reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Cześć dziewczyny,
Mój kochany mąż pozwolił mi dzisiaj polegiwać i spać do 10, bo zajął się córką. Jest mi trochę lepiej, ale mam obolałą głowę. Zobaczymy, co będzie po weekendzie. Teraz młoda drzemkuje, a S. niedługo wraca, bo zawoził gości na wesele do kolegi.
A ja bezkarnie się obijam i odpoczywam.

JustaKacper - jeśli uważasz, że baldachim spełni jakąś ważną funkcję u Ciebie, to nie wahaj się z zakupem! U mnie sprawdził się jako osłona przed światłem telewizora wieczorem, gdy jeszcze mieszkała z nami babcia.

Ppaulaa - też czytałam takie opinie o Bebetto, ale nie każdy model ma tą wadę pękającego stelaża. Oglądałam na żywo model Luca- cudnie się prezentuje ale jak dla mnie gondola za mała, torba na zakupy mikro, spacerówka rzeczywiście do kitu, no i ten stelaż. Można łatwo sobie wyobrazić gdzie pęka, bo nie ma belki poprzecznej... także tylko jego wygląd mnie już teraz zachwyca.
Brawo dla dzidzi za spóźniony prezent na dzień mamy ;)

Sunday - ja też mam "dylemat kocykowy"... mam ich chyba 10 po córce, ale jeszcze bym coś kupiła [emoji14] chyba będzie to jesienny komplet minky do wózka :D
Brawo za komodę! Świetnie się prezentuje!

AnScarlett - już jesteś mamą! To było i jest też Twoje święto ;)

Wyimaginowana - to właśnie jest dla mnie ciekawe, że też miewam bóle jak na @ i humorki wtedy, gdy powinna była wypaść @ :) nawet w ciąży nie odpuszcza [emoji14]

Lenna - gratulacje przystojniaka!

Anja - dziękuję za inspirację gołąbkami :) długo o nich myślę i w końcu muszę zrobić :) czy masz może przepis?
W ogóle wszystkie mnie dziewczyny inspirujecie kulinarnie! Dopiero co leczo skończyliśmy jeść ;)

Miłego dnia!

[emoji214] Kinga - 4.04.15 [emoji480][emoji166]
[emoji173] Michał - 21+2

reklama
Ja czasem mam takie cmienie brzucha jak na okres, i ostatnio boli mnie kosc jakby obok pochwy. Najbardziej to sie nasila wieczorem jak chce z lozka wstac. Nwm czy to miednica czy co, zapytam lekarza jak bede na wizycie
Ja tez tak mam i nie wiem co o tym myslesc :(

Napisane na LG-K430 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tez tak mam i nie wiem co o tym myslesc :(

Napisane na LG-K430 w aplikacji Forum BabyBoom
Powiem Ci ze ja tez nwm od czego ta kosc boli moj mi mowi ze moze za duzo siedze i dlatego. Najgorzej to jest wieczorem bo ciezko mi sie wtedy obrocic z boku na bok bo dochodza do tego te bole plecow co wczesniej. Moze tak sie wszystko rozciaga i boli. No nie wiem. A brzuch to tak tylko cmi wiec sb tlumacze tym ze macica rosnie i boli

Co do tych kompletow minky to chcecie kupic te orginalne? To jest rzeczywiscie takie super w uzytkowaniu? Pytam bo nie mialam z tym zadnej stycznosci a teraz czytalam o tych prawdziwych kopletach minky i wiem ze nie jest to tani koszt jak na kocyk. Dziekuje za informacje

Jej.. ale dzień! Zapowiadał się cudnownie. Najadlam się i miałam wyjść na dwór trochę się poopalac, a tutaj KOMARY! Okropne i namolne. Mnóstwo ich. Do tego mój Mąż trochę się napracowal dziś ma zewnątrz i alergia go poskladala. Wygląda jakby byl chory.:(
Przynajmniej nadrobie co tam piszecie.:D

Aaa.. moja siostra męczy żeby rozkładać basen. No fajnie. Pogoda sprzyja, woda.Będzie się grzać, a mój ukochanej szwagierce nie odmówi.:/

Napisane na HUAWEI ATH-UL01 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tez patrzylam na te komplety kocyk i podusia z minky...
Nawet te w rossmanie co byly tez fajne...
35.jpg

Wreszcie znalazlam zestaw ktory chcialam...
Zamowie go w calosci bo kompletujac oddzuelnie raczej nie wyjdzie taniej...
A baldachim czy mi taki niezbedny to nie wiem ale dziecko tez bedzie spalo z nami w pokoju gdzue defacto tez jest telewizor....

Załączniki

• 35.jpg
    35.jpg
    109,2 KB · Wyświetleń: 501
Ja tez patrzylam na te komplety kocyk i podusia z minky...
Nawet te w rossmanie co byly tez fajne...
Zobacz załącznik 808219
Wreszcie znalazlam zestaw ktory chcialam...
Zamowie go w calosci bo kompletujac oddzuelnie raczej nie wyjdzie taniej...
A baldachim czy mi taki niezbedny to nie wiem ale dziecko tez bedzie spalo z nami w pokoju gdzue defacto tez jest telewizor....
Śliczny[emoji173] robi wrażenie.;))

Napisane na HUAWEI ATH-UL01 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny,
Mój kochany mąż pozwolił mi dzisiaj polegiwać i spać do 10, bo zajął się córką. Jest mi trochę lepiej, ale mam obolałą głowę. Zobaczymy, co będzie po weekendzie. Teraz młoda drzemkuje, a S. niedługo wraca, bo zawoził gości na wesele do kolegi.
A ja bezkarnie się obijam i odpoczywam.

JustaKacper - jeśli uważasz, że baldachim spełni jakąś ważną funkcję u Ciebie, to nie wahaj się z zakupem! U mnie sprawdził się jako osłona przed światłem telewizora wieczorem, gdy jeszcze mieszkała z nami babcia.

Ppaulaa - też czytałam takie opinie o Bebetto, ale nie każdy model ma tą wadę pękającego stelaża. Oglądałam na żywo model Luca- cudnie się prezentuje ale jak dla mnie gondola za mała, torba na zakupy mikro, spacerówka rzeczywiście do kitu, no i ten stelaż. Można łatwo sobie wyobrazić gdzie pęka, bo nie ma belki poprzecznej... także tylko jego wygląd mnie już teraz zachwyca.
Brawo dla dzidzi za spóźniony prezent na dzień mamy ;)

Sunday - ja też mam "dylemat kocykowy"... mam ich chyba 10 po córce, ale jeszcze bym coś kupiła [emoji14] chyba będzie to jesienny komplet minky do wózka :D
Brawo za komodę! Świetnie się prezentuje!

AnScarlett - już jesteś mamą! To było i jest też Twoje święto ;)

Wyimaginowana - to właśnie jest dla mnie ciekawe, że też miewam bóle jak na @ i humorki wtedy, gdy powinna była wypaść @ :) nawet w ciąży nie odpuszcza [emoji14]

Lenna - gratulacje przystojniaka!

Anja - dziękuję za inspirację gołąbkami :) długo o nich myślę i w końcu muszę zrobić :) czy masz może przepis?
W ogóle wszystkie mnie dziewczyny inspirujecie kulinarnie! Dopiero co leczo skończyliśmy jeść ;)

Miłego dnia!

[emoji214] Kinga - 4.04.15 [emoji480][emoji166]
[emoji173] Michał - 21+2

Nie mam żadnego konkretnego przepisu :D Kapustę zaparzam i delikatnie rozdzielam liście. Rozkładam je, żeby nieco przestygły. Ryż gotuję al'dente i dorzucam do mięsa mielonego, do tego dodaję sól, pieprz, majeranek, przesmażoną cebulę, trochę maggi. Wszystko razem mieszam, nakładam na liście i ściśle zawijam. Układam w garnku każdą partię oddzielając od siebie kawałkami liści kapusty. Wszystko zalewam sosem i jeśli o niego chodzi, to nigdy nie umiałam i już się chyba nie nauczę go robić :D Zawsze robi do moja mama. Na pewno używa do tego koncentratu pomidorowego, wody i przypraw typu pieprz, sól. Następnie zagęszcza wszystko wodą z rozbełtaną mąką i łączy. Mnie nigdy nie udało się zrobić takiego naprawdę zadowalającego sosu i nigdy nie jestem pewna, czy dodałam wszystkie niezbędne składniki :D No więc jak już mama zrobi sos ;) to zalewamy nim gołąbki i gotujemy na wolnym ogniu. A później już tylko jemy, jemy i jemy :D

reklama
Hej dziewczyny [emoji5] czytam Was od wczoraj ale jakoś czasu brak na odp...
My dzisiaj na działce u moich rodziców. Wpadnie tez mój brat z narzeczona i jej rodzicami, będzie grill i obgadywanie wesela [emoji3]
U mnie gołąbki były całkiem nie dawno ale narobilyscie mi smaka i chyba znów zrobię [emoji5]
Dziewczyny u nas dzis 30 st w cieniu i zero chmur.. opalacie się? Wiem wiem ze mogą wyjść przebarwienia na skórze ale raczej chodzi mi o dziecko.. chyba jeden dzień nie zaszkodzi na leżaczku co ?

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry