reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Puczu jak dzidzia ma mm to jesteś jakoś w 5tc i 4 dni , na pewno będzie wszystko ok [emoji6] kiedy ty hylas na tym usg , ze stwierdzono taki mały zarodek?

Emenems mialas cc przy przodujacym łożysku?

wff2krhmg4h09mme.png
a8do3e3ksrs30zf2.png

Nie - dlatego ze jak nic sie nie dzieje to nie m po co cc. Łożysko pod koniec listopada odsłoniło troche kanału rodnego i podczas porodu łożysko aboaultnie zawsze idzie s gore wiec odsłania całkowicie i ja urodziłam super bez nacięcia - skurcz 4.20, wzielam prysznic, pojechałam do położonej, tam do karetki ( u nas karetkami jeździmy do szpitala mam 120km) w szpitalu 7.30 7 cm i na porodówkę poszłam o urodziłam o 10.26. W pon byłam w domu a we wtorek na pierwszym shoppingu w centrum [emoji23]
Dwa tygodnie po porodzie zaczelam trenować

U nas nie ma tylu cc co w Polsce, wiele porodow moze odbywać sie naturalnie kwestia jest personel i środki finansowe bo wbrew pozorom taniej jest zrobic cc.

W Poslce co druga kolezanka miała cc u nas nie znam żadnej po cc.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Byłam wczoraj. Dzięki dziewczyny. Po prostu spanikowalam. To chyba te chormony :( zamiast się zrelaksować to ja siedzę i wyliczam..

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Masz prawo a najgorsze czekanie - ja uwZam ze jest ok i maluszek nadrobi :)
Na tym etosie ciazy to lekarz widzi na usg tyle co ja w fusach wiec nie przejmuj sie zostań z nami i czekamy :)

Emenems to porod jak i ciąża bez problemowo super ...
Ja po cc 2 tygodnie to dochodzilam do siebie [emoji52]
No to prawda w tym dniu co ja miałam cc to było 12 cięć i 3 porody naturalne...

Wykapalam sie i zaczęły sie znow mdłości ...

wff2krhmg4h09mme.png
a8do3e3ksrs30zf2.png

Dziewczyny powiedzcie czy to możliwe że w 5 t i 1 dniu ciąży zarodek ma już 2 mm ? Bo byłam dziś u ginekologa i trochę się dziwie

Puczi owu musiała być później spokojnie [emoji6]

Agatki no prędzej to jak podają wymiary pęcherzyka i zarodka to 5t5d [emoji6]
1486504645-aaaaaa.png

wff2krhmg4h09mme.png
a8do3e3ksrs30zf2.png

Emenems to porod jak i ciąża bez problemowo super ...
Ja po cc 2 tygodnie to dochodzilam do siebie [emoji52]
No to prawda w tym dniu co ja miałam cc to było 12 cięć i 3 porody naturalne...

Wykapalam sie i zaczęły sie znow mdłości ...

wff2krhmg4h09mme.png
a8do3e3ksrs30zf2.png

Tak wyszło kazdej z was tego zycze.

To nie do konca jest tak ze kobiety wybierają cc sie po prostu starszy SN i komplikacjami - ja jestem za wyborem bo nadal uwazam ze kobieta na prawo zdecydowac jak chce przywitać swoje maleństwo. Ale zeby wybrac powinna byc rzeczowa infeomacja bez emocji o jednym i drugim porodzie. A tego nie ma mam wrazenie. Tylko sie straszy komplikacjami przy SN.

Ja chciałam SN bo wiedziałam ze po cc szybko na silownie nie wroce - nie miałam jakis górnolotnych powodow - ale po ciesze sie ze tak wyszło bo to fajne przezycie było :)

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry