam, że jak zacznie pic modyfikowane to dłużej pośpi a on nie chce i już. Macie dziewczyny na to jakiś patent? Przecież nie będę mu w nocy szykowała obiadu [emoji2]

dqpranli5ka2p20x.png

dqpr3e5eeyd3tlax.png

W tym wieku tylko przetrzymanie - około trzech nocy befzie do bani ale potem sie przestawi - nie dawaj nic e zamian bo to raczej nie pomoze

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witaj mama_jagodki. Między moją dwójka są prawie dwa lata różnicy. A teraz jeśli wszystko będzie dobrze to będzie trochę mniej. Cztery miesiące przed drugim porodem na spacery z Jasiem chodziłam już bez wózka, za rączkę. Wózek służył tylko do usypiania na pół leżąco [emoji4] później wynieśliśmy wózek na strych. Było trochę płaczu, bo buu zginęło ale szybko zapomniał i jak znieśliśmy go dla młodego to Jasiu nawet wsiąść nie chciał. Takze tragedii nie było. Teraz też mam tak zamiar zrobić ale to jeszcze trochę czasu.

dqpranli5ka2p20x.png

dqpr3e5eeyd3tlax.png

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry