reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Można,w rozsądnych ilościach.:) Pomaga czasem na mdłości,a sama byłam świadkiem jak w szpitalu niektórym ciezarnym zalecano colę. Tylko oczywiście nie całą butelkę.:-) :)

reklama
Dokładnie, z colą to nie bardzo na mdłości podobno imbir i migdały mogą pomóc :-)
Witajcie przy leniwej niedzieli :D my mamy dylemat czy już powiedzieć Rodzicom czy się wstrzymać (jedziemy dziś na niedzielny obiad) a wizyta gin w pt :)
Co do zakupów pewnie w 2gim trymestrze zaczniemy się rozglądać, szukac, porównywać :p

U nas już duża większość wie [emoji13] nie umiałam z ta wiadomościa wytrzymać i pow rodzicom szczególnie że z nimi mieszkamy i teraz by się nawet do myśleli bo całymi dniami bym spała itd itp [emoji38][emoji38]

A w sumie dalej to już jakoś poszło po usg [emoji7]

U nas nikt nie wie,moja rodzina dostanie zawału.:no: Aż się boję reakcji....u nas nikt nie ma w rodzinie 3 dzieci,pewnie będą teksty o patologii i że nie wiem co to antykoncepcja...I nie uwierzą,że to planowane.

Hej ;) ja mam podobnie tak jak Ty , lubię swoje objawy ,to będzie Twoje pierwsze dziecko ? Po ilu jesteś poronieniach? Jakie pomysły macie na obiad dzisiaj? Bardziej na co macie ochotę ?:)
Milej niedzieli [emoji20]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom
Tak to będą moje pierwsze dzieci (mam nadzieję że obie blastocysty są ze mna). 4 poronienia i jedna ciąża biochemiczna. Myślę że wyczerpalam limit pecha. A dziś ochota na spaghetti, mąż jest mistrzem w tym daniu i na tyle na ile możliwe - zdrowo, bez konserwantów i makaron pełnoziarnisty [emoji39]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też już na nogach ;) Ale to tylko dlatego że obudziły mnie straszne mdłości ;( czy wami też tak szarpie ? Ja po tym tygodniu jestem wykończona , w pierwszej ciąży też mnie mdlilo ale teraz jest strasznie ;( mam wrażenie że to przez duphaston .. życzę przyjemnej niedzieli ;)
Raczej nie przez duphaston bo ja też biorę i mdłości bardzo rzadko mam, ostatnio może z 3 dni temu. Wczoraj i przedwczoraj nic, ani bólu brzucha, ani piersi. Aż dziwne

W ciąży nie powinno się pić coli ani gazowanych za to z tego powodu że duża zawartoćć co2 może powodować przedwczesny poród, poza tym pamietajcie że łożysko spełnia swoją funkcje do czasu jeśli zawalicie swój organizm śmieciami to mam to wpływ i na dziecko i na łożysko które bedzie miało ograniczona funkcję i bedzie przepuszczać toksyny.... myślę że każda ma inne podejście ale warto pamiętać o tym że jednak należy dbać o siebie w ciązy i jeśli można cole zastąpić imbirem albo inne świństwo zastąpić można czymś naturanym co jest sprawdzone i wiadomoże nie szkodzi to dlaczego tego nie zastosować?
Taka mała dygresja....hahahaha , ale sie rozpisałam:-D

Tak to będą moje pierwsze dzieci (mam nadzieję że obie blastocysty są ze mna). 4 poronienia i jedna ciąża biochemiczna. Myślę że wyczerpalam limit pecha. A dziś ochota na spaghetti, mąż jest mistrzem w tym daniu i na tyle na ile możliwe - zdrowo, bez konserwantów i makaron pełnoziarnisty [emoji39]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Anetka wsio będzie ok, trzeba myślęc pozytywnie...

reklama
Raczej nie przez duphaston bo ja też biorę i mdłości bardzo rzadko mam, ostatnio może z 3 dni temu. Wczoraj i przedwczoraj nic, ani bólu brzucha, ani piersi. Aż dziwne
Ja w pierwszej i drugiej ciązy brałam duphaston, teraz lekarz nie zalecił choc mój śluz bywa lekko różowawy 02-03 mam wizytę na której powinnam zobaczyć serduszko i odliczam , wydaje mi si jakbym musiała kilka lat czekać hahahaha

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry