- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Kornelcia05
Moderatorka
U mnie z dolegliwości to tylko ból brzucha ale tak co 2 dzień a i troszke bardziej zmeczona jestem a jeszcze ta pochmurna pogoda robi swoje [emoji42]
Pogoda to przytłacza. Chcę wiosnę chce juz ta kurtkę zrzucić z siebie i ubierać lżejsze rzeczy
Hajmal u mnie to 0 procent tłuszczu. w pracy każda mówiła że zawsze mogą mi trochę oddać tego tłuszczyku
Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Hajmal u mnie to 0 procent tłuszczu. w pracy każda mówiła że zawsze mogą mi trochę oddać tego tłuszczyku
Kornelcia05
Moderatorka
Super[emoji4] ja lubie białe mebelki i takie wlasnie zakupiłam dla mojej rocznej córeczki tylko uchwyty ma z różowych kwiatków ale biale dla chłopca też pasują.
Dziewczyny u mnie kilka styczniowek miało kontrole ZUS i l4 to zwolnienie niestety po prostu wiec tygodniowy wyjazd raczej nie przejdzie mie wim jak to jest w Polsce regulowane prawnie.
I nas jest cos takiego jak zasiłek ciazowy, to nie jest zeolnienie tylko zasiłek dla ciężarnych ktore sa zdrowe ale nie moga swojej pracy wykonywać a i tak urlop trzrba zgłosić do instytucji wypłacającej kase bo wtedy za okres urlopu nie wypłacają pieniedzy ttlko ekwiwalent urlopowy ale to w nastepnym roku .
Lepiej sie dowiedzcie bo zeby wystawiać l4 w ciazy tez musicie spełniać jakies warunki i moze lekarz czasami "naciąga" co nie zmienia faktu ze oficjalnie nie możecie tego i tego
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
I nas jest cos takiego jak zasiłek ciazowy, to nie jest zeolnienie tylko zasiłek dla ciężarnych ktore sa zdrowe ale nie moga swojej pracy wykonywać a i tak urlop trzrba zgłosić do instytucji wypłacającej kase bo wtedy za okres urlopu nie wypłacają pieniedzy ttlko ekwiwalent urlopowy ale to w nastepnym roku .
Lepiej sie dowiedzcie bo zeby wystawiać l4 w ciazy tez musicie spełniać jakies warunki i moze lekarz czasami "naciąga" co nie zmienia faktu ze oficjalnie nie możecie tego i tego
Bardzo mi się podoba. Mój ma tak pomalować ściany. Łóżeczko białe. Dla chłopca niebieskie akcenty dla dziewczyny różowe [emoji2]Super[emoji4] ja lubie białe mebelki i takie wlasnie zakupiłam dla mojej rocznej córeczki tylko uchwyty ma z różowych kwiatków ale biale dla chłopca też pasują.
W Polsce widzę wszystko jest możliwe.Dziewczyny u mnie kilka styczniowek miało kontrole ZUS i l4 to zwolnienie niestety po prostu wiec tygodniowy wyjazd raczej nie przejdzie mie wim jak to jest w Polsce regulowane prawnie.
Dziewczyny L4 to L4 i nie ma znaczenia czy to ciążowe, leżące czy chodzące. ZUS ma prawo Was skontrolować, a nawet może zrobić to pracodawca (o ile ma zatrudnioną określoną ilość pracowników, chyba powyżej 20, ale pewna nie jestem). L4 chodzące uprawnia tylko do pójścia do lekarza, po leki, na jakąś rehabilitację, wizytkę kontrolną... Także myślę, że wyjazd na wakacje w czasie L4 nie jest dobrym pomysłem, tym bardziej, że "życzliwych" nie brakuje.
reklama
Dziewczyny czyli odpuszczamy sobie długie wakacje . Nie chce się nikomu narazić. Ja miałam w planach 3 dni nie więcejDziewczyny L4 to L4 i nie ma znaczenia czy to ciążowe, leżące czy chodzące. ZUS ma prawo Was skontrolować, a nawet może zrobić to pracodawca (o ile ma zatrudnioną określoną ilość pracowników, chyba powyżej 20, ale pewna nie jestem). L4 chodzące uprawnia tylko do pójścia do lekarza, po leki, na jakąś rehabilitację, wizytkę kontrolną... Także myślę, że wyjazd na wakacje w czasie L4 nie jest dobrym pomysłem, tym bardziej, że "życzliwych" nie brakuje.
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.