Agatki no ale tez usg inaczej moze pokazywać bo np teraz patrzę z moja mała w 7t1d dzidzia miała 10mm a na tej stronie gdzie sa wymiary pisze , ze to 7t4d [emoji52] więc zapewene to takie troszkę różnicy a dzidzia moze nawet szybciej dogonić [emoji4]
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
hajmal
Fanka BB :)
U nas nie ma tylu cc co w Polsce, wiele porodow moze odbywać sie naturalnie kwestia jest personel i środki finansowe bo wbrew pozorom taniej jest zrobic cc.
prawdę piszesz, tną na zawołanie, miałam cesarkę i wiem jak jest ciężko tak jak @bum pisała 2 tygodnie to człowiek ledwo żył a dzieckiem trzeba sie zająć.
Leżała obok mnie dziewczyna po naturalnym porodzie, wstała i mogła chodzić po 3 godzinach jak ją przywieźli.
@Emenems fajnie ze macie takie zajęcie i hobby z tymi ćwiczeniami,
Witam się z rana z pracy
Powiem Wam, że ja też wolałabym rodzić sn, właśnie z tego względu, że można później bez problemu zająć się dzieckiem. Chwila bólu i po strachu Mam nadzieję, że będzie mi dane w październiku.
Czekam na ta wizytę w piątek, aż mi się cały tydzień dłuży... Wiem, że pewnie nic konkretnego nie zobaczę, bo to będzie dopiero 5t4d. Chcę, żeby gin potwierdził ciążę, żebym mogła poinformować moją endo.
Powiem Wam, że ja też wolałabym rodzić sn, właśnie z tego względu, że można później bez problemu zająć się dzieckiem. Chwila bólu i po strachu Mam nadzieję, że będzie mi dane w październiku.
Czekam na ta wizytę w piątek, aż mi się cały tydzień dłuży... Wiem, że pewnie nic konkretnego nie zobaczę, bo to będzie dopiero 5t4d. Chcę, żeby gin potwierdził ciążę, żebym mogła poinformować moją endo.
Ostatnia edycja:
Kornelcia05
Moderatorka
Hej dziewczyny, no niestety też doświadczyłam tego bolu po cc i przeżyłam poród sn. Juz 1h po porodzie naturalnym moglam chodzic po oddziale a po cc masakra ale wiem że cc to bylo lepsze rozwiązanie bo ja rodze duże dzieci i dzieki temu zapobieglismy ewentualnym kompilacją. Lepiej dłużej cierpieć a mieć zdrowego bobasa. [emoji6] Teraz też już się nastawiam na cc.
Hej dziewczyny, no niestety też doświadczyłam tego bolu po cc i przeżyłam poród sn. Juz 1h po porodzie naturalnym moglam chodzic po oddziale a po cc masakra ale wiem że cc to bylo lepsze rozwiązanie bo ja rodze duże dzieci i dzieki temu zapobieglismy ewentualnym kompilacją. Lepiej dłużej cierpieć a mieć zdrowego bobasa. [emoji6] Teraz też już się nastawiam na cc.
To ci powiem ze w Norwegii sie dzieci nie wazy na usg, sie za to kontroluje wieklosc brzucha i wysokość dna macicy taka specjalna tabelka jest - ale jak ciaza zdrowa to masz usg tylko polowkowe w 18 tygodniu wiec rodzisz i NIESPODZIANKA ! 5 kg hahahahah chyba musiałbyś miec z 6 kg dziecko zeby cc było zlecone ale to by polozna wczesniej wykryła swoimi pomiarami ale do 4/4,5 kg to normalne ale plus takie ze idziesz rodzic i nie wiesz ile dziscko ma nie ma stresu [emoji23]
Chociaz polozna ma takie doświadczenie ze mi powiedizala ze miedzy 3500 a 3600 urodzę a mała 3550.
Mowila se mała długa strasznie i to prawda - jest szczupła i wysoka
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Kornelcia05
Moderatorka
No to właśnie przy moim pierworodnym ostatnie usg było w 32 tc i potem kazali rodzić sn a ze ja jestem wąska w biodrach to podczas porodu na siłę lekarz naciskał na brzuch aby wypchnac moje 4.220 na świat a wiadomo różnie to się kończy znam dzieci z uszkodzonym barkami podczas porodu albo mamy z uszkodzonym biodrem dlatego już wole to cc.
A propo macania brzucha przez lekarzy w pl to jeden mi wymacał 6 kg dziecko a na usg tak zmierzyli ze mała bedzie ważyć 5.700 a urodziła się z wagą 4.310 Więc u nich to nigdy nic nie wiadomo he he
A propo macania brzucha przez lekarzy w pl to jeden mi wymacał 6 kg dziecko a na usg tak zmierzyli ze mała bedzie ważyć 5.700 a urodziła się z wagą 4.310 Więc u nich to nigdy nic nie wiadomo he he
reklama
madagos
Fanka BB :)
Dziewczyny a tak z innej paki, do jakiego wieku mniej więcej dziecko śpi w łóżeczku? Kiedy wykopalyscie swoje pociechy z sypialni do ich pokoju?
Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na SM-T585 w aplikacji Forum BabyBoom
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.