reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Idę dziś na zakupy pokupic se śliwek i activii :D

A tak serio to w pierwszej ciąży tez miałam zaparcia ale dopiero w 3trym więc jakoś przeżyłam do końca...

reklama
Dziewczyny znajoma farmaceutka poleciła mi czopki Evaqu. To są specjalne dla kobiet w ciąży :). Powiedziała mi że dużo ciężarnych je kupuje.

Ja bebetto tito lubię :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też myślę o bebetto tito. Tzn- chce kupić ROANA BASS SOFT, pod warunkiem że ma różne materiały do wyboru, bo ten, który widziałam na żywo wyglądał jakby zniszczony, był taki zmechacony jakby. I jeśli nie będzie opcji dobrania innego rodzaju materiału, to kupimy bebetto tito. Tylko "problem" w tym, ze sprzedawca powiedział, że to jakaś nowa, ulepszona wersja weszła od tego roku, ze sprzedał dopiero 1 i nie wie czy może to z ręką na sercu polecać. A tego ROANA powiedział, ze w ciemno można b rac. Ma do mnie dzwonić jak coś się dowie w sprawie zmiany materiału ;-)

Przec nie wolno? W sensie spinac się? Oo je nie wiedziałam :/ ja jak już pójdę do ubikaacji to i tak właśnie z takimi probleemami :/

No tak lekarz mi powiedział na początku ciąży. Kategorycznie zabronił się spinac na kibelku, powiedział że jak nie idzie, to pomagać sobie śliwkami, mlekiem, ale w żadnym wypadku nie przec. Bo mięśnie brzucha sie napinaja i można wepchnąć Maleństwo, które jeszcze się słabo zagniezdzilo. Zresztą... co tu ukrywać.. . Pierwsze Maleństwo straciłam właśnie w ten sposób. Zmusilam się do wypróżnienia, bo miałam ogromny problem a chyba ze 2 godziny później na papierze po siku zobaczylam to, co zobaczyłam... fakt, o ciąży nie wiedziałam, (okres mialam mniej obfity, ale zgonilam to na przepracowanie, bo to byl czas, ze pracowalismy przy zbiorach jablek po 12 godzin, a pozniej pomagalam mezowi wszystko ustawic w przechowalni, po powrocie do domu gotowalam obiad na drugi dzien i znow od rana na pelnych obrotach... ) może dlatego jakoś bardzo nie przeżyłam tej straty. Za drugim razem bylo gorzej...

Właśnie mi mama ufarbowała włosy, już nie będę mieć tych okropnych odrostow ;-)

IMG_6486.JPG
No nareszcie! Nie mogłam dostać sie na forum zupełnie, przez dłuższy czas logowała mnie ale wyskakiwał error zasłaniający wszystkie tematy, już myślałam ze nigdy sie nie dostanę. I znowu mam masę zaległości do nadrobienia.

Mogę sie za to pochwalić, ze będę miała synka. W poniedziałek byłam na usg, wszystko dobrze. :)

Załączniki

• IMG_6486.JPG
    IMG_6486.JPG
    352,5 KB · Wyświetleń: 481
Witam sobotnie
My już z rana u spowiedzi byłyśmy a teraz przydałoby się na targ skoczyć i coś do jedzenia kupić
Akilegna super że już w domku jesteś, obyś nie musiała tam wracać do października
Natasza to walcz o to by męża brat chrzestnym nie został
Justa śliczne sówki
Anja mój piesio też tak zwykle śpi
Igusia ale ci dobrze, ja też chcę na plażę
Dasia no piękny prezent od męża i na pewno ci się teraz przyda
Bum a ty coś bierzesz na to ciśnienie czy po prostu musisz tylko kontrolować?
Co do zaparć to ja na szczęście nie mam ale też nie zrobię nigdzie indziej niż w domu, jak wylądowałam w szpitalu to 4 dni nie robiłam bo nie potrafiłam się rozluźnić i nawet pielęgniarkom musiałam oszukiwać że zrobiłam bo mi chciały czopka dawać - a ja po prostu tak mam że albo w domu albo nigdzie
U mnie na obiad biały barszczyk
Miłego dnia dziewczynki u nas trochę słonka trochę chmurek i jak słonko zajdzie to wcale tak gorąco nie jest

Ja też myślę o bebetto tito. Tzn- chce kupić ROANA BASS SOFT, pod warunkiem że ma różne materiały do wyboru, bo ten, który widziałam na żywo wyglądał jakby zniszczony, był taki zmechacony jakby. I jeśli nie będzie opcji dobrania innego rodzaju materiału, to kupimy bebetto tito. Tylko "problem" w tym, ze sprzedawca powiedział, że to jakaś nowa, ulepszona wersja weszła od tego roku, ze sprzedał dopiero 1 i nie wie czy może to z ręką na sercu polecać. A tego ROANA powiedział, ze w ciemno można b rac. Ma do mnie dzwonić jak coś się dowie w sprawie zmiany materiału ;-)

No tak lekarz mi powiedział na początku ciąży. Kategorycznie zabronił się spinac na kibelku, powiedział że jak nie idzie, to pomagać sobie śliwkami, mlekiem, ale w żadnym wypadku nie przec. Bo mięśnie brzucha sie napinaja i można wepchnąć Maleństwo, które jeszcze się słabo zagniezdzilo. Zresztą... co tu ukrywać.. . Pierwsze Maleństwo straciłam właśnie w ten sposób. Zmusilam się do wypróżnienia, bo miałam ogromny problem a chyba ze 2 godziny później na papierze po siku zobaczylam to, co zobaczyłam... fakt, o ciąży nie wiedziałam, (okres mialam mniej obfity, ale zgonilam to na przepracowanie, bo to byl czas, ze pracowalismy przy zbiorach jablek po 12 godzin, a pozniej pomagalam mezowi wszystko ustawic w przechowalni, po powrocie do domu gotowalam obiad na drugi dzien i znow od rana na pelnych obrotach... ) może dlatego jakoś bardzo nie przeżyłam tej straty. Za drugim razem bylo gorzej...

Właśnie mi mama ufarbowała włosy, już nie będę mieć tych okropnych odrostow ;-)
No to kup "starsze" tito [emoji14] ja jeździłam i zadowolona :)

No na początku rozumieem choć też nie wiedziałam... ale teraz kurde... na tyle rzeczy trzeba uważać :/

AnnScarlet, Ppaulaa, Beczulinda dzięki kochane za rady napewno wypróbuję :).

Anja90 też miewałam ostatnio takie tępe bóle podbrzusza jak na okres i trwało to 3dni i mi koleżanka powiedziała że czasami u kobiet tak bywa w dniu planowanej miesiączki od razu weszłam w kalendarz i faktycznie.:o dziwne no ale...
Wspominałam lekarzowi to się śmiał z tego i mówił że jeśli nie twardnieje brzuch to nie ma powodów do obaw. Macica rośnie teraz w ekspresowym tempie i na prawo pobolewac, o ile to nie mocny ból.

Może i faktycznie to się wydawać śmieszne, ale jak teraz patrze na kalendarz, to właśnie może tak być, że jestem mniej więcej w okolicach miesiączki. Tzn. byłabym, gdyby nie bobas :D Więc może jakiś sens jednak w tym jest.. Oby tylko mi to nie dokuczało więcej, bo wiadomo- jak tylko coś jest nie tak, to od razu wyobraźnia szaleje i nie wiadomo czy powinnyśmy być spokoje, czy jednak bić na alarm :(

Ja przyszłam do mamy. Po drodze kupiłam arbuza, który chodził za mną od tygodnia. Ale jak już go mam, to jakoś mi ochota odeszła :D A wczoraj poprosiłam P. i jeździł biedaczek po kilku biedronkach w mieście, żeby mi kupić właśnie tego arbuza, ale w żadnej nie było. Już widzę jego minę, gdyby go jednak gdzieś dostał, a ja bym go nie zjadła :D :D

Maffikor biega po ogrodzie, a my z mamą zrobiłyśmy ogromny gar gołąbków :) Już nie mogę się doczekać aż będą gotowe do zjedzenia :)

Mnie na szczęście problemy z zaparciami nie męczą i oby tak zostało. Mogę wszędzie i niemalże o każdej porze :D Ale współczuję Wam tego strasznie. W ogóle to te 9 miesięcy "bogate" jest we wszelkie dolegliwości na które nie zawsze jest złoty środek. No ale, oby do października i oby bobachy były zdrowe, a z całą resztą sobie poradzimy :)

Co do chrzestnych to my juz mamy obstawionych, tzn moj brat i siostra meza. Tak szczerze to Wam "powiem" ze jak powiedzielismy o ciazy u mnie w domu to polowa nie wierzyla wgl. Najbardziej mnie zdziwila reakcja brata (18l) ktory sie szczerze ucieszyl i pogratulowal. I jedna siostra z ktora mam kiepski kontakt a czasem wcale tez jak sie dowiedziala to przyjechala nam pogratulowac i widac bylo ze to szczere. Reszta jakos tak chlodno. Ale teraz juz sie wszyscy ciesza i czekaja na plec zeby szlaec na zakupach :D

Co do zaparc to ja nie mam, ale.....jakies 2 mies.temu jak bralam prenatal cos tam bo moich witamin nie bylo...to byla tragedia[emoji17]zobaczylam w składzie a ram 400%żelaza. I przez to zaparcia. Takze juz teraz tamtych witamin nie kupuję.

Sent from my LG-H440n using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry