reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
AnScarlett na urodziny siostrzeńcowi cos , kuzwa on ma prawie wszystko i to takie nie wiadomo co [emoji52] myslalam o rolko-wrotkach ale nie wiem ...

Vanja jeszcze będzie , ze w tej samej klatce ! [emoji33] ona ma nr 19.
Wpadnij kiedy z małą na kawę, mamy dzieciaki w podobnym wieku [emoji14]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 20t0d [emoji272]

No prawie, bo ja 18!!! Ten świat mały jest jak sie okazuje! To fakt -między naszymi córkami jest 7 miesięcy różnicy [emoji2] jedno słowo, że jesteś, to trzeba zorganizować tą kawę i wszystkie pyszności [emoji38]

[emoji214] Kinga - 4.04.15 [emoji480][emoji166]
[emoji173] Milena/Michał - 19+0

reklama
AnScarlett na urodziny siostrzeńcowi cos , kuzwa on ma prawie wszystko i to takie nie wiadomo co [emoji52] myslalam o rolko-wrotkach ale nie wiem ...

Vanja jeszcze będzie , ze w tej samej klatce ! [emoji33] ona ma nr 19.
Wpadnij kiedy z małą na kawę, mamy dzieciaki w podobnym wieku [emoji14]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Rolki bardzo dobry pomysł, tylko z tego co pamiętam, to te dobre są drogie.
Ja bym się nie przejmowała. Kolejne opakowanie klocków lego na prawdę zawsze na plus.
Albo jakąś nową grę? Dzieci lubią te jakieś zaby skaczące itd

Czy któraś z was będzie kupować wózek trójkołowy ? bardzo mi się podobają. znajoma ma i jest bardzo zwrotny. Wizualnie bardzo elegancki. Znacie jakieś opinie?
b6edbdc4f056571bf2e8d59ae23bfc9b.jpg
Ja słyszałam bardzo dobre opinie i widziałam go w sklepie, ale jakoś mi się 3-kołowy wydaje bardziej wywrotny i nie patrzę na nie.

An nie zamartwiaj się na zapas. Tak sobie myślę, ze jej pewnie chodziło o takie dzieci "chodzace" co to niszczą, krzyczą, malują ściany. Myślę, ze że mimo wszystko powinnaś jej powiedzieć o ciąży. Jak będzie niezadowolona, to może zaproponujcie jakąś małą dopłatę do mieszkania? Zresztą przecież tak po prostu nie moze Was wyrzucić.

Czy któraś z was będzie kupować wózek trójkołowy ? bardzo mi się podobają. znajoma ma i jest bardzo zwrotny. Wizualnie bardzo elegancki. Znacie jakieś opinie?
b6edbdc4f056571bf2e8d59ae23bfc9b.jpg
Znajoma miała właśnie ten model i sobie go chwaliła, choć ona majowe dziecko ma i drobne do tego. Mnie osobiście wydawał się ciasny, a po czasie strasznie skrzypiał. Jednak wizualnie to cudo!

Rolki bardzo dobry pomysł, tylko z tego co pamiętam, to te dobre są drogie.
Ja bym się nie przejmowała. Kolejne opakowanie klocków lego na prawdę zawsze na plus.
Albo jakąś nową grę? Dzieci lubią te jakieś zaby skaczące itd
Oooo dobre a może twister? Jak bylam mala to lubialam w to grać [emoji38] a on ma 2 siostry 7 i 4 lata to sie może nada [emoji5]

Vanja no bardzooo jest świat mały [emoji7]nowe znajomości są fajne [emoji41]
Ja przeważnie jestem ciągle w domu, chyba , ze pogoda to korzystam z młodą na dworze [emoji4]

xBUMx - u mnie podobnie z organizacją czasu choć z mężem czasem mamy jakiś wypad popołudniowy. Dziś póki co, plan na huśtwaki i piaskownicę [emoji39]

An nie zamartwiaj się na zapas. Tak sobie myślę, ze jej pewnie chodziło o takie dzieci "chodzace" co to niszczą, krzyczą, malują ściany. Myślę, ze że mimo wszystko powinnaś jej powiedzieć o ciąży. Jak będzie niezadowolona, to może zaproponujcie jakąś małą dopłatę do mieszkania? Zresztą przecież tak po prostu nie moze Was wyrzucić.
No właśnie może. To nie do końca jest normalne mieszkanie, tylko ona tu prowadzi jakby hotel pracowniczy. Od razu nam zapowiedziała, że jakbyśmy planowali dziecko, to tu nie ma warunków i ona nie przyjmuje rodzin.
To bardziej chodzi o to, że pewnie są prawne jakieś wymagania co do mieszkań z dziećmi w Niemczech. Tu nie ma placu zabaw ani nic, bo to jest wieś. Ściany w mieszkaniu nie są normalne, tylko takie cienkie działowe i wszystko słychać. Sąsiad obok jak miał gości i popili, to ja każde słowo słyszałam. Swoją drogą tu mieszkają tylko pracownicy tak jakby. Nie ma małżeństw i rodzin.
Wkopaliśmy się, bo kolega, który się wyprowadzał nie powiedział nam tego.

Oooo dobre a może twister? Jak bylam mala to lubialam w to grać [emoji38] a on ma 2 siostry 7 i 4 lata to sie może nada [emoji5]

Vanja no bardzooo jest świat mały [emoji7]nowe znajomości są fajne [emoji41]
Ja przeważnie jestem ciągle w domu, chyba , ze pogoda to korzystam z młodą na dworze [emoji4]

Twister super :) albo monopol dla dzieci :)

reklama
No właśnie może. To nie do końca jest normalne mieszkanie, tylko ona tu prowadzi jakby hotel pracowniczy. Od razu nam zapowiedziała, że jakbyśmy planowali dziecko, to tu nie ma warunków i ona nie przyjmuje rodzin.
To bardziej chodzi o to, że pewnie są prawne jakieś wymagania co do mieszkań z dziećmi w Niemczech. Tu nie ma placu zabaw ani nic, bo to jest wieś. Ściany w mieszkaniu nie są normalne, tylko takie cienkie działowe i wszystko słychać. Sąsiad obok jak miał gości i popili, to ja każde słowo słyszałam. Swoją drogą tu mieszkają tylko pracownicy tak jakby. Nie ma małżeństw i rodzin.
Wkopaliśmy się, bo kolega, który się wyprowadzał nie powiedział nam tego.
To szczerze jesteście w trochę kiepskiej sytuacji... Ja chyba bym poszła do kobietki i powiedziała jak sytuacja wygląda i jakoś próbowała się dogadać A w międzyczasie szukała nowego mieszkania... A w Niemczech nie ma jakiś mieszkań socjalnych zwłaszcza jak jesteś teraz w ciazy ? Tu we Francji jak się dowiedzą ze jesteś w ciazy to w ciągu miesiąca lub dwóch dostajesz nowe mieszkanie w dodatku bez kaucji.

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry