reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Cześć dziewczyny!
Ogarnęłam tematy żywieniowe na najbliższe 3 dni, byłam drugi raz u dentysty i teraz padam :) dentysta czekam mnie jeszcze raz lub dwa. Ale nie ma źle, bo to drobne ubytki i chwila na fotelu. Później pewnie córka wyciągnie mnie na plac zabaw ;)

Vanja to mamy do siebie 10minut

To aż tak blisko? Też Godula czy może Orzegów? Ostatnio wrzucałaś zdjęcia z wyprawy na plac zabaw i jakoś nie mogłam rozpoznać... to się możemy kiedyś spotkać przypadkiem :)

A co z kupnem przez tatę wózka nie tak? Głupio Ci czy o co chodzi? :)

Mój tato mam wrażenie, że jakoś próbuje mi dzieciństwo zrekompensować, gdy go nie było. Teraz pomaga wnukom jak może, a właśnie finansowo najbardziej jest w stanie. Choć też wraz z moją mamą opiekują się Kingą kiedy trzeba.
Trudno jest mi przyjmować takie duże kwoty...

Na Goduli w Rudzie? Tam gdzie takie dobre opinie mają? Bo też bym tam chciała...
Każdy szpital ma różne opinie. Godula ma III stopień referencyjności, czyli w razie nawet skrajnego wcześniactwa, dziecko ma pomoc na miejscu. Rodzą tu i przebywają na patologii kobiety z całej Polski. Ludzie pracujący tam mogą mieć różne opinie, ale ja zawsze sobie mówię, że każdy ma lepszy i gorszy moment. Bywa niestety, że oddział jest przepełniony- tyle jest chętnych. Część jest po remoncie i ponoć super wygląda (chyba porodówka sama- koleżanka rodziła tam w lutym).

Vanja a czemu miałabyś się rewanżować tacie za wózek? Nie rozumiem. Przecież jak chce Wam zrobić taki prezent to super. Tylko żeby sam nie decydował.
Jak pisałam wyżej- jest to dla mnie ogromna pomoc, ale czuję się w szoku takim prezentem :) tato przytaknął na nasz wybrany model.

W którym tyg dokładnie robi się ta krzywa cukrowa? Myślicie ze jak się zapisze do gin na początek lipca będzie to wtedy Koło 24-25 tydzień to mnie zaraz na to wyśle ? Bo jednak wolałabym żeby Maz ze mną na tym badaniu był.
U mnie krzywa cukrowa wypada na 24-28 tydzień. Dostanę skierowanie na nadchodzącej wizycie (będzie 21+0), a badanie zrobię pewnie na następną wizytę za 4 tyg.

No wlasnie mi polozna kazala jeszcze zrobic badanie na Fcos i z tym mam isc do endokrynologa. Trochę się zmartwiłam tym. Kochana, a przytyłaś w ciąży? Bo ja długo nic, nic i nagle po 2,5kg z wizyty na wizytę. Czytałam, że tarczyca nieleczona właśnie na to wpływa.
Ja też szczegółowo badałam tarczycę- na ft3 i ft4. Ale doszło mi wszystko do normy samoczynnie. Przyrost wagi może być przez tarczycę, ale możesz tak mieć naturalnie.

A powiedzcie mi moze to glupie pytanie ale chcialam was zapytac czy jak kupujecie ubranka z second handu to pierzecie je po zakupie czy i porem zaraz na koniec czy tylko przed porodem?
W ciąży z Kingą kupowałam, pakowałam do worków, a pranie i prasowanie robiłam przed porodem (od około 35 tyg.).

AnScarlett - też jestem zdania żebyś powiedziała tej pani prawdę od razu. Zaznaczając oczywiście, że szukacie nowego lokum. Dodatkowo możesz zaoferować swoją pomoc, ale biorąc pod uwagę swoje samopoczucie.

dziewczyny mam pytanie czy polspiochy to jak nazwa wskazuje sa tylko do spania? nie wiem jak dobrac jakies zestawy do spania a pajacyk to na co dzien czy w tym spi tylko?
Właściwie to tylko nazwa, a to jak ubierzesz malucha w dzień/noc, będzie zależało od tego co uznasz za wygodne dla siebie. Ja na noc zakładałam pajacyk albo kaftanik+śpiochy. W dzień body i półśpiochy.

[emoji214] Kinga - 4.04.15 [emoji480][emoji166]
[emoji173] Milena/Michał - 19+0

reklama
Cześć dziewczyny!
Ja już po komunii. Jakoś ogarnęłam, chodź nie było łatwo_Od 5 rano na nogach do 23. Ale już po więc ok.
Wkurzyłam się bardzo bo nigdzie nie mogę umówić się na połówkowe...Wszędzie zajęte już terminy albo systemy się zawieszają.masakra. Chyba do mojego gina się umówię i będę musiała zapłacic 150 , a takto bym miała za darmo na nfz ze skierowaniem.
A jutro rano idę na badania;morfologia i mocz.

Anja-a ty jesteś z Łodzi? może koło siebie mieszkamy :) Bo ja w okolicach P-nic.

hajmal -zakupy pierwsza klasa! I widzisz udało się badanie i na tyle dobrze się czujesz, że sobie szaleństwo ciuchowe zafundowałaś wreszcie!

Ja wgl nie wiem co robić, bo powinniśmy jej powiedzieć od razu, ale tak nas tym zbiła z tropu, że my jej wgl ledwo co odpowiedzieliśmy. Teraz mamy taką sytuację, że mój M dopiero 30 maja dostanie tu pierwszą wypłatę i z niej nic nie odłożymy, bo też musi się jeszcze za coś rozliczyć, dopiero z wypłaty 30 czerwca możemy cokolwiek odłożyć. Jak jej powiemy, to w razie czego nawet nie mamy gdzie iść mieszkać, bo teraz nie mamy kasy w zapasie na kaucję za nowe mieszkanie.
To prawda, każdy czy prywatnie czy przez spółdzielnie chce kaucji (wysokość 3 miesięcznego czynszu) myślisz ze mogłaby Was wyrzucić? Może jak się dowie ze szukacie to się zlituje

Vanja dokładnie to jestem z Ruda Kościół - przystanek taki autobusowy [emoji38][emoji38] moja mama mieszka na Goduli na Joanny [emoji41]
I w pepco jestem dosc często [emoji6]
[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 20t0d [emoji272]

Vanja dokładnie to jestem z Ruda Kościół - przystanek taki autobusowy [emoji38][emoji38] moja mama mieszka na Goduli na Joanny [emoji41]
I w pepco jestem dosc często [emoji6]
[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Haha! No to faktycznie rzut beretem! Dziwię się że jeszcze na siebie nie wpadłyśmy, bo ja też na Joanny mieszkam! I też uwielbiam bywać w Pepco! [emoji1]

To prawda, każdy czy prywatnie czy przez spółdzielnie chce kaucji (wysokość 3 miesięcznego czynszu) myślisz ze mogłaby Was wyrzucić? Może jak się dowie ze szukacie to się zlituje
Ona powiedziała do mojego męża, że cieszy się, że tacy fajni jesteśmy, bo ona lubi mieć na długo lokatorów, a nie na kilka miesięcy, bo tak to jej szkoda czasu nawet.
To mieszkanie jest tanie, więc wolałabym ją postawić w takiej sytuacji, że znaleźliśmy sobie nowe i mamy kogoś na nasze miejsce- co nie będzie trudne. Ona mieszka obok nas, klatka obok, ale tak to jej nie widuję i myślalam, że po prostu nie będziemy się widywać, to nie bedzie problemu.
Trochę mi przed mężem głupio, bo tak na prawdę nic mi się nie dzieje, a zawsze bym zarobiła w ten sposób połowę czynszu chociaż.

AnScarlett na urodziny siostrzeńcowi cos , kuzwa on ma prawie wszystko i to takie nie wiadomo co [emoji52] myslalam o rolko-wrotkach ale nie wiem ...

Vanja jeszcze będzie , ze w tej samej klatce ! [emoji33] ona ma nr 19.
Wpadnij kiedy z małą na kawę, mamy dzieciaki w podobnym wieku [emoji14]

Czy któraś z was będzie kupować wózek trójkołowy ? bardzo mi się podobają. znajoma ma i jest bardzo zwrotny. Wizualnie bardzo elegancki. Znacie jakieś opinie?
b6edbdc4f056571bf2e8d59ae23bfc9b.jpg

reklama
Czy któraś z was będzie kupować wózek trójkołowy ? bardzo mi się podobają. znajoma ma i jest bardzo zwrotny. Wizualnie bardzo elegancki. Znacie jakieś opinie?
b6edbdc4f056571bf2e8d59ae23bfc9b.jpg
Fajny jest , ale nie wiem czy na nasze chodniki by sie nadał [emoji23][emoji23]

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry