reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Hej hej kobitki. Śniadanko zjedzone, święci słoneczko, lecę myć włosy i idę do sklepu, może się gdzieś przejdę potem, zobaczę :)

reklama
BUM ja mam termin na 5.10 jednaak, ale w tabelce mi nie przeszkadza 7 :D

Jej zz tymi kolejkami too masakra, wczoraj byłam "na ciuchach" pieerwszy raz ! Nie mam cierpliwości więc niee lubię tam chodzić, no ale tak jakoś mnie tknelo... wynalazlam kilka rzeczy i... KOLEJKA na 30min stania... no to nic, stoję. Dotarłam ww końcu do kasy, a Pani do mnie: a Pani z brzuszkiem nie musi stać w kolejce, jeszcze w taką pogodę...

No super, fajnie, że jest gdzieś o tym info, albo że wcześniej wołają... będę wiedziała na przyszłość, choć i tak wizja "wpychania się" bo jestem w.ciąży mnie przeraża, także miło jak byłaby gdzieś inf. Albo ekspedientka by wolała czy coś bo mmi tak ciężko trochę [emoji14] chłopak się śmieje, że niee umiemm brzuszkka wykorzystać ;p

P.s. w auchan są kasyy pierwszeństwa, jak tam idę, to jeszcze nikt przede mną nie był ani w ciąży, ani na wózku inwalidzkim, ale Pani w kasie i tak to olewa a ja stoję jak w normalnej kolejce :/ jestem wtedy zła!

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry wszystkim :) dziś za mną kolejna bardzo bolesna noc a raczej poranek, te same bóle co wczoraj i chyba już widzę że nasilają się gdy mam pełny pęcherz i śpię na boku, wiec musze na plecach :(
Zazdroszczę wczorajszych wizyt dziewczyny, ja mam jutro prenatalne w końcu :) liczę że upewnimy się odnośnie płci a maluch okaże się zdrowy :)
Jeśli są dziś jakieś wizytujace to kciuki :)

Spark ja w auchan po prostu podchodze do kasjerki, mowie ze jestem w ciazy i ustawiam sie zaraz za kasowana osoba ;) a ze jestem 2x w tygodniu to chodze juz caly czas do tej samej albo drugiej kytora mnie kojarzy juz i nie ma problemu :p chociaz ostatnio sama przepuscilam kobite z plynem do spryskiwaczy xD

Hej [emoji3] u mnie też piękna pogoda ale w zasadzie nawet nie ma z kim tego wykorzystać i siedzę tak czy tak w domu. Mogłabym co prawda na balkonie posiedzieć ale świadomość ze grasuja u nas szczury mnie przeraża [emoji44][emoji44]

Co do kolejek i ustepowania pierwszenstwa kobietom w ciazy to już chyba jest passe [emoji16] ja ostatnio jak stałam w kasie dla kobiet w ciazy to przede mną i za mną stali faceci z kilkoma Art bo tu była najmniejsza kolejka.
A jakiś czas temu stałam w kolejce do normalnej kasy i obok otworzyli nową. Widzę ze hmm idzie tam facet o kulach bez jednej nogi to sobie myślę nawet dobrze bo nie bd stał tyle czasu. A tu nagle facet z kobietka jak ruszyli do tej kasy mało tego dziadka o kulach nie przewrocili i weszli przed nim do kasy. I wtedy straciłam wiarę w człowieczeństwo.

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dziś jako takich planów nie mam. Na obiad zrobię warzywa na patelni z kurczakiem i podsmaze do tego ziemniaczki. Tak siedzę i patrzę na to pogodę i myślę sobie ze jakbym w Polsce była to w taki dzień w domu to bym tylko spala w nocy. A tu gdzie mieszkam to ani gdzie ani z kim gdzieś wyjść.

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Czesc dziewczyny.
Ja dzis o 18 mam połówkowe usg w łodzi.
A zaraz jade po warzywa do posiania w moim ogródku. Oj,pracy dziś będzie...

Bum,mnie tez mozesz wpisac (38,3c, termin 8.10, córka) :p
Miłego dnia. :)

Czesc dziewczynki...
U mnie dzis znow ciepelko...
Wlasnie leze w wannie ale chyba zaraz wyjde bo nie lubie w takiej letniej wodzie.. Zawsze wrzatek nalewalam ze malo sie nie ugotowalam a teraz ledwo ciepla ta woda...
Ka dzis ochote ba zupke ogorkowa mam...trzeba sie do sklepu wybrac a po drodze o apteke zachacze bo mi sie leki koncza...
Kciuki za wizyty...

To nawet nie sa zapasy to 90% może nawet wiecej rzeczy po Jasiu, pieluchy tetrowe, ubranka, do 3 miesiąca, rożki i kocyki, laktator i te fajniejsze mniej zniszczone butelki.
Młodej dokupiłam kilka rzeczy takich brakujących pajaców sweterków, prześcierdełka, To jedno pudło większe jest z ubrankami 56, za to w drugim 62 i mnóstwo nie przydatnych ubrań, bluzy z kapturem, grube dresowe spodnie, koszulki z kołnierzykiem, krótkie spodenki itd. To wróciło po pożyczkach :) resztę dokupiłam bo pajacy zostało raptem dwa, swetrów żadnego, podobnie koszulek z długim rekawkiem .
Dzień dobry wszystkim :) dziś za mną kolejna bardzo bolesna noc a raczej poranek, te same bóle co wczoraj i chyba już widzę że nasilają się gdy mam pełny pęcherz i śpię na boku, wiec musze na plecach :(
Zazdroszczę wczorajszych wizyt dziewczyny, ja mam jutro prenatalne w końcu :) liczę że upewnimy się odnośnie płci a maluch okaże się zdrowy :)
Jeśli są dziś jakieś wizytujace to kciuki :)
Mnie też boli brzuch jak mi sie chce siusiu czy coś cięższego, przeszkadza mi spanie na lewym boku. Taki urok. Dobrze ze wiesz chociaż co je potęguje.

Mi sie na razie trafiło ze tylko raz mnie na badaniach pan przepuścił, a tak to nie ma szans. Za to z Jaskiem jak byłam w ciazy to w tesko kolejka długa bo nie było jeszcze wtedy samoobsługowych stałam juz za tą lodówką, Pani mnie wypatrzyła i krzyczy "Pani w ciąży proszę podejść to kasa pierwszeństwa" a Ci ludzie na mnie wilczym wzrokiem, mi głupio bo w koszyku oprócz zakupów piwo dla męża.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, moja dopiero w niedziele, chyba jedna z ostatnich ide na te prenatalne bo wszystkie brzuchatki z pierwszej połowy października juz bedą dawno po.

Namówiłam męża i dziś po pracy jedziemy do Ikei, kupimy te pojemniczki do łóżeczka, lustro do jadalni, i oczywiście piwo z gruszki "0" dla mnie :D i nie wiadomo co jeszcze.

kosze.jpg

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry