reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
evi dokładnie,zleci komplet badań :) Morfologia,mocz,różyczka,HIV,toksoplazmoza...Tyle,że nie pamiętam,które w Polsce są dodatkowo płatne,ale chyba toxo.. Ja miałam dodatkowo robioną chlamydię,ale to w Niemczech. No i w późniejszym okresie obciążenie glukozą. :)

reklama
Ja z pierwszych badań miałam tylko glukozę , morfologię z rozmazem , toksoplazmozę i TSH

Mi zleciła na pierwszej wizycie morfologię, mocz, glukoza na czczo , VDRL, Toxo IgG i Toxo IgM , reszta dojdzie potem

Z usg wszystko prawidlowo, z badania ginekologicznego jest rowniez ok. Mam brac luteine dopochwowo tak jak wczoraj byla rozpisana, chodzi tylko do toalety, lezec, lezec, lezec i odpoczywac. Dostalam zastrzyki w tylek z nospy i jakiegos innego rozkurczowego leku. Zostajemy w szpitalu na kilka dni na leniuchowa kuracje :)

Podczas badania polozna zaczela mnie krytykowac ze za wczesnie mlode chodza teraz do lekarzy i na usg, ze kiedys to testow nie bylo, chodzilo sie po 3 miesiącu na pierwsza wizytę i wszystko bylo dobrze i tutaj odpowiedz lekarza: fakt, ze chodza za wczesnie ale kiedys nie bylo takich problemow z plodnoscia. Teraz pary staraja sie latami o dziecko to co sie dziwic tym kobietom, ze gdy test wychodzi pozytywny to od razu do lekarza biegna bo sie martwia...

Powiem szczerze, ze zaimponowal mi ta odpowiedzią...

Ps. 2 obok mnie jest sala noworodkow... Boziu, jaakie to malenstwa takie! Placza co chwilke tak cichutko... mamy z nimi chodza po korytarzu.. zycze nam dokładnie takiego samego obrotu spraw w pazdzierniku!

madagos dobrze,że z usg wszystko ok :)
Trochę racji w tym jest,że czasem kobitki za bardzo się spieszą z tymi wizytami i panikują,ale rzeczywiście - kiedyś nie było tylu problemów. To chyba lepiej dmuchać na zimne niż olać,a potem mieć żal do siebie,że się coś zaniedbało. :no:
Chociaż pamiętam taką lekarkę,do której poszłam w pierwszej ciąży z córką, byłam u niej tylko raz chyba (jeszcze wtedy mieszkaliśmy w Polsce) - babka popatrzyła na wyniki bety i zapytała o ostatni okres, po czym pokręciła głową,że to raczej ciąża pozamaciczna (jakiś qrw...szósty zmysł????!!!). Zbadała mnie i jeszcze taki tekst "NO coś mi tu lata,pani pojedzie na usg".Twierdziła,że woli pacjentkę nastraszyć i przygotować na najgorsze niż słodzić,że wszystko ok. No to my z P. spanikowani do szpitala na usg,a tam wyszło wszystko super,lekarz tylko zapytał o nazwisko tej babki..Jak powiedziałam,to się uśmiechnął i powiedział,że sugerowałby zmianę lekarza,chociaż on generalnie nie lubi mówić źle o kolegach po fachu.:sorry: Ta sama babka mojej koleżance zdiagnozowała puste jajo...które dzisiaj ma 7 lat. :dry:

xBUMx jeśli byś mogła w wolnej chwili wpisać mnie do tabelki byłabym wdzięczna.
Eglentine 27lat łódzkie termin porodu 2.10 pierwsza wizyta 16.02 ciaza 3, 2 synkow 26.02.2014 i 08.02.2016

dqpranli5ka2p20x.png

dqpr3e5eeyd3tlax.png

Ej to ja też chcę do tabelki :) Beczulinda, Bydgoszcz, termin porodu z om 15.10 z usg 22.10, pierwsza wizyta 16.02, pierwsza ciąża:)

Hej, ja już po usg.
Moja fasolka nie duża bo 2,5 mm ale było już widać bijące [emoji173]. Wg usg 5t6d termin się nie zmienił nadal 15 październik 2017. Jak się cieszę że wszystko ok. [emoji38]
Teraz tylko muszę powiedzieć mężowi o ciąży yyy...trzymajcie kciuki [emoji110][emoji110]
1487351160-aaaaaa.jpeg

Ps. Madagos dobrze ze jesteś pod dobrą opieką i ze wszystko z groszkiem ok, odpoczywaj i zbieraj sily.[emoji4]
Witam nowe mamy [emoji3]

reklama
A to gdzie ta tabelka?:-) :) Też proszę o dopisanie.:rolleyes: karotka00,29 lat (za 4 miesiące dopiero,ale jednak niedługo), Niemcy, termin porodu: 20.10 (ale to pewnie będzie do poprawki,bo nie wiem kiedy była owulacja), pierwsza wizyta: 22.02, trzecia ciąża, córka z 2009 roku i syn z 2015. Z góry dziękuję.;)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry