Hej Dziewczyny. Piękna dziś pogoda w Gdańsku!
Byłam na zakupach ciuchowych - wczoraj wieczorem robiłam rozeznanie w letnich ciuchach i W NIC się nie mieszczę. Mam same dżinsowe spodenki i żadne się nie dopinają. Musiałam pokupować pare ciuchów, bo w poniedziałek wylot do hiszpanii
Ja na co dzień tez nic nie prasuję, starannie wieszam na suszarce. A jakiś czas temu mówię mojej mamie (pielęgniarce), że będę wyparzać i prasować ubranka, to mnie wyśmiała. Powiedziała, że wystarczy wyprać, że ona nigdy nie gotowała ciuszków (tylko pieluchy, bo nie było pampersów) i każde dziecko wtedy się tak ubierało. Żeby prać w płatkach mydlanych, albo w zwykłym proszku, bo im szybciej się dziecko zetknie z chemią, tym lepiej. A dopiero jak uczulenie wyjdzie, to coś zmienić.
Także posłucham rady, bardzo mnie to uspokoiło, bo zaoszczędzę sobie pracy.
Mówiła też, że na początku dziecko można kąpać w samej wodzie. Ja planuję pierwszą kąpiel dopiero 8-10 dni po porodzie, żeby wcześniej nie zmywać dobroczynnej mazi.
Co do seksu - Ja widzę męża co dwa-trzy tygodnie, ale jakoś szczególnie nie mam ochoty, on też nie naciska. Za to zawsze proponuję mu przysłowiowego "lodzika". On zadowolony.
W ogóle od kiedy jestem w ciąży jestem jakby w mężu na nowo zakochana, niczym mnie nie denerwuje, mogłabym siedzieć i patrzeć tylko na niego, głaskać go po plecach
normalnie hormony mnie uspokoiły
Widzę piękne zakupy
Też właśnie wróciłam z Pepco. Szkoda, że dla chłopców mają dużo mniejszy wybór niż dla dziewczynek. Widziałam te kocyki i rożki.
Rożki chyba będę miała dwa, ale czytałam, że te z usztywnieniem są niezdrowe. Także kupię bez, albo dostanę od kogoś
Kocyki postanowiłam sama uszyć - zamówię bawełnę i minky plus wypełniacz i uszyję. Moja mama też już zapowiedziała, że coś poszyje. Takie hand made mi się zawsze rzeczy podobały, moje własne. Też niedawno zaczęłam malować obrazy do mieszkania
Do dziecięcego pokoiku też chcę coś namalować
W ogóle planujemy jakieś bajery na ścianie namalować. Może paski, może kropki, albo góry
Byłam dziś u gina. Dał mi skierowanie na połówkowe na 6 czerwca. Mówiłam mu, że wieczorami CHYBA czuję słabo ruchy a on na to "nie czuje pani. W 21 tygodniu pani poczuje" i koniec dyskusji