VanjaLind
Fanka BB :)
Cześć dziewczyny!
Ogarnęłam tematy żywieniowe na najbliższe 3 dni, byłam drugi raz u dentysty i teraz padam dentysta czekam mnie jeszcze raz lub dwa. Ale nie ma źle, bo to drobne ubytki i chwila na fotelu. Później pewnie córka wyciągnie mnie na plac zabaw
To aż tak blisko? Też Godula czy może Orzegów? Ostatnio wrzucałaś zdjęcia z wyprawy na plac zabaw i jakoś nie mogłam rozpoznać... to się możemy kiedyś spotkać przypadkiem
Mój tato mam wrażenie, że jakoś próbuje mi dzieciństwo zrekompensować, gdy go nie było. Teraz pomaga wnukom jak może, a właśnie finansowo najbardziej jest w stanie. Choć też wraz z moją mamą opiekują się Kingą kiedy trzeba.
Trudno jest mi przyjmować takie duże kwoty...
AnScarlett - też jestem zdania żebyś powiedziała tej pani prawdę od razu. Zaznaczając oczywiście, że szukacie nowego lokum. Dodatkowo możesz zaoferować swoją pomoc, ale biorąc pod uwagę swoje samopoczucie.
[emoji214] Kinga - 4.04.15 [emoji480][emoji166]
[emoji173] Milena/Michał - 19+0
Ogarnęłam tematy żywieniowe na najbliższe 3 dni, byłam drugi raz u dentysty i teraz padam dentysta czekam mnie jeszcze raz lub dwa. Ale nie ma źle, bo to drobne ubytki i chwila na fotelu. Później pewnie córka wyciągnie mnie na plac zabaw
Vanja to mamy do siebie 10minut
To aż tak blisko? Też Godula czy może Orzegów? Ostatnio wrzucałaś zdjęcia z wyprawy na plac zabaw i jakoś nie mogłam rozpoznać... to się możemy kiedyś spotkać przypadkiem
A co z kupnem przez tatę wózka nie tak? Głupio Ci czy o co chodzi?
Mój tato mam wrażenie, że jakoś próbuje mi dzieciństwo zrekompensować, gdy go nie było. Teraz pomaga wnukom jak może, a właśnie finansowo najbardziej jest w stanie. Choć też wraz z moją mamą opiekują się Kingą kiedy trzeba.
Trudno jest mi przyjmować takie duże kwoty...
Każdy szpital ma różne opinie. Godula ma III stopień referencyjności, czyli w razie nawet skrajnego wcześniactwa, dziecko ma pomoc na miejscu. Rodzą tu i przebywają na patologii kobiety z całej Polski. Ludzie pracujący tam mogą mieć różne opinie, ale ja zawsze sobie mówię, że każdy ma lepszy i gorszy moment. Bywa niestety, że oddział jest przepełniony- tyle jest chętnych. Część jest po remoncie i ponoć super wygląda (chyba porodówka sama- koleżanka rodziła tam w lutym).Na Goduli w Rudzie? Tam gdzie takie dobre opinie mają? Bo też bym tam chciała...
Jak pisałam wyżej- jest to dla mnie ogromna pomoc, ale czuję się w szoku takim prezentem tato przytaknął na nasz wybrany model.Vanja a czemu miałabyś się rewanżować tacie za wózek? Nie rozumiem. Przecież jak chce Wam zrobić taki prezent to super. Tylko żeby sam nie decydował.
U mnie krzywa cukrowa wypada na 24-28 tydzień. Dostanę skierowanie na nadchodzącej wizycie (będzie 21+0), a badanie zrobię pewnie na następną wizytę za 4 tyg.W którym tyg dokładnie robi się ta krzywa cukrowa? Myślicie ze jak się zapisze do gin na początek lipca będzie to wtedy Koło 24-25 tydzień to mnie zaraz na to wyśle ? Bo jednak wolałabym żeby Maz ze mną na tym badaniu był.
Ja też szczegółowo badałam tarczycę- na ft3 i ft4. Ale doszło mi wszystko do normy samoczynnie. Przyrost wagi może być przez tarczycę, ale możesz tak mieć naturalnie.No wlasnie mi polozna kazala jeszcze zrobic badanie na Fcos i z tym mam isc do endokrynologa. Trochę się zmartwiłam tym. Kochana, a przytyłaś w ciąży? Bo ja długo nic, nic i nagle po 2,5kg z wizyty na wizytę. Czytałam, że tarczyca nieleczona właśnie na to wpływa.
W ciąży z Kingą kupowałam, pakowałam do worków, a pranie i prasowanie robiłam przed porodem (od około 35 tyg.).A powiedzcie mi moze to glupie pytanie ale chcialam was zapytac czy jak kupujecie ubranka z second handu to pierzecie je po zakupie czy i porem zaraz na koniec czy tylko przed porodem?
AnScarlett - też jestem zdania żebyś powiedziała tej pani prawdę od razu. Zaznaczając oczywiście, że szukacie nowego lokum. Dodatkowo możesz zaoferować swoją pomoc, ale biorąc pod uwagę swoje samopoczucie.
Właściwie to tylko nazwa, a to jak ubierzesz malucha w dzień/noc, będzie zależało od tego co uznasz za wygodne dla siebie. Ja na noc zakładałam pajacyk albo kaftanik+śpiochy. W dzień body i półśpiochy.dziewczyny mam pytanie czy polspiochy to jak nazwa wskazuje sa tylko do spania? nie wiem jak dobrac jakies zestawy do spania a pajacyk to na co dzien czy w tym spi tylko?
[emoji214] Kinga - 4.04.15 [emoji480][emoji166]
[emoji173] Milena/Michał - 19+0