reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Powiem Ci ze ja tez nwm od czego ta kosc boli moj mi mowi ze moze za duzo siedze i dlatego. Najgorzej to jest wieczorem bo ciezko mi sie wtedy obrocic z boku na bok bo dochodza do tego te bole plecow co wczesniej. Moze tak sie wszystko rozciaga i boli. No nie wiem. A brzuch to tak tylko cmi wiec sb tlumacze tym ze macica rosnie i boli
Mnie boli jak spie w nocy i chce sie obrócić na bok i jak duzo chodze:( a po za tym to przy tych bolach nic innego mi nie dolega

Napisane na LG-K430 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mam taką sama w sypialni :-D i łóżko i 2 małe komodki koło lozka :-D tez sama ja skrecalam. Znaczy z przyjaciółka. Wszyyystkie meble razem z przyjaciółką skrecalam, bo moj Mąż jak zwykle czasu nie miał... :-/ no ale w ciąży bym się tego nie podjęła ;-)
Podziwiam i gratuluję samozaparcia; -)
My łóżko musimy dokupić[emoji4]narazie sam materac jest bo się zdecydowac nie możemy. W poprzedniej ciąży w 8 miesiacu zlozylam 3 takie komody do garderoby i kallaxa[emoji16]
Sunday, zostalas bohaterem w swoim domu :D
Ewa co to takiego pysznego?

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Sent from my LG-H440n using Forum BabyBoom mobile app

Co do tych kompletow minky to chcecie kupic te orginalne? To jest rzeczywiscie takie super w uzytkowaniu? Pytam bo nie mialam z tym zadnej stycznosci a teraz czytalam o tych prawdziwych kopletach minky i wiem ze nie jest to tani koszt jak na kocyk. Dziekuje za informacje
Ja mam firmy Makaszka, taki większy 150x100, piore często i jak nowy od 3 lat[emoji4]

Sent from my LG-H440n using Forum BabyBoom mobile app

Witam się sobotnio :happy2:
dużo tych stron do przeczytania było od połowy czwartku...
Oczywiście dodałam do cytowanych, to co chciałam ważniejszego napisac ale jakoś niechcący mi się usunęło:crazy:
Na pewno gratuluję udanych wizyt czwartkowo-piątkowych:) ,
zdrowia dzieciaczków i ujawnionych płci:)

Ja oprócz pieknego wystepu przedszkolnego dostałam kwiaty od mojego 6-latka na dzień mamy..
Taki z niego gagtek czasem, ale taki kochany przystojniak.:happy::happy:

Widzę,że temat zaparć się przewinął-ja mam ostatnio w drugą stronę- rozwolnienia:o:D
Ostatnio też zauważyłam, że momentami brzucholsię "napina" i robi twardy jak skała..
No i bóle w "dupie", tzn zakończenie kręgosłupa, bardziej po lewej stronie... Nie wiem czy to nerwobóle czy zwiekszonej wagi- w 1 ciązy miałam tak samo- ostre bóle,że nagle nie możesz się ruszyć ni w tą i w tamtą..no iz leżenia na plecach, żeby wstać czy się przekręcic to tragedia czasem..:crazy:

Co do poronień to nie wiem jak to będzie, bo u mnie rok minie dopiero na koniec lipca. Ale jak w miarę szybko zaszłam w kolejną ciążę to był duży lęk przed kolejną stratą, właściwie dopiero teraz w pełni cieszę się ta ciążą i Maleństwem..:)

Pogoda cudna- niby tylko 22 stopnie a na słońcu gorąc.Byliśmy z rana na placu, na kocyku i 3 godziny odpoczywaliśmy- no teraz mam spieczone ramiona i dekolt- filtr 20 jednak za słaby stara ja i głupia;):rolleyes2: Oczywiście brzucha nie opalam w ciązy i z iloscią słońca nie przesadzam, ale moja przeźroczysta karnacja nawet po nie długiej ilości słońca jest rózowa lub purpurowa..:frown:

Na obiad wsunęłam filet z piersi w przyprawach, ziemniory , młoda kapustkę i botwinkę :tak:

A mój Maluszek ostatnio mało się rusza, tzn rzadziej niż na początku i słabo go czuję- może się jakoś inaczej ułożył czy co..

A w ogóle wg daty miesiączki to data porodu jest na 14.10 a wg usg 10 dni wiecęj czyli na 04.10 i to juz będzie 21tc- dziwne takie rozbiezności...

wgl dziewczyny świetne ciuszki zamawiacie, kupujecie, mebelki też!!!

Odpoczywajcie dziewczynki, zajrzę pewnie w poniedziałek. ;) Buziaki:)

Witam się sobotnio :happy2:
dużo tych stron do przeczytania było od połowy czwartku...
Oczywiście dodałam do cytowanych, to co chciałam ważniejszego napisac ale jakoś niechcący mi się usunęło:crazy:
Na pewno gratuluję udanych wizyt czwartkowo-piątkowych:) ,
zdrowia dzieciaczków i ujawnionych płci:)

Ja oprócz pieknego wystepu przedszkolnego dostałam kwiaty od mojego 6-latka na dzień mamy..
Taki z niego gagtek czasem, ale taki kochany przystojniak.:happy::happy:

Widzę,że temat zaparć się przewinął-ja mam ostatnio w drugą stronę- rozwolnienia:o:D
Ostatnio też zauważyłam, że momentami brzucholsię "napina" i robi twardy jak skała..
No i bóle w "dupie", tzn zakończenie kręgosłupa, bardziej po lewej stronie... Nie wiem czy to nerwobóle czy zwiekszonej wagi- w 1 ciązy miałam tak samo- ostre bóle,że nagle nie możesz się ruszyć ni w tą i w tamtą..no iz leżenia na plecach, żeby wstać czy się przekręcic to tragedia czasem..:crazy:

Co do poronień to nie wiem jak to będzie, bo u mnie rok minie dopiero na koniec lipca. Ale jak w miarę szybko zaszłam w kolejną ciążę to był duży lęk przed kolejną stratą, właściwie dopiero teraz w pełni cieszę się ta ciążą i Maleństwem..:)

Pogoda cudna- niby tylko 22 stopnie a na słońcu gorąc.Byliśmy z rana na placu, na kocyku i 3 godziny odpoczywaliśmy- no teraz mam spieczone ramiona i dekolt- filtr 20 jednak za słaby stara ja i głupia;):rolleyes2: Oczywiście brzucha nie opalam w ciązy i z iloscią słońca nie przesadzam, ale moja przeźroczysta karnacja nawet po nie długiej ilości słońca jest rózowa lub purpurowa..:frown:

Na obiad wsunęłam filet z piersi w przyprawach, ziemniory , młoda kapustkę i botwinkę :tak:

A mój Maluszek ostatnio mało się rusza, tzn rzadziej niż na początku i słabo go czuję- może się jakoś inaczej ułożył czy co..

A w ogóle wg daty miesiączki to data porodu jest na 14.10 a wg usg 10 dni wiecęj czyli na 04.10 i to juz będzie 21tc- dziwne takie rozbiezności...

wgl dziewczyny świetne ciuszki zamawiacie, kupujecie, mebelki też!!!

Odpoczywajcie dziewczynki, zajrzę pewnie w poniedziałek. ;) Buziaki:)
Ja termin z om mam na 20.10 a z usg na 29.10

Napisane na LG-K430 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja z OM mam na 01.10 a z USG na 21.10. I to jest moim zdaniem najbardziej prawdopodobne

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Mi się tez przesunelo, teraz mam na 3.10 termin. Dzisiaj jedziemy do znajomego , bo jest ta liga ksw czy jak to się zwie i moj bardzo chcial obejrzec, a jeszcze nie mamy telewizora. Na szczęście przyjezdza jeden kolega z dziewczyna w ciąży, chyba za miesiąc ma termin, wiec bede miala z kim pogadac.

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie wiem, która pytała mnie o to ciasto w piekarniku... mama robiła FALE DUNAJU.

O matko ale jestem zaganiana dziś.

Za półtorej godziny jedziemy do cioci na urodziny, a ja dopiero wróciłam do domu i zdążyłam się wykąpać ;-/ muszę chwilę poleżeć, bo po prostu nie mam siły. Samochód z prania odebrałam dopiero o 17, a miał być najpóźniej o 15! Jeszcze musiałam jechać po kwiatki dla cioci, w międzyczasie prawie rozładował mi się kluczyk od samochodu. Byłam 30 km od domu, Franka dosłownie na moment zostawiłam w samochodzie, wyskoczyłam tylko po wode do sklepu, wracam a samochód nie chce sie otworzyć. M yslalam ze zawału dostanę! Przecież pies by mi się tam udusil w końcu zanim ktoś by mi drugi kluczyk dowiózł! Masakra. Za 5 chyba razem w koncu sie udalo. Jak poszłam do kwiaciarni to już go nie zamykalam.

Wpadłam do domu, wykąpałam sie, poleże moment i idę kąpać psa, bo jedzie z nami.

Wrócimy pewnie w nocy i jeszcze muszę nam na jutrzejszą komunię ciuchy uprasowac, bo z samego rana nie zdążę, bo jadę sie malować do koleżanki... nie mam siły...

A oto mój i mojej mamy efekt ciężkiej pracy [emoji1] Już bulgocza i mam nadzieję, ze za chwilę będą gotowe, bo nie wiem ile jeszcze czasu dam rade się powstrzymać od pozarcia jednego z nich [emoji1][emoji1]
Zobacz załącznik 808212

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Jejku nie pamiętam kiedy ja gołąbki jadłam ;-) muszę zrobić w przyszłym tygodniu. Z mlodej kapusty robiłaś, czy ze starej? Bo sie zastanawiam, czy zdąży się mięso ugotować, zanim młoda kapusta mi się rozgotuje ;-)

Ja tez patrzylam na te komplety kocyk i podusia z minky...
Nawet te w rossmanie co byly tez fajne...
Zobacz załącznik 808219
Wreszcie znalazlam zestaw ktory chcialam...
Zamowie go w calosci bo kompletujac oddzuelnie raczej nie wyjdzie taniej...
A baldachim czy mi taki niezbedny to nie wiem ale dziecko tez bedzie spalo z nami w pokoju gdzue defacto tez jest telewizor....

A to nie jest komplet do kołyski? Bo wygląda mi to na kołyski. Dokładnie taka, która ja chce kupic :-D

Dziewczyny... postaram się być z Wami na bieżąco, ale przez te dzisiejsze urodziny i jutrzejszą komunię nie wiem, czy mi się uda ;-)
Lecę kąpać psa ;-)

reklama
Hej dziewczyny ciuszki dla dziecka i Np pościele macie jakieś sprawdzone firmy ?sklepy online ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry