reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Tak, szukamy mieszkania, ale chcemy mieć jeszcze z 2 miesiące na znalezienie, bo tu nie jest prosto o mieszkanie.
Ja właśnie nie mam pojęcia jak z tym brzuchem, bo przecież jeszcze teraz mogę ubrać coś luźnego, ale potem...Mi też ciężko powiedzieć, bo jestem od 8-9 tygodnia na zwolnieniu i nawet mi się nie zdarza w domu tyle stać, bo po co.
A wiesz czasem to i ta luzna bluzka się potrafi tak ułożyć ze widać brzuszek. Noo ciężka sprawa. Ale na pewno jakoś Wam się uda wszystko załatwić tak żeby się dobrze ułożyło [emoji6] [emoji110][emoji110][emoji110]kciuki za Was [emoji5]

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Spark ja wiem że to nie jest łatwa "praca" ale ona się upiera że mały musi spać bo w przedszkolu będzie miał leżakowanie .
Od lipca pewnie będę już na chorobowym to wprowadzę swój tryb dnia.

Anscarlet nie wyobrazam sobie takiego ukrywania ciazy, predzej czy pozniej sie kobieta zorientuje i bedziecie mieli problemy... no i tym bardziej jak jestes na zwolnieniu lekarskim to chcesz pracowac w DE? no chyba zartujesz

gabi o tym wlasnie pisalam a propos zlobka, dlatego dziadkowie nie zajmowali sie synem i nie beda teraz corka... chocby nie wiem co beda robic po swojemu a ja nie chce zeby mieli wplyw wlasnie na takie rzeczy i ich wychowanie, co innego opieka raz na ruski rok od czasu do czasu.

Ja tak miałam z małą cola musiała byc puszka dziennie [emoji38]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 19t6d [emoji272]
Ale to nic Małej nie zaszkodziło ?

Czy ona nie przesadza? W którym jesteś tygodniu? Pewnie w II trymestrze, tak? I ona się czepia o 5 kilogramów? Dziwna jakaś.. Ja przytyłam od początku ze 4 kg, jestem obecnie 19+4 tc i nikt nie zwrócił mi uwagi, że ważę za dużo. Dziwna sprawa:dry:
Ja mam 20 tydzień. Ogólnie dziwna ta położna. A sama nie jest szczupła :p

Jeszcze chwilę czekam żeby się to jakoś w brzuchu poukladalo i będę jadła roladę lodową... Już mi się oczy swieca tylko zjadłam czereśnie i się boję zatrucia

Anscarlet nie wyobrazam sobie takiego ukrywania ciazy, predzej czy pozniej sie kobieta zorientuje i bedziecie mieli problemy... no i tym bardziej jak jestes na zwolnieniu lekarskim to chcesz pracowac w DE? no chyba zartujesz

gabi o tym wlasnie pisalam a propos zlobka, dlatego dziadkowie nie zajmowali sie synem i nie beda teraz corka... chocby nie wiem co beda robic po swojemu a ja nie chce zeby mieli wplyw wlasnie na takie rzeczy i ich wychowanie, co innego opieka raz na ruski rok od czasu do czasu.
My mamy taki problem z teściami,że mieszkamy niestety po sąsiedzku ja musiałam wrócić do pracy bo finansowo byśmy nie dali rady a oni by się obrazili gdybym z nimi nie zostawiła synka ale niestety jestem świadoma i widzę minusy i dlatego chcę żeby synek we wrześniu poszedł do przedszkola

Dziewczyny nie wiem jak Wy ale mnie to tak ciagnie na takie nie zdrowe jedzenie ze szok. Teraz kupiłam sobie chipsy i jadłam na przemian z czereśniami [emoji23] i często mnie ciągnie właśnie na chipsy colę frytki... [emoji46][emoji46]

ja z moją Lenką na początku często cheesburgery zjadałam, a przez całą ciąże (na prawde całą!!!!!) jadłam placki ziemniaczane (na słono). I nie przesadzam...mój kochany Tatuś smażył mi co drugi dzień placki ziemniaczane, zawsze tak, że na drugi dzień miałam do odgrzania. Teraz przy Olisiu to rzadko je jem - nie ciągnie mnie.

Nasza Lenka czasem przychodzi w nocy, poprzytulam ją trochę i wtedy mąż ją odnosi do jej łóżka (czasem sama po chwili, mówi "tata, tam" wskazuje rączką w strone drzwi i sie podnosi, żeby ją wyniósł). A czasem przychodzi dopiero rano jak już się obudzi po 8.

Jeju dziewczyny nadrobiłam was wreszcie.

Hajmal cieszę się, że ominął Cię szpital. Oszczędzaj się, a wszystko będzie dobrze.

Ewka współczuję cukrzycy, ja chyba bym nie dała rady z dietą. Mam nadzieję, że tak jak poprzednio krzywa wyjdzie ok.

Po czwartkowej wizycie wszystko w porządku. Ma być ta Zośka podobno. Przytyłam 2 kg od ostatniej wizyty(przez 4 tyg.)
Na poniedziałek wieczór jestem zapisana na usg 3d razem z połówkowym. A następna wizytę na NFZ mam 1 czerwca.

reklama
Ale to nic Małej nie zaszkodziło ?

Nie , w szpitalu sie jeszcze mnie zapytali co Pani dobrego jadła bo Lenor duzo wod miała w sobie ... [emoji4]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 20t0d [emoji272]

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry