reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
To szczerze jesteście w trochę kiepskiej sytuacji... Ja chyba bym poszła do kobietki i powiedziała jak sytuacja wygląda i jakoś próbowała się dogadać A w międzyczasie szukała nowego mieszkania... A w Niemczech nie ma jakiś mieszkań socjalnych zwłaszcza jak jesteś teraz w ciazy ? Tu we Francji jak się dowiedzą ze jesteś w ciazy to w ciągu miesiąca lub dwóch dostajesz nowe mieszkanie w dodatku bez kaucji.

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom
Z tego co się dowiadywałam, to najprędzej mieszkanie w spółdzielni, ale to też jest kaucja, czy tam wkład spółdzielczy.
Coś mi teraz facet mówił, z którym jechałam, że on składał wnioski u księgowej i został mu przyznany dodatek do mieszkania i oni mu przydzielają mieszkanie, które obejmie ten dodatek. O to właśnie musimy się dowiedzieć. My mieszkamy pod Monachium, które jest bogatym miastem i tu się latami czeka na mieszkanie socjalne, bo jest dużo pracy i chętnie tu ludzie przyjeżdżają.

reklama
Zoyka a ja tam 2 na tydzień pilam przed ciąża, teraz 2 dziennie z 1 lyzczki na kubek i pół mleka [emoji38]

dziewczyny pomysl na peezent dla 5 letniego chłopca? [emoji20]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 20t0d [emoji272]

Moje tez z mlekiem obowiązkowo zawsze, chociaż teraz to nawet codziennie dodatkowo 1-2 szklanki mleka wypijam, co przed ciążą się mi nie zdarzało.

A dla 5-latka moje propozycje to puzzle lub hulajnoga, zależy jaka kwota ma zostać na prezent przeznaczona :)

Czesc dziewczynki..
Troche zaleglosci mialam ale wszystko nadrobilam..
Ewka wspolczuje cukrzycy...
Gratuluje kolejnego chlopca tylko juz nie pamietam u kogo...
A co do prezentu dla 5 latka proponuje Lego moj syn je uwielbia ...
Bylam dzis na zakupach...kupilam pare ciuszkow dla Malej Mi jak to siostra moja ja nazwala...ogladalam z bliska wozek ktory upatrzylam i jest super...trzeba go jakies 8 tyg. Wczesniej zamowic...
Bylam dzis na badaniach..tyle ludzi bylo ze szok...a ja zaraz wrzuce zdjecie brzuszka ale mnie wypuklilo przez tydzien...
Milego popoludnia...pogoda poekna wreszcie z domu chce sie wyjsc

Z tego co się dowiadywałam, to najprędzej mieszkanie w spółdzielni, ale to też jest kaucja, czy tam wkład spółdzielczy.
Coś mi teraz facet mówił, z którym jechałam, że on składał wnioski u księgowej i został mu przyznany dodatek do mieszkania i oni mu przydzielają mieszkanie, które obejmie ten dodatek. O to właśnie musimy się dowiedzieć. My mieszkamy pod Monachium, które jest bogatym miastem i tu się latami czeka na mieszkanie socjalne, bo jest dużo pracy i chętnie tu ludzie przyjeżdżają.
Tak teraz pobieżnie szukałam info na temat mieszkań w Niemczech i to jest jakąś katastrofa... nie dość ze długo się czeka to jeszcze się może trafić mieszkanie nieumeblowane A to kolejne wydatki i to nie małe. [emoji50][emoji50] A o tym dodatku też czytałam ze miał od zeszłego roku wzrosnąć ale ja widziałam Art tylko o tym ze dokładają do mieszkań które się już ma. I to też zależy od dochodów.. Ale to tylko takie pobiezne informacje jakie wiem

20170516_151600.jpg
20170516_151530.jpg

Załączniki

• 20170516_151600.jpg
    20170516_151600.jpg
    787,9 KB · Wyświetleń: 480
  • 20170516_151530.jpg
    20170516_151530.jpg
    823,9 KB · Wyświetleń: 467
Vanja a ty w genomie prenatalne robisz? [emoji4]

Zoyka hulajnoge kupowlam w zeszłym roku [emoji23] puzzle maja duzo, chyba tego twistera kupie , na deszczowe dni bedzie git [emoji5]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 20t0d [emoji272]

A mnie się dziś miło zrobiło bo rozmawiałam z mama i ona mi mówi żebym nie kupowała dużo rzeczy bo oni mają w domu zamiar pokupic jakieś rzeczy dla Maleństwa tylko czekają na płeć. A wspomnę ze mam 5 sióstr i brata i ani jednego małego dziecka po naszej stronie.... Nasze będzie pierwsze od 14 lat. A dziś siostra mówi ze ona wierzy ze będzie Milena i już szuka dla niej rzeczy [emoji23]

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry