reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Tak, szukamy mieszkania, ale chcemy mieć jeszcze z 2 miesiące na znalezienie, bo tu nie jest prosto o mieszkanie.
Ja właśnie nie mam pojęcia jak z tym brzuchem, bo przecież jeszcze teraz mogę ubrać coś luźnego, ale potem...Mi też ciężko powiedzieć, bo jestem od 8-9 tygodnia na zwolnieniu i nawet mi się nie zdarza w domu tyle stać, bo po co.
A wiesz czasem to i ta luzna bluzka się potrafi tak ułożyć ze widać brzuszek. Noo ciężka sprawa. Ale na pewno jakoś Wam się uda wszystko załatwić tak żeby się dobrze ułożyło [emoji6] [emoji110][emoji110][emoji110]kciuki za Was [emoji5]

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Spark ja wiem że to nie jest łatwa "praca" ale ona się upiera że mały musi spać bo w przedszkolu będzie miał leżakowanie .
Od lipca pewnie będę już na chorobowym to wprowadzę swój tryb dnia.

Anscarlet nie wyobrazam sobie takiego ukrywania ciazy, predzej czy pozniej sie kobieta zorientuje i bedziecie mieli problemy... no i tym bardziej jak jestes na zwolnieniu lekarskim to chcesz pracowac w DE? no chyba zartujesz

gabi o tym wlasnie pisalam a propos zlobka, dlatego dziadkowie nie zajmowali sie synem i nie beda teraz corka... chocby nie wiem co beda robic po swojemu a ja nie chce zeby mieli wplyw wlasnie na takie rzeczy i ich wychowanie, co innego opieka raz na ruski rok od czasu do czasu.

Ja tak miałam z małą cola musiała byc puszka dziennie [emoji38]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 19t6d [emoji272]
Ale to nic Małej nie zaszkodziło ?

Czy ona nie przesadza? W którym jesteś tygodniu? Pewnie w II trymestrze, tak? I ona się czepia o 5 kilogramów? Dziwna jakaś.. Ja przytyłam od początku ze 4 kg, jestem obecnie 19+4 tc i nikt nie zwrócił mi uwagi, że ważę za dużo. Dziwna sprawa:dry:
Ja mam 20 tydzień. Ogólnie dziwna ta położna. A sama nie jest szczupła :p

Jeszcze chwilę czekam żeby się to jakoś w brzuchu poukladalo i będę jadła roladę lodową... Już mi się oczy swieca tylko zjadłam czereśnie i się boję zatrucia

Anscarlet nie wyobrazam sobie takiego ukrywania ciazy, predzej czy pozniej sie kobieta zorientuje i bedziecie mieli problemy... no i tym bardziej jak jestes na zwolnieniu lekarskim to chcesz pracowac w DE? no chyba zartujesz

gabi o tym wlasnie pisalam a propos zlobka, dlatego dziadkowie nie zajmowali sie synem i nie beda teraz corka... chocby nie wiem co beda robic po swojemu a ja nie chce zeby mieli wplyw wlasnie na takie rzeczy i ich wychowanie, co innego opieka raz na ruski rok od czasu do czasu.
My mamy taki problem z teściami,że mieszkamy niestety po sąsiedzku ja musiałam wrócić do pracy bo finansowo byśmy nie dali rady a oni by się obrazili gdybym z nimi nie zostawiła synka ale niestety jestem świadoma i widzę minusy i dlatego chcę żeby synek we wrześniu poszedł do przedszkola

Dziewczyny nie wiem jak Wy ale mnie to tak ciagnie na takie nie zdrowe jedzenie ze szok. Teraz kupiłam sobie chipsy i jadłam na przemian z czereśniami [emoji23] i często mnie ciągnie właśnie na chipsy colę frytki... [emoji46][emoji46]

ja z moją Lenką na początku często cheesburgery zjadałam, a przez całą ciąże (na prawde całą!!!!!) jadłam placki ziemniaczane (na słono). I nie przesadzam...mój kochany Tatuś smażył mi co drugi dzień placki ziemniaczane, zawsze tak, że na drugi dzień miałam do odgrzania. Teraz przy Olisiu to rzadko je jem - nie ciągnie mnie.

Nasza Lenka czasem przychodzi w nocy, poprzytulam ją trochę i wtedy mąż ją odnosi do jej łóżka (czasem sama po chwili, mówi "tata, tam" wskazuje rączką w strone drzwi i sie podnosi, żeby ją wyniósł). A czasem przychodzi dopiero rano jak już się obudzi po 8.

Jeju dziewczyny nadrobiłam was wreszcie.

Hajmal cieszę się, że ominął Cię szpital. Oszczędzaj się, a wszystko będzie dobrze.

Ewka współczuję cukrzycy, ja chyba bym nie dała rady z dietą. Mam nadzieję, że tak jak poprzednio krzywa wyjdzie ok.

Po czwartkowej wizycie wszystko w porządku. Ma być ta Zośka podobno. Przytyłam 2 kg od ostatniej wizyty(przez 4 tyg.)
Na poniedziałek wieczór jestem zapisana na usg 3d razem z połówkowym. A następna wizytę na NFZ mam 1 czerwca.

reklama
Ale to nic Małej nie zaszkodziło ?

Nie , w szpitalu sie jeszcze mnie zapytali co Pani dobrego jadła bo Lenor duzo wod miała w sobie ... [emoji4]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 20t0d [emoji272]

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry