reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
JustaKacper u mnie też tak, szczegolnie rano jak wstaje i zapomne wkładki założyć to masakra. Potem w ciągu dnia już mniej ale bez wkladki ani rusz bo po tej luteinie to wydaje mi się że mocniejsze te upławy. Mi z siusianiem sie uspokoilo w nocy, już w ogóle nie wstaje ale czasem jak mi się zachce w ciągu dnia to ledwo moge zdążyć[emoji23]

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Czesc dziewczyny.
Ja dzis o 18 mam połówkowe usg w łodzi.
A zaraz jade po warzywa do posiania w moim ogródku. Oj,pracy dziś będzie...

Bum,mnie tez mozesz wpisac (38,3c, termin 8.10, córka) [emoji14]
Miłego dnia. :)
Wiek , skąd , termin , plec , aniołki/dzieci?

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 21t0d [emoji594]

No z zębami naprawdę nie ma żartów... Ale nigdy nie słyszałam o takich przypadkach. Nie wpadlabym na To, że można umrzeć od zęba np! Szok! Na szczęście byłam u dentysty i wszystko bylo w porzadku, ale chyba jeszcze ż z raz w ciąży pojadę na kontrolę.

Kurde wystraszylas mnie od wczoraj boli mnie ucho w środku...
A wiecie co ja to mam ciagle tak mokro tam ze bez wkladki to wyjsc nigdzie nie moge...tez tak macie...
A jak czuje ze chce mi sie siku i nie pojde od razu to jest masakra....

Ja kiedyś miałam takie zapalenie ucha, ze ze środka mi normalnie krew z ropą wyplywala!!

Co do uplawow... po luteinie też mam. Bez wkładki nie chodzę, ale od kiedy pozbylam sie infekcji to już nie mam tak, ze na razy mnie zalewa ;-) raczej tak umiarkowanie ;-)
Muszę zapytać tego lekarza w czwartek co mogę b rac na te problemy z drogami moczowymi, bo podejrzewam, ze znów mi wyjdą bakterie w moczu...

W ogole to cześć Wam !
Wstałam z bolem głowy, jest mi nie dobrze i mam dosc juz.

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]

Akilegna życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

Zęby to jest dziadostwo...mój brat też wylądował w szpitalu, ostatecznie też padło na zęba i po jego wyleczeniu zdrowie wróciło do normy.
Dlatego bardzo ważne jest dbanie o kontrole dentystyczną w ciąży, bo chory ząb może bardzo dużo krzywdy wyrządzić nie tylko nam ale i rozwijającemu się Maleństwu.

Justyna wiem o czym piszesz...kocham gorące kąpiele. Ciepła woda mojego męża to dla mnie ledwo letnia. I jak kochałam długie kąpiele tak na czas ciąży myję się szybko z racji niskiej temperatury wody. No ale czego sie nie robi dla Maleństwa.

AnScarlett...nie przechodzisz jednak na niemieckie kindergeld? W ogóle jak tam sprawy z mieszkaniem macie coś na oku? Zdecydowałaś już w którym kraju rodzisz

Zastanawiam się, co będzie lepsze. W Polsce macierzyński będę miała od razu, a w Niemczech jednak trzeba poczekać na rozpatrzenie, a pieniądze te same w sumie. I może tak wyjść, że 3 miesiące będziemy mieć tylko męża wypłatę, a to jednak kiepsko na starcie. Muszę pogadać z kimś, kto się zna na tych rzeczach. Mój mąż się musi zgłosić o AOK, bo swojej karty dalej nie ma (przyszła na poprzednie mieszkanie, gdzie listy zgarnęła właścicielka, z którą nie ma kontaktu) i wtedy mnie zgłosimy. Może nam się uda w tym tygodniu, bo potem znowu dłużej pracuje :( Wolałabym rodzić w Niemczech, ale też już czas goni.

Akilegna życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

Zęby to jest dziadostwo...mój brat też wylądował w szpitalu, ostatecznie też padło na zęba i po jego wyleczeniu zdrowie wróciło do normy.
Dlatego bardzo ważne jest dbanie o kontrole dentystyczną w ciąży, bo chory ząb może bardzo dużo krzywdy wyrządzić nie tylko nam ale i rozwijającemu się Maleństwu.

Justyna wiem o czym piszesz...kocham gorące kąpiele. Ciepła woda mojego męża to dla mnie ledwo letnia. I jak kochałam długie kąpiele tak na czas ciąży myję się szybko z racji niskiej temperatury wody. No ale czego sie nie robi dla Maleństwa.

AnScarlett...nie przechodzisz jednak na niemieckie kindergeld? W ogóle jak tam sprawy z mieszkaniem macie coś na oku? Zdecydowałaś już w którym kraju rodzisz

Aaaa...mieszkanie jedziemy oglądać jutro jakieś. Ciekawa jestem jakie warunki. W Dachau, więc 20km od Monachium i masto 45 tys. mieszkańców. Dla mnie idealnie!

Cześć dziewczyny! Ja już też dawno na nogach. Wstałam, zjadłam śniadanie, wyszłam z Maffikiem na spacer, przygotowałam się do pracy, a teraz jeszcze ogarniam pracę mgr. bo mi do głowy parę pomysłów wpadło :)
Hajmal co do prenatalnych, to ja mam jeszcze później, bo dopiero 31 maja :( Więc czekam i czekam.

Mój P. mnie wczoraj zaskoczył. Raczej nie planowaliśmy w tym roku wakacji, bo wydawało mi się, że wydatki na dziecko będą tak duże, że odpuścimy wyjazdy. Wczoraj wracam z pracy, a mój P. przegląda oferty hoteli nad morzem. I to nie tam że jakieś domki, czy kwatery, tylko jak to mój P. ma w nawyku- 4-5 gwiazdkowe hotele. Uparł się, że powinniśmy gdzieś pojechać i że mam sobie wybrać, który hotel mi się podoba, a on zaprasza i finansami mam się nie martwić :D Zdziwiłam się mocno, oczywiście nie umiem się zdecydować, bo podoba mi się każda z tych ofert, ale nadal nie jestem jakoś bardzo przekonana, co do wyjazdu. On urlop ma zaplanowany na lipiec, mnie to obojętne, bo w każdej chwili mogę iść na zwolnienie, ale 6 lipca mam obronę pracy mgr, wiec wolałabym pojechać już po obronie, a P. zastanawia się nad czerwcem i rozmyśla nad zmianą terminu urlopu, bo lipiec już mocno porezerwowany. No więc dał mi ten mój facet do myślenia i stwierdziłam przez noc, że chyba nie będę się upierała przed siedzeniem w domu. W końcu chłopak pracuje, on tak naprawdę przynosi do domu konkretną kasę, bo u mnie szaleństwa z zarobkami nie ma, to niech sobie wypocznie, gdzie tam mu się podoba, a ja się chyba po prostu dostosuję. Nie spodziewałam się, że kiedykolwiek będę kręciła nosem na propozycję wakacji w jakimś ładnym miejscu. Chyba mi te hormony biją na głowę :D
Ja to chyba najpóźniej, bo połówkowe mam dopiero 13.06 (no ale ja też według forumowej listy rodzę ostatnia).

Justyna...ja też tak mam. Wkładka musi być. A co do sikania mi sie chce co chwile. Ale ja w ogóle od pierwszej ciąży mam problem z sikaniem, że chce mi sie cały czas :(

Bum poratuj się paracetamolem i drzemką (jeśli masz możliwość).

Ej dziewczyny....moja córcia zaczeła nas rysować już z dzidzią....maluje mi takiego małego dzidzie na brzuchu. Ale mi się fajnie zrobiło jak przyleciała z kartką i zaczeła przedstawiać kogo gdzie narysowała.

Kurde wystraszylas mnie od wczoraj boli mnie ucho..cos mi wyskoczylo w srodku...ale to raczej nie od prochnicy bo zeby mam zdrowe...chyba ze teraz cos sie zepsulo...
Ide jutro z synem na bilans to powiem zeby mi zerkneli do tego ucha...co tam sie dzieje...
A wiecie co ja to mam ciagle tak mokro tam ze bez wkladki to wyjsc nigdzie nie moge...tez tak macie...
A jak czuje ze chce mi sie siku i nie pojde od razu to jest masakra....

Ja mam tak cały czas :( Całą ciążę i do tego co chwilę mam infekcję. Przejdzie na tydzień, max dwa i znowu.

W ogole to cześć Wam !
Wstałam z bolem głowy, jest mi nie dobrze i mam dosc juz.

Bum mi też jest niedobrze i w ogóle wczoraj i dziś znowu wymiotowałam także masakra a do 13 w pracy i potem endokrynolog także ciężki dzień

reklama
Aaaa...mieszkanie jedziemy oglądać jutro jakieś. Ciekawa jestem jakie warunki. W Dachau, więc 20km od Monachium i masto 45 tys. mieszkańców. Dla mnie idealnie!
O to czekam na relacje z oględzin.
Co do tych niemieckich to hmm sama muszę się podowiadywać...napewno kindergeld 192 e miesięcznie, i słyszałam coś o jakimś (jakby) macierzyńskim 300 e miesięcznie przez rok, albo 150 przez 2 lata. Nie znam szczegółów komu się należy ale chyba się łapiemy bo znajoma dostała a ona niepracowała tylko jej mąż.
Ostatnio też w urzędzie kobieta nam powiedziała bo zauważyła że ja z brzuszkiem, że możemy się gdzieś zgłosić (mam to zapisane) i można dostać ok 300 e na wyprawke dla dziecka (ale to zależy od dochodu, niewiem do jakiej to kwoty jest).

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry