reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Hej kobietki....
Nie odzywalam sie caly dzien ale caly czas jestem na biezaco...
Widze ze temat kocykow rozkow i seksu poruszalyscie....
U nas z seksem ostatnio cienko...ja mam straszna ochote ale moj m jakos nie bardzo sie zabiera za robote...poza tym ostatnio zle miedzy nami sie dzieje..nie potrafimy sie dogadac w podstawowych sprawach..moje hormony jeszcze szaleja i nie szczedzimy sie niemilych slow....
Nie wiem czy wytrzymamy do pazdziernika czy predzej sie rozejdziemy...
Zamiast cieszyc sie ciaza i zdrowym dzieckiem to mam ciagle stres i boje sie zeby nie zaszkodzic malenstwu...
Dwa kocyki juz mam...jeden cienszy drugi gruby do wozka...rozek zapewne tez kupie ale bez tego usztywniacza...kupilam przy synu i szybko wyciagalam to usztywnienie bo mi przeszkadzalo...
Bylam dzis w smyku niby przeceny byly ale nic specjalnego nie bylo...
Wozki patrzylam..bardzo spodobal mi sie adamex pajero i barletta...spacerowka nawet niezle wygladala...i mysle ze trzena by sie w koncu na cos zdecydowac..bo co pojde do sklepu to inny mi sie podoba...
Dobrej nocki...ide plobejrzec przyjaciolki...

reklama
ja tak miałam z pierwszym lekarzem, super facet ale wiecznie nie osiągalny, przyjmował na nfz, taki numer wywinął mi 4 razy. Zwolniłam się z pracy pojechałam posiedziałam 3 godziny po czym przyszedł i mówi ze przyjmie dwie dziewczyny przede mną a mnie juz nie bo nie zdąży, w jedna stronę mam 60 km.
Raz miałam stracha bo mnie bolało wysłałam mu smsa żeby mnie przyjął prywatnie gdziekolwiek to nawet nie odpisał, no i zmieniłam lekarza. Pojechała bym do teska choć by tylko pooglądać :)

Hej, ja po wizycie[emoji6]wyniki super, szyjka idealna. Położna kazała mi się położyć i sluchalysmy serduszka[emoji173]tylko że małe tak się wiercilo, ze ciągle chlupanie slyszalysmy. Ale serduszko tez[emoji176][emoji176][emoji176]. Powiedziała ze skoro tak wczesnie czulam ruchy to pewnie dziecko duże...
Gin dal mi skierowanie na badania w tym glukoze[emoji4]i na usg, mowie mu że sie zapisalam na poniedzialek i to bedzie przelom 20/21tc a on, zeby moze tydzien później.... No i teraz nie wiem czy przekładać.... Juz sie nastawilam na 15maja.... Z drugiej strony sąsiadka pojechala do tego samego lekarza na usg i kazal jej za 2tyg przyjsc bo dzidzia za mala....

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom
Hej a w którym tygodniu zaczelas czuć ruchy dziecka?

Ja miałam z pierwszym dzieckiem jeden rożek super przydał się w szpitalu jak strach było takie maleństwo brać na ręce bo nie wiadomo jak złapać ale w domu już tak się nie przydał i też dzieciaki szybko wyrastają na długość, a w kocyk można zawinąć tak samo jak w rożek

Ja w zasadzie jutro mam 20tydz, więc niektórzy liczą, że zaczyna się 21 :) ale ja liczę na bieżąco
To ty masz na wrzesień jakby termin? [emoji54] bo ja mam na 2go a mam jutro 19t3d (20) .

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 19t2d [emoji272]

Spark super, że już wiesz na pewno, że to syn :-)

Ja miałam na dzisiejszej wizycie umówić sie na polowkowe i nic z tego. W poniedziałek niby kazał przyjechać, to pojadę. Może tym razem mnie nie wystawi... najpierw zadzwonię, żeby znów na darmo nie jechać 70 km...

Ale już sie odstresowalam ;-) w Tesco kupiłam kilka rzeczy Maluchowi i złość mi przeszła ;-)
Jutro wrzucę, bo juz jestem w łóżku i oglądam "Nasz nowy dom".
Zakupy najlepsze na wszystko! :D

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Super ciuszki, gdzie kupilas? Ja poczekam do nastepnej wizyty w czerwcu, moze sie juz potwierdzi, ze to dziewczynka i jakos spokojniej bede kupowala rozowe ciuszki :D
Ja planuje 2 rożki i 3 kocyki

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja raczej też dwa rożki, no i na razie dwa kocyki, moze potem sie pomysli o dokupieniu, ale na poczatek nie planuje kupowac wiecej

U nas chłopaki rządzą hehe [emoji111] w ogole w tym roku duzooo siurkow sie rodzi [emoji5]

Ja zrobilam szarlotke [emoji6]
1494528344-aaaaaa.jpeg

Moj lobuz bardzo kopie, ze P nawet czuje , ale na skórze malo co widać - chyba przez moj tłuszcz [emoji23]

Śpiąca dziś jestem cały dzień, mam nadzieje , ze jutro bedzie lepszy !

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 19t2d [emoji272]
Narobiłaś mi ogromnej ochoty na szarlotke, chociaz nigdy zbytnio nie przepadalam za nia :)

Ilona_krk widzę, że mamy blisko do siebie :D Kraków, Bielsko :)

12.10.2017 [emoji480]

Hej kobietki....
Nie odzywalam sie caly dzien ale caly czas jestem na biezaco...
Widze ze temat kocykow rozkow i seksu poruszalyscie....
U nas z seksem ostatnio cienko...ja mam straszna ochote ale moj m jakos nie bardzo sie zabiera za robote...poza tym ostatnio zle miedzy nami sie dzieje..nie potrafimy sie dogadac w podstawowych sprawach..moje hormony jeszcze szaleja i nie szczedzimy sie niemilych slow....
Nie wiem czy wytrzymamy do pazdziernika czy predzej sie rozejdziemy...
Zamiast cieszyc sie ciaza i zdrowym dzieckiem to mam ciagle stres i boje sie zeby nie zaszkodzic malenstwu...
Dwa kocyki juz mam...jeden cienszy drugi gruby do wozka...rozek zapewne tez kupie ale bez tego usztywniacza...kupilam przy synu i szybko wyciagalam to usztywnienie bo mi przeszkadzalo...
Bylam dzis w smyku niby przeceny byly ale nic specjalnego nie bylo...
Wozki patrzylam..bardzo spodobal mi sie adamex pajero i barletta...spacerowka nawet niezle wygladala...i mysle ze trzena by sie w koncu na cos zdecydowac..bo co pojde do sklepu to inny mi sie podoba...
Dobrej nocki...ide plobejrzec przyjaciolki...
Hormony...
Ja też się bardzo denerwuję i często się kłuce z mężem...w ciąży. Przyjaciółka do dziś mi "wypomina" jaka byłam dla niego wredna w pierwszej ciąży. Awantura o wszystko i co chwile. Dziwią się, że mnie nie zostawił. On jest taki że niechce się kłucić i jak ja pluje jadem to on milczy i czeka aż ochłonę. A jego milczenie odbieram jako ignorancje i sie nakręcam...zamiast uspokajać robie się głośniejsza...no cóż musi jakoś do tego października wytrzymać. Ja też ;)

reklama
Ja z córka w ogóle nie miałam rożka, tu sie tego nie praktykuje. Moja mama sie nawet dopytywała, ale nawet nie wiedziałam o co chodzi.
Może teraz sobie sprawie ;) ale musze jakoś do rodziców przez internet zamówić.

Połówkowe mam 6.06 jak bede w 21t1d. Jak gin potwierdziła ciąże to pani na recepcji mi ustaliła wszystkie standardowe terminy do października, np. 3 października o 8.30 mam ktg [emoji23] - witamy w Szwajcarii, tu wszystko musi być jak w zegarku [emoji6]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry