reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Hejka. Nadgonilam was z wcziraj ;)
Ja dzisiaj już znowu na uczelni ale max o 13 spadamy do domu.
Wcziraj byliśmy oglądać to mieszkanie co nam się podobało że zdjęć ale w rzeczywistości wyglądało okropnie ;) wieczorem poszliśmy do teściów dać im kasę za rate kredytu i się zaczęło znowu o tym mieszkaniu. Oni nie rozumieją że i tak co by nie powiedzieli to my zrobimy pi swojemu a wałkują temat i wałkują... oczywiście jednym z argumentów wyprowadzenia się z ich pobliżu jest mieszkanie w pobliżu moich rodziców bo u moich możemy liczyć na pomoc przy dziecku, czy zostawić na kilka godzin. To babcia męża się wkręciła w temat że ah to po to się wyprowadzacie. Ze ona też się może dzieckiem zająć... babcia ma 75 lat może nie aż tak dużo ale ledwo chodzi, ciągle narzeka że biodra ja bolą, ale bo że ręce i nogi jej pachną. Leży pół dnia w lozku do tego trzeba jej się bardzo ręce a ona opowiada że ona da radę się dzieckiem opiekować. Już się we mnie gotowało ale ku mojemu zaskoczeniu teściowa na nią wsiadal że co ona opowiada itp.
Ale na koniec teściowa zamówiła pizze więc nie było tak źle [emoji14]
Ja właśnie jadę na uczelnię, tylko do 13 na cwiczeniach zostaję[emoji6]szkoda dnia na wyklady. Jeszcze wykladowcy sobie zartuja, ze nie dosyć ze musimy siedziec od rana do nocy to jeszcze tyle kasy placimy[emoji2]

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny udanych komunii Wam życzę, szczegolnie tym, ktore same ją przygotowują[emoji6]u nas dopiero za rok i dwa mamy u chrzesniakow a potem już u naszej Ani[emoji6]

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

hej kobietki :)
jak wasze samopoczucie z rana? widzę, że dzisiaj zapowiada się słoneczny dzień :)
a właśnie, jak wasze cery ? moja trochę się pogorszyła, na okolo ust wyskakują jakieś krosty, ale smaruję pastą cynkową :)
Moja od jakiegoś czasu aż strach zapeszac ale jest nawet bardzo dobrą. Do tego stopnia ze nie muzę nakładać ani podkładu ani kolektora. Po części to pewnie hormony Ale duża zasługa efeclar duo Plus. Ten krem czyni cuda z moją cerą [emoji6]

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny! Ja już dziś od 6 na nogach. My też mamy komunię, u siostrzenicy mojego P. Wstałam, zjedliśmy śniadanko, a później szykowanie. P. do prasowania (on bardzo lubi prasować, ja nie znoszę, więc się uzupełniamy ;) ) ja sobie strzeliłam makijaż, włosy i zaraz wybywamy do Kościoła :)
Wszystkim tym, które dziś zmagają się z komuniami życzę wytrwałości i miło spędzonego z rodziną czasu :)
Witam nową mamę i gratuluję bliźniaków. Proszę, jak to łatwo z 2 zrobić 4 ;)
Hajmal, ja również trzymam kciuki i wierzę, że uda Ci się zostać w domu. Fajnie, że mąż stanął na wysokości zadania i się Tobą opiekuje :)

Kobiety, życzę Wam wszystkim pięknej, słonecznej niedzieli. Wypoczywajcie, gośccie się, spędzajcie czas tak, jak lubicie najbardziej :) Do wieczora, buziaki!

Dobrej niedzieli dla wszystkich

Dzięki dziewczyny za wsparcie.

Ewi sprobuj tych platkow bawelnianych kosmetycznych, trzeba czesciej zmieniac ale sa przyjzemniejsze, ja te wkladki kupilam w tesco i sa okropne, niby kazda fajnie zapakowana ale material wierzchni tragiczny

Jenny jaka cudna kawa
Nie pilam late ze 3 miesiace

Sunday wiem jak to jest studiowac zaocznie, 9 sem inzynierskich i 4 magisterskich. Mam nadzieje ze Tobie to da wieksza korzyść finansowa niz mi

Nie mam tej pionowej lini od pepka, ale zauwazylam ciemne plamy na piersiach wokol otoczki.
U mnie dzis wreszcie piekna pogoda, wrzucilam kurczaka na ruszt, zrobie mizerie, ziemniaczki i na deser galaretke. Po obiedzie pojde na taras po troche wit D
Brzuch mnie nie boli wiec wstaje co godzine, pochodze 15 minut i znow leze. Maz to prawda ladnie daje rady, biedny do obiadu bedzie sprzatal. Mlody wczoraj przyniosl ciuszki ktore sie juz nie nadawaly i dalam mezowi na czysciwo do garazu. Cichaczem ubral swojego misia i go nosi jak dzidziusia, mowi ze cwiczy.
1494752290-aaaaaa.jpeg

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

hej kobietki :)
jak wasze samopoczucie z rana? widzę, że dzisiaj zapowiada się słoneczny dzień :)
a właśnie, jak wasze cery ? moja trochę się pogorszyła, na okolo ust wyskakują jakieś krosty, ale smaruję pastą cynkową :)

Moja cera sie trochę pogorszyła i do tego jest przesuszona mimo tego, że bardzo się nawadniam :-/

Dziewczyny, stwierdziłam, że do Kościoła nie pojadę. W środku będzie pewnie bardzo duszno, nie będzie miejsca siedzącego, a na dworzu też musiałabym całą mszę stać. Jak chodzę, to chodzę, ale w miejscu nie ustaje, bo bym później na kręgosłup nie wytrzymała. Maz ż tesciami mają po mnie przyjechać po Kościele, bo na przyjęcie i tak musieliby się wracać koło naszego domu ;-) tak wiec leżę trochę, ale zaraz się ubieram, bo msza już prawie godzinę trwa.
Po wczorajszej awanturze z mężem, dziś od rana chodzi jak w zegarku, A ja nie czułam jeszcze ruchów. Nawet Kinder bueno i leżenie na plecach nie pomogły. Mam nadzieje ze Maluch sobie spi i nabiera sił na imprezę ;-)

Hej dziewczyny:) wczoraj do konca eurowizji nie dotrwalam bo padlam jakoś po 22, ale slyszalam ze 22miesjce [emoji15] no cóż, mi sie ta piosenka nie podobała. Właśnie wróciliśmy z kościoła i niedziela zapowiada sie leniwie i przy grillu:) hajmal dobrze ze mąż stanął na wysokości zadania, jutro wszystkie będziemy trzymać za Ciebie kciuki[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110] Witam nową Mamę i gratuluję bliźniaków:) a kto jeszcze ma na naszym wątku? Bo któraś pisała że to już drugie tutaj a ja nie kojarzę:p Widzę że dzisiaj komunijnie więc powodzenia dla mam ktore same organizują i miłego goszczenia dla reszty:)

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny, jesCze Was nie doczytałam bo mieliśmy intensywny weekend :) wykorzystaliśmy promocje urodzinową -20% w smyku i kupiliśmy wózek Mutsy Igo + fotelik Maxi cosi z adapterem na izofix i zaoszczędziliśmy 940zł dzięki tej promocji! :) Musimy czekać jeszcze z 2 tygodnie na stelaż do wózka bo wybraliśmy inny kolor niż mieli na stanie ale reszta juz jest u nas :)) wstawię lepsza fotę jak dojdzie stelaż :) zaczynam czuć coraz wyraźniejsze ruchy dzidziusia, dziś zaczynamy 19 tydzien :)
image.jpeg
image.jpeg

Załączniki

• image.jpeg
    image.jpeg
    610,4 KB · Wyświetleń: 536
  • image.jpeg
    image.jpeg
    50,4 KB · Wyświetleń: 560
Witam
A mnie wczoraj spotkała niemiła niespodzianka. Jak jechaliśmy do mojej mamy to zatrzymujemy się tak co 45min z psem bo niestety ma chorobę lokomocyjną. I tak też zrobiliśmy tym razem, córka wyszla z samochodu i poszła w drugą stronę niż my, mówię do niej zeby tak nie robiła bo pies będzie chciał do niej i zaraz mnie pociągnie ( a to spory pies który waży ponad 25kg), a ona swoje i ten mnie pociągnął i oczywiście przewrócił na asfalt, ale się strachu najedliśmy, a wściekłam się na córkę jak nie wiem co. Stwierdziliśmy że jak będę się źle czuła to podjedziemy u mamy do szpitala na ip tylko znów bałam się że będą chcieli mnie zostawić a to ponad 100km od naszego domu. Na szczęście jak już dojechaliśmy to zaczęłam czuć ruchy maluszka, u mamy przeleżałam całe popołudnie i do dzisiaj jest wszystko ok.
AnScarlett ale was teścio przerobił, też bym mu za to nie dopłaciła tych 4 tysiów.
Hajmal jutro wszystkie będziemy za ciebie trzymać kciuki
Co do ruchów maluszka to ja czuję w różnych miejscach, więc chyba buszuje po całym brzuchu
Wszystkim "komunistom" udanych przyjęć życzę
U nas piękna pogoda :)
Miłej niedzieli

Napisane na HUAWEI LUA-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witajcie :)
Rzeczywiście Eurowizja dla naszego kraju nieudana.

Anaconda- też bym się zestresowała, gdyby coś takiego się mi przydarzyło, dobrze, że wszystko Ok.

Wracając z kościółka naszła mnie ochota na tortillę, dlatego po drodze dokupiła, skladniki i zaraz zabieram sie do pracy

Hajmal trzymam kciuki mocno!!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry