reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
To szczerze jesteście w trochę kiepskiej sytuacji... Ja chyba bym poszła do kobietki i powiedziała jak sytuacja wygląda i jakoś próbowała się dogadać A w międzyczasie szukała nowego mieszkania... A w Niemczech nie ma jakiś mieszkań socjalnych zwłaszcza jak jesteś teraz w ciazy ? Tu we Francji jak się dowiedzą ze jesteś w ciazy to w ciągu miesiąca lub dwóch dostajesz nowe mieszkanie w dodatku bez kaucji.

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom
Z tego co się dowiadywałam, to najprędzej mieszkanie w spółdzielni, ale to też jest kaucja, czy tam wkład spółdzielczy.
Coś mi teraz facet mówił, z którym jechałam, że on składał wnioski u księgowej i został mu przyznany dodatek do mieszkania i oni mu przydzielają mieszkanie, które obejmie ten dodatek. O to właśnie musimy się dowiedzieć. My mieszkamy pod Monachium, które jest bogatym miastem i tu się latami czeka na mieszkanie socjalne, bo jest dużo pracy i chętnie tu ludzie przyjeżdżają.

reklama
Zoyka a ja tam 2 na tydzień pilam przed ciąża, teraz 2 dziennie z 1 lyzczki na kubek i pół mleka [emoji38]

dziewczyny pomysl na peezent dla 5 letniego chłopca? [emoji20]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 20t0d [emoji272]

Moje tez z mlekiem obowiązkowo zawsze, chociaż teraz to nawet codziennie dodatkowo 1-2 szklanki mleka wypijam, co przed ciążą się mi nie zdarzało.

A dla 5-latka moje propozycje to puzzle lub hulajnoga, zależy jaka kwota ma zostać na prezent przeznaczona :)

Czesc dziewczynki..
Troche zaleglosci mialam ale wszystko nadrobilam..
Ewka wspolczuje cukrzycy...
Gratuluje kolejnego chlopca tylko juz nie pamietam u kogo...
A co do prezentu dla 5 latka proponuje Lego moj syn je uwielbia ...
Bylam dzis na zakupach...kupilam pare ciuszkow dla Malej Mi jak to siostra moja ja nazwala...ogladalam z bliska wozek ktory upatrzylam i jest super...trzeba go jakies 8 tyg. Wczesniej zamowic...
Bylam dzis na badaniach..tyle ludzi bylo ze szok...a ja zaraz wrzuce zdjecie brzuszka ale mnie wypuklilo przez tydzien...
Milego popoludnia...pogoda poekna wreszcie z domu chce sie wyjsc

Z tego co się dowiadywałam, to najprędzej mieszkanie w spółdzielni, ale to też jest kaucja, czy tam wkład spółdzielczy.
Coś mi teraz facet mówił, z którym jechałam, że on składał wnioski u księgowej i został mu przyznany dodatek do mieszkania i oni mu przydzielają mieszkanie, które obejmie ten dodatek. O to właśnie musimy się dowiedzieć. My mieszkamy pod Monachium, które jest bogatym miastem i tu się latami czeka na mieszkanie socjalne, bo jest dużo pracy i chętnie tu ludzie przyjeżdżają.
Tak teraz pobieżnie szukałam info na temat mieszkań w Niemczech i to jest jakąś katastrofa... nie dość ze długo się czeka to jeszcze się może trafić mieszkanie nieumeblowane A to kolejne wydatki i to nie małe. [emoji50][emoji50] A o tym dodatku też czytałam ze miał od zeszłego roku wzrosnąć ale ja widziałam Art tylko o tym ze dokładają do mieszkań które się już ma. I to też zależy od dochodów.. Ale to tylko takie pobiezne informacje jakie wiem

20170516_151600.jpg
20170516_151530.jpg

Załączniki

• 20170516_151600.jpg
    20170516_151600.jpg
    787,9 KB · Wyświetleń: 490
  • 20170516_151530.jpg
    20170516_151530.jpg
    823,9 KB · Wyświetleń: 474
Vanja a ty w genomie prenatalne robisz? [emoji4]

Zoyka hulajnoge kupowlam w zeszłym roku [emoji23] puzzle maja duzo, chyba tego twistera kupie , na deszczowe dni bedzie git [emoji5]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 20t0d [emoji272]

A mnie się dziś miło zrobiło bo rozmawiałam z mama i ona mi mówi żebym nie kupowała dużo rzeczy bo oni mają w domu zamiar pokupic jakieś rzeczy dla Maleństwa tylko czekają na płeć. A wspomnę ze mam 5 sióstr i brata i ani jednego małego dziecka po naszej stronie.... Nasze będzie pierwsze od 14 lat. A dziś siostra mówi ze ona wierzy ze będzie Milena i już szuka dla niej rzeczy [emoji23]

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry