reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dasz radę :) ja stoję/ chodzę w pracy ok. 10 godzin i daje radę :) mam przerwy max 5-10 minutowe, co prawda pracuje 3 dni w tygodniu, jedyne co to niesamowicie mnie wtedy bolą nogi i po powrocie do domu moczę je w szarym mydle i jest ok :)
Gratuluje synusia Malinowa :)
Ja dzisiaj dzień wolny od pracy to nadrobiłam obowiązki, wyprasowalam stertę prania i piekę placka, wyszłam na chwile na hamak odpocząć ale przyszedł deszcz :(
Ciasto jeszcze czeka na pokrycie galaretka [emoji14]
Zobacz załącznik 806711
Zobacz załącznik 806713
Super brzus [emoji7] a co to za ciacho? Biszkopt?

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 20t0d [emoji272]

reklama
An na temat wagi [emoji4]
1494938608-aaaaaa.jpeg

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]

An a jak Was opieprzy ze ja oklamaliscie? MoŻe pogadaj z nią, jak okaże się spoko, to może powiedz? Żeby się nie okazało, że jak już ciąż a będzie dobrze widoczna, to zostaniecie bez dachu nad głową. Ja już mam 5.5-6 kg do przodu i lekarz nie powiedział nic na ten temat. Kazał jeść jak będę głodna i nie ograniczać się do 5 posiłków. I z racji na cukrzycę mam jeść 2 kolację. Ta druga koło 23.
Ja wgl nie wiem co robić, bo powinniśmy jej powiedzieć od razu, ale tak nas tym zbiła z tropu, że my jej wgl ledwo co odpowiedzieliśmy. Teraz mamy taką sytuację, że mój M dopiero 30 maja dostanie tu pierwszą wypłatę i z niej nic nie odłożymy, bo też musi się jeszcze za coś rozliczyć, dopiero z wypłaty 30 czerwca możemy cokolwiek odłożyć. Jak jej powiemy, to w razie czego nawet nie mamy gdzie iść mieszkać, bo teraz nie mamy kasy w zapasie na kaucję za nowe mieszkanie.

AnScarlett to Ty będziesz nocki robić? Masakra:(Anja moim zdaniem czepianie sie o 5kg to przesada, wydaje mi sie ze to nie jest jakos mega dużo. U mnie maluch dzisiaj rano dał popis i czułam serie ruchów[emoji173]

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
No właśnie te godziny też mi nie pasują. Teraz co prawda chodzę spać dopiero o 24, bo wcześniej nie jestem śpiąca, ale nawet nie wiem, czy dam radę dłużej.

Boże... Nataliaj toż to powinno być karalne...
Ja pieprze... Jak wiedziałam, że ze mogę jesc wszystko, to jakoś nie ciągnęło mnie cały czas do wtedy jeszcze nie zakazanych potraw. Teraz jak wiem, że nie mogę to jednym wszystko. Banany, placki ziemniaczane, kotlety, ciasta...
Straszne...
Na obiad robiłam filet z dorsza bez panienki na patelni grillowej, sałatka z pomidorów i szczypiorku z jogurtem naturalnym i jajko sadzone smażone bez tłuszczu. Mężowi ugotowałam do tego ziemniaki, ja nie mogę ich jeść w zadnej postaci, bo mają wysoki indeks glikemiczny... musimy jechać dziś na zakupy i kupić cos co mogę jeść... mleko bez laktozy, płatki jeczmienne, pieczywo żytnie i jakieś mini soki. Mam wypisać koło 2-3 w nocy, bo bardzo niski mam cukier na czczo. Duzo poniżej normy. Nawet jak zjadłam kanapkę o 1 w nocy, to i tak miałam rano za niski.
A tu znów komunia za 2 tyg i co ja tam będę jeść?

W ogóle bardzo śpiąca dziś jestem i chyba znów muszę uciąć sobie drzemke

Anscarlet nie wyobrazam sobie takiego ukrywania ciazy, predzej czy pozniej sie kobieta zorientuje i bedziecie mieli problemy... no i tym bardziej jak jestes na zwolnieniu lekarskim to chcesz pracowac w DE? no chyba zartujesz

gabi o tym wlasnie pisalam a propos zlobka, dlatego dziadkowie nie zajmowali sie synem i nie beda teraz corka... chocby nie wiem co beda robic po swojemu a ja nie chce zeby mieli wplyw wlasnie na takie rzeczy i ich wychowanie, co innego opieka raz na ruski rok od czasu do czasu.
Ona wie, że ja nie mogę mieć umowy ani nic, bo jej mówiłam, że jestem na zwolnieniu. To takie wiecie, baba potrzebuje rąk do pomocy, a że jestem piętro wyżej to wygodnie jakby było więcej pracy, żebym podeszła.

Ewcia kupuje i jestem bardzo zadowolona, piore od razu w wizirze i skladuje. Zawsze jak jestem na ciuchach i szukam czegos dla mlodego czy tak jak dzis dla dzidziusia to kupuje nawet te za duze jak sie trafjaja fajne. Przed porodem wypiore w proszku dla dzieci.

Malinowa super ze wszystko dobrze.

No wlasnie po cukrze pojechalam do ciuchlandu i trafilam na nowy towar. Bylam pół godzinki i jestem bardzo zadowolona. Mlodemu kupilam plaszczyk na zime i koszulke z kolnierzykiem a dla mlodej same popatrzcie a to nie wszystko bo czesc namoczylam zeby odswierzyc. Dalam za te ubranka 140 zl. Jeszcze jedna sukienka sie moczy, pare koszulek, pajace i spodenki.
1494935248-aaaaaa.jpeg
1494935257-aaaaaa.jpeg
1494935266-aaaaaa.jpeg
1494935272-aaaaaa.jpeg

Tylko rozmiary rozne co widac. :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Super ciuszki!

Malinowa gratuluje synka!! :)
Wg mnie w 20 tygodniu ciąży 5kg mieści się w normie, ja dziś wchodziłam na wagę ale pokazuje mi różne wyniki (rozbieżność 3kg,myśle ze baterie się wyczerpały i dlatego szaleje) wiec zaczekam do popołudniowej wizyty i wtedy się dokładnie dowiem.
U nas dzisiaj deszczowo ale pogoda mnie nie zniechęciła do spaceru, bo synek uwielbia kałuże :) Teraz będę się powoli szykować, mąż przyjedzie z pracy to pojedziemy do lekarza, ja zawsze proszę o popołudniowy termin bo mąż musi w tym czasie uważać na synka :)
Ja chyba tez zrobię dzisiaj ciasto, te wszystkie Wasze zdjęcia mnie wkurzają ;) uwielbiam ciasta
Ewka mam nadzieje ze będziesz miała dobre cukry i pomimo wielu zakazów znajdziesz jakieś pyszne smaki :)
An musisz pomyśleć jak będzie dla Ciebie najlepiej, może jak powiesz o ciąży i ze jesteście w trakcie szukania mieszkania to podejdzie do tego ze zrozumieniem a i Ty będziesz mogła się wtedy wyluzować :) ja nie mam wielkiego brzucha ale jak ubieram luźniejsza bluzkę to i tak na brzuchu jest dopasowana :) chyba każdy by zauważył ze coś tam mam ;)

reklama
Zoyka a ja tam 2 na tydzień pilam przed ciąża, teraz 2 dziennie z 1 lyzczki na kubek i pół mleka [emoji38]

dziewczyny pomysl na peezent dla 5 letniego chłopca? [emoji20]

To akurat masa. Te wszystkie bionicle, lego itd. Na jaką okazję i jaka kwota? Auta wszystkie też dobre na ten wiek.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry