reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
A jak sie robi chlodnik pomidorowy? Ja mam zgage po napojach typu ice tea :( Arizona mi sie tylko sprawdza :) Ja od meza dostalam przykaz, ze mam posprzatac, wiec się zaraz zabieram.
Właśnie ogladam program o wczorajszym Dniu Matki, to się wzruszylam. Jak cudownie będzie niedługo byc matka :)

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczynki:*

Jezu jakie ja mam zaparcia!!! W tej ciąży to mój uciążliwy problem. Już mam czasami dość. Dziś się pobeczalam, ale najadłam się kiwi i się udało.
Wogole ta ciąża całkiem inna niż moja pierwsza. Tu nie mam takiego apetytu jak z synkiem miałam. Przytyłam dopiero 1kg.

U nas dziś piękna pogoda, chyba skocze do pepco po jakieś gatki dla starszaka.

Ogólnie to nie chce mi się nic a muszę iść obiad robić chociaż niewiem co :(
Wybierz sie do apteki i poproś o taki kisiel w saszetkach dla ciezarnych na zaparcia. W 1 trymestrze bez niego bym sie nie zalatwila :)

Hej dziewczyny:) ja dzisiaj pospałam do 9:) za oknem sloneczko a ja w sumie mam dzień laby bo wszystko wczoraj porobiłam:) na obiad mam szaszłyki ale to juz kiedyś zrobiłam więcej i dzisiaj tylko wyciaglam z zamrażarki:) ewkap dzięki za linka, zaraz biorę się za czytanie:) co do baldachimow i tych innych pierdolek to zawsze mi sie to podobało ale naczytalam się że to zbiorowisko kurzu itd więc stwierdziłam ze sobie odpuszcze :) Dasia ale prezent, teraz będziesz śmigac [emoji594] miłego dnia kochane[emoji4]

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej, ja wstałam już wcześniej, poczytałam Was, a teraz się melduję :) Od rana bolało mnie w dole brzucha. Znów taki głupi ból jak w trakcie okresu. Któraś z Was ma coś podobnego? Już się trochę tym zaczynam martwić, bo to 3 raz kiedy mnie tak boli i zdecydowaliśmy z P. że jeśli jutro poranek będzie taki sam, to pojedziemy od razu do szpitala, żeby sprawdzić, co jest grane. Nie jest to jakiś silny ból, bardziej takie ćmienie, ale dokucza jak cholera:mad: Położna mówi wprawdzie, że może być tak, że rozciągają się mięśnie i więzadła, ale żeby tylko z rana mnie tak bolało, a później już właściwie cały dzień spokój? Sama nie wiem i staram się nie nakręcać, ale jeśli się to nie skończy, to pojedziemy na izbę i zobaczymy, co nam powiedzą. Moja gin będzie dopiero 8 w Bełchatowie, więc na nią na razie nie mogę liczyć :(
Planów na dzień nie mam żadnych. P. pojechał na działkę pod miasto wymienić mi chłodnicę w samochodzie, a ja siedzę z Maffikiem w domu. Najchętniej przeleżałabym cały dzień w łóżku, bo te boleści obudziły mnie koło 5 i wcale nie czuję się specjalnie wypoczęta :/
Mam tylko nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
Życzę Wam dziewczyny spokojnego i miłego dnia. Relaksujcie się sobotnio :)

A jak sie robi chlodnik pomidorowy? Ja mam zgage po napojach typu ice tea :( Arizona mi sie tylko sprawdza :) Ja od meza dostalam przykaz, ze mam posprzatac, wiec się zaraz zabieram.
Właśnie ogladam program o wczorajszym Dniu Matki, to się wzruszylam. Jak cudownie będzie niedługo byc matka :)

Ja korzystam z przepisów z kwestii smaku.:) Tam jest super przepis na chłodnik pomidorowy z salsą ze świeżych warzyw[emoji6] Właśnie się chłodzi!;) Zrobię jeszcze zapiekane bulki serem do tego.:) Polecam baaardzo:) U nas dziś bardzo ciepło, wiec na taką pogodę będzie idealny.

Napisane na HUAWEI ATH-UL01 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny!
Nadrobiłam Was właśnie. Strasznie ciężki dzień wczoraj miałyście... Trudne, ciężkie tematy, jak nigdy....

Ja raczej będę się średnio teraz udzielać, ale czytać postaram się w miarę na bieżąco. Szkoda mi każdej chwili z obecności męża, za tydzień w niedzielę znów wyjeżdża na 1,5 m-ca

Gratuluję udanych wizyt! Faktycznie dziewczyny dają radę[emoji1]
Ja wczoraj z okazji Dnia Matki dostałam prezent od męża [emoji23][emoji23][emoji23] kupił mi auto, żebym na jeżdżenie po mieście i wokół komina [emoji3][emoji3][emoji3]

Cudne są laurki i kwiatki od maluchów. Moi synowie są teraz na etapie "a! To dzisiaj dzień mamy!!! No najlepszego mamo, przecież wiesz!" [emoji85][emoji85][emoji85] Tylko, że oni są naprawdę super na codzień, więc nie mam żalu. Swoje za uszami też mają, ale kochani są [emoji4]

Dziś piękna pogoda się szykuje, mąż na grilla do siostry nas umówił, także dziś się byczyć na ogrodzie będę [emoji14][emoji14][emoji14]

Wszystkim Nam super soboty życzę! I lepszych nastrojów niż wczoraj![emoji8][emoji8][emoji8]

34bw90bvj7s2yzfl.png

82dokqi1appe9g4w.png

wff2kqi19yndsbel.png

No i Dasia teraz Ci wszystkie zazdrościmy męża! :D Super prezent Ci sprawił :) Naciesz się nim ile tylko się da przez ten czas, gdy masz go obok. I już Ci nawet wybaczymy fakt, że będziesz nieco mniej obecna na bb :D ;)

Jezu jakie ja mam zaparcia!!! W tej ciąży to mój uciążliwy problem. Już mam czasami dość. Dziś się pobeczalam, ale najadłam się kiwi i się udało.
Wogole ta ciąża całkiem inna niż moja pierwsza. Tu nie mam takiego apetytu jak z synkiem miałam. Przytyłam dopiero 1kg.

Nie wiem jak duży masz problem, ale mnie pomagała codziennie rano wypita szklanka kefiru z pięcioma suszonymi śliwkami. Co wieczór namaczałam i rano na czczo piłam. Za pierwszym razem się już udało, a też byłam załamana. Taka kuracja musi trwać ze dwa tygodnie. Ja przebrnęłam i na szczęście problem nie wrócił. Mój ginekolog mówił, że można się ratować syropem z laktuloza. Tylko też potrzeba przynajmniej dnia. Pezy silnych zaparciach pije się po trzy łyżki, trzy raz dziennie. Jest bezpieczny i całkowicie wydalany.

Ja się ratowałam właśnie tym syropem- Lactulosum się nazywa. Ale szczerze działał średnio. Teraz codziennie jem jabłko i zaraz potem jogurt activie naturalna z tmtrzrma łyżeczkami otrębów. Póki co działa :) wiem że jeszcze można śliwki suszone zalać wrzątkiem, zostawić na noc i rano wypić. Ale jeszcze tego nie robiłam. Kilka dni temu jakiś nie miałam czasu zjeść tego jabłka ani jogurtu i znowu na jeden dzień problem, ale na nic wypiłam trzy miarki syropu i rano już problemu nie było :)

Dasia dobrego masz tego męża ;-)

Mi na zaparcia pomagały suszone śliwki. Też miałam z tym ogromny problem, a wiadomo - przec nie wolno!

Ppaula jak byłam w szpitalu to piłam ta laktuloze. 3x dziennie i dopiero po 3 dniach się po niej wyproznilam. W sensie tak to po 5, ale po 3 dniach z laktuloza :-/

A ja dziewczyny jestem u mamy. Zostawiłam samochód w praniu i dopiero koło 14-15 ma być do odbioru, więc posiedzialysmy na dworzu, a teraz leżę ż Frankiem przed tv, a mama ciasto robi ;-)

Na obiad będę jadła pieczarkowa i zsiadłe mleko z ziemniaczkami i koperkiem ;-)

reklama
Dasia dobrego masz tego męża ;-)

Mi na zaparcia pomagały suszone śliwki. Też miałam z tym ogromny problem, a wiadomo - przec nie wolno!

Ppaula jak byłam w szpitalu to piłam ta laktuloze. 3x dziennie i dopiero po 3 dniach się po niej wyproznilam. W sensie tak to po 5, ale po 3 dniach z laktuloza :-/

A ja dziewczyny jestem u mamy. Zostawiłam samochód w praniu i dopiero koło 14-15 ma być do odbioru, więc posiedzialysmy na dworzu, a teraz leżę ż Frankiem przed tv, a mama ciasto robi ;-)

Na obiad będę jadła pieczarkowa i zsiadłe mleko z ziemniaczkami i koperkiem ;-)
Czyli nie każdemu jednak pomoga. Chyba lepiej postawić na te śliwki albo jak tu ktoś pisał ten kisiel z apteki.

Mmm... ciasto[emoji7] [emoji7]

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry