reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
A ciebie nie mam na fb czemu? [emoji41]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 20t5d [emoji272]
A bo ja tam rzadko zaglądam wolę bb [emoji6]
A dużo już Was tam jest?
[emoji170] synek 10/2017
[emoji307] córeczka 11/2015
[emoji169]aniołek 09/2014
[emoji172]synek 08/2009

reklama
A bo ja tam rzadko zaglądam wolę bb [emoji6]
A dużo już Was tam jest?
[emoji170] synek 10/2017
[emoji307] córeczka 11/2015
[emoji169]aniołek 09/2014
[emoji172]synek 08/2009
32 [emoji41] ale ciszaaa [emoji4]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]

Ewka ja mam takie wyniki na czczo. Dzis po kilku niedużych kawalkach pizzy mialam 126.

Lili cudo :) az mi sie oczy same smieja.

Anja musze poszukac informacji czy mozna ja pic w ciazy. Widzialam w aptece tabletki i herbatę.

Glukometr mam cera chek. Paski mam na recepte a o igly maz zapyta. Na razie nie zmienialam tylko przetre wacikiem.

Natasza ciesz sie ze mezowi sie chce. Mojemu sie nie chce, a brakuje odrobinke zeby skonczyc. Juz mu cuda na pieterku obiecalam, moze jak bedzie na tatusiowym to cos podciagnie. dzwi i parapety od grudnia w garazu stoja, nie moga na poddasze dojsc.

Ja tez bym chyba na ta komunie nie poszla.
Mialam nie sympatyczna komunijna przeprawe w zeszlym roku u chrzesniaka. Kiedy 5 lat temu przeprowadzilismy sie do domu to po parapetowce jego rodzice urwali kontakt. W marcu przed komunia zadzwonila chrzesnika babcia z żądaniem ze ona sobie wymyslila zebym mlodemu kupila lancuch nie lancuszek za 1 tys oczywiście po za innymi prezentami. Zatkalo mnie a maz powiedzial ze nie jedzie na komunie, po 3 tyg zadzwonila mama i mowi ze nie dalam im odpowiedzi co mlodemu kupuje. Wtedy rozgrzalo mnie na maxa. Poszlam na komunie sama dalam mu w kopercie 500 zl poniewaz uwazam ze tyle bylo odpowiednio duzo. Myslalam ze go zlapie pod kosciolem ale niestety musialam pojechac do domu, z tym ze zaraz sie zmylam. Nie spodziewalam sie czegos takiego. Za rok moj mlody ma komunie, na raze mu wciskam kit ze zadnego przyjecia nie bedzie i zadnych prezentow tez nie, niech nie mysli tylko o kasie i pierdolach.

Trzymam kciuki za wizyty, zeby bylo wszystko dobrze.

Z tymi coreczka mamusi to nie zawsze tak jest dla mnie najbliższy byl tata z mama nie mialam dobrego kontaktu. Tata pozwalal mi sie realizowac a mama ograniczala. Dalej nie mamy dobrego kontaktu w sumie.

Dziewczyny nie myslalyscie czasem zeby zamknac ten watek , czasem chciala bym cos napisac, zdjecie wrzucic a nie chce zeby cały internet widział

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Uważam że zamknięcie wątku to dobry pomysł :) tez czasem mam obawy przed wrzucaniem zdjęć na przykład bo wiadomo że każdy je wtedy może obejrzeć :)

Oczywiście że syn też ważny a nawet bardzo ważny i przeważnie rozpieszczany synek mamusi[emoji6], a z córką masz inne relacje, możesz o wszystkim porozmawiać, wspólne zakupy i nie chodzi o różowy kolor itp. Syna nastolatka nie weźmiesz na zakupy i babskie ploteczki bo byś jemu kichy narobiła a jak dorośnie to pójdzie do innej kobiety dla której będziemy tylko teściowymi a córka zawsze przy matce, co by się nie działo matka i córka to zupełnie inna więź.
To też ba dwoje babka wróżyła...ja raczej byłam tak samo szczera w stosunku do mamy jak i do taty...z koleji moja koleżanka z matką wcale nie rozmawia, za to teście to najbliżsi dla niej ludzie w tej chwili (emocjonalnie, poza mężem i dziećmi).
Myślę, że to nie ma znaczenia....ludzie są różni i raczej skłaniałabym się do tego rozdziału jak do stereotypu ;)

Odnośnie wątku...wisi mi to czy ukryty czy nie ;)

32 [emoji41] ale ciszaaa [emoji4]

Ano cisza, ale myślę, że głównie dlatego, że taka była umowa...fb tylko awaryjnie a normalnie wątek na bb.
Ja się dostosuje że tak powiem

Mialam nie sympatyczna komunijna przeprawe w zeszlym roku u chrzesniaka. Kiedy 5 lat temu przeprowadzilismy sie do domu to po parapetowce jego rodzice urwali kontakt. W marcu przed komunia zadzwonila chrzesnika babcia z żądaniem ze ona sobie wymyslila zebym mlodemu kupila lancuch nie lancuszek za 1 tys oczywiście po za innymi prezentami. Zatkalo mnie a maz powiedzial ze nie jedzie na komunie, po 3 tyg zadzwonila mama i mowi ze nie dalam im odpowiedzi co mlodemu kupuje. Wtedy rozgrzalo mnie na maxa. Poszlam na komunie sama dalam mu w kopercie 500 zl poniewaz uwazam ze tyle bylo odpowiednio duzo. Myslalam ze go zlapie pod kosciolem ale niestety musialam pojechac do domu, z tym ze zaraz sie zmylam. Nie spodziewalam sie czegos takiego. Za rok moj mlody ma komunie, na raze mu wciskam kit ze zadnego przyjecia nie bedzie i zadnych prezentow tez nie, niech nie mysli tylko o kasie i pierdolach.

Dobrze, że jeszcze są rodzice, którzy potrafią zwrócić uwagę na prawdziwy sens komunii, a nie tylko imprezę i prezenty. Chociaż ja moją komunię pamiętam do dziś i wspominam jako jeden z najfajniejszych dni w dzieciństwie. I nie chodzi tu o prezenty, ale i to, że długo mielśmy próby i przygotowywaliśmy się intensywnie, że wszyscy się zjechali do domu z mojego powodu, czułam się jak mała księżniczka (chociaż sukienka była bardzo wyważona, a poza stroikiem/wiankiem mama powpinała mi mertę we wlosy, bo taka tradycja) i z tego dnia pochodzi ostatnie wspomnienie mojego dziadka, który wkrótce potem zmarł. Owszem, pamiętam otrzymany aparat fotograficzny tego dnia ( to wtedy miało nieco inną wartość niż teraz, przechowuję go zresztą do dziś), ale to nie jest najważniejsze z tego dnia.

1495357046-aaaaaa.jpeg
1495357055-aaaaaa.jpeg

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom
Gdzie tooo??

Mi też bez różnicy czy wątek zamknięty czy otwarty :)

Ja czuję się dzisiaj mega kiepsko, od godziny nie śpię, katar, głowa mi pęka, a mały fika...
Napisałam, że potrzebuję dzisiaj woolne, bo kiepsko się czuję...

A ja też bym go zamknęła. Myślę, że już raczej nie będzie więcej nowych mam, wydaje mi się, że jak przez te 20 tygodni nie dołączyły, to raczej już nie dołączą :-)
Już wystarczająco duz o czasu miały na zastanowienie się i ewentualne znalezienie nas w Internetach :-)

Obudziłam się z męża budzikiem pół godziny temu, poszłam siku siły i nie.moge usnąć, bo mój Maluszek się bawi w brzuszku i nie rozumie, że mama chciałaby jeszcze spróbować usnąć :-)

To dziś będzie dużo nowych informacji! Bardzo się cieszę i zazdroszczę Wam wizyt :-)
Ja muszę czekać do czwartku :-)

reklama
Dziewczyny :( powiedzcie czy dość silny ból brzucha na tym etapie jest normalny? O 6 obudził mnie ból brzucha, jak w pierwszy dzień okresu, do teraz się utrzymuje. Jest co prawda chyba trochę słabszy ale nie wiem czy to powód do radości czy nie :( ginekologa mam w środę ale zastanawiam się co zrobić :(

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry