reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Hajmal może faktycznie mąż ma rację? MoŻe faktycznie chciał Cię nastraszyc, żebys naprawdę leżała? Mam nadzieje, że w poniedziałek usłyszysz coś dobrego :-)

Może to i lepiej, że w szpitalu, bo w domu sama wiesz jak jest... tu coś podać, tu dziecku pomóc, tu tylko pranie wstawić... Synkowi krzywda napewno się nie stanie.
Może wreszcie znów do Twojej teściowej dotrze, że Ty naprawdę nie możesz się denerwować i masz leżeć... Może dopiero zda sobie sprawę z tego, że sytuacja jest naprawdę poważna... strasznie Ci współczuję, że musisz przez to wszystko przechodzić, ale musisz wierzyć, że będzie dobrze. BO BĘDZIE! :-)

reklama
Siemka z samego rana! Podobno od dziś ma byc juz lepsza pogoda [emoji110]️
W końcu wczoraj pojechałam do mojej ginki, wcisnęła mnie miedzy pacjentki. Stwierdziła, ze takie drętwienie brzucha może byc nerwowe, ale tez związane z szyjką, która jest na obecna chwilę bardzo ładna, ale lepiej dmuchać na zimne. Dostałam luteinę i no spe forte. Będę jednak musiała do lekarki dzwonić, w tych emocjach nie wiem w końcu, czy No spa raz dziennie, czy dwa. Mały znowu spał [emoji23]190 g żywej wagi [emoji7]Moja siostra stwierdziła, ze to tyle, ile kupuje żółtego sera [emoji23]

Pisalyscie o adapterze do pasow bezpieczeństwa - ja kupiłam i jestem zadowolona. Na Allegro 90 pare zł z przesyłka. Myśle, ze srednio będzie wygodny do sukienki, ale bezpieczeństwo jednak najważniejsze. A ja jestem wrażliwa na tym punkcie. Na początku grudnia miałam dosc poważny wypadek. Jechałam samochodem moich rodziców (nawiasem - samochód miał 1,5 miesiąca, prosto z salonu) i facet mimo zakazu wjazdu skręcił w lewo. Było to ba światłach, ja miałam zielone i jechałam sobie spokojnie. Na szczęście skończyło sie tylko na zadrapaniach, ale suv do kasacji, zaliczyliśmy rów i niewiele brakowało, a byłoby bardo zle. Po tej akcji chyba juz nie wsiądę za kierownice, zwłaszcza w obecnym stanie.

A z dobrych wiadomości - mój mąż zaczyna dziś nową pracę [emoji110]️ Trzymam kciuki. Pewnie zrobię mu coś dobrego na obiad, chociaż kucharką naprawdę nie jestem! Miłego dnia!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Szkoda mi malego zostawiac na tak dlugo, pytalam jak wyglada leczenie w szpitalu. Dr powiedzial ze na lezeniu, ze nie ma leczenia tylko czekanie na skurcz. Sumiennie moge w domu lezec, trochę chodzic moge bo mowil zeby nie lezec plackiem.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja miałam jakieś grzybicze problemy, to mi gin. przepisała nystatynę. Po jednym dniu czułam się tak, jakby mi nic nie dolegało :) No tyle tylko, że jest na receptę, więc pozostaje poprosić o nią na wizycie. Ale szczerze polecam, bo uważam, że naprawdę pomaga.
Mnie dziś męczy rwa :-( :( Nie wiem, czy którejś z Was też to dokucza? Mnie tak boli cała prawa noga, że nie wiem, jak się ruszyć, żeby mi było dobrze. Już wróciłam po pracy do domu i wiem, że jak się położę do łóżka, to pewnie będę miała problem, żeby przekręcić się z boku, na bok o wstaniu nie mówiąc :/ Cholerstwo jedno :(
Ja mam rwe[emoji17]coś okropnego, musimy się przemeczyc[emoji17]

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

Hej [emoji3]
my właśnie szykujemy się do szkoły i znowu zaglądam do szafy i stwierdzam że nie mam w co się ubrać...no niby mam ale ja tak nie lubię tych ciążowych ciuchów [emoji21]
Hajmal może jednak nie jest tak źle skoro możesz w domu leżeć [emoji3] tylko nie rób żadnych skłonów żeby nie napinać dodatkowo macicy, a tak leżąc ona sama po mału będzie się rozciągać tam gdzie trzeba [emoji6] Trzymaj się [emoji6]

Ostatnia edycja:
Któraś pisała o przecenacb w tesco, to kupiłam pizamke i kocyk :D
1494450373-aaaaaa.jpeg
1494450384-aaaaaa.jpeg

Ja pisałam i mam dokładnie ta samą piżamke :D śliczna jest

Hej[emoji6]
Ja juz po śniadaniu, zaraz corcie do przedszkola wyprawie i ogarne sobie dom. Wizyte mam na 12.10, ale bez usg. Usg w poniedzialek.

Hej ;-)
Ja dopiero wstałam.
Strasznie martwi mnie to pieczenie tam "na dole". Nie mam rumianku, żeby sobie pomóc... posmarowałam sudocremem. Mam nadzieje, że ta dolegliwość nie będzie miała żadnego wpływu na Maluszka, bo wczoraj w ogóle chyba nie czułam ruchów :-(
Już mogłaby być 17, już będę wszystko wiedziała, a tu cały dzień przede mną...

Poleże jeszcze troche i wezmę się za prasowanie, żeby przetestować nowe żelazko. Na obiad dziś zupa zacierkowa ze słoika i makaron lub kasza gryczana z sosem borowikowym. Miałam 2 porcje sosu zamrozone, wczoraj wyjęłam z zamrażarki. Ale zrobię chyba jeszcze leczo, bo papryka już trochę zwiedla w lodówce... leczo będzie na jutro :-)

Hej ;-)
Ja dopiero wstałam.
Strasznie martwi mnie to pieczenie tam "na dole". Nie mam rumianku, żeby sobie pomóc... posmarowałam sudocremem. Mam nadzieje, że ta dolegliwość nie będzie miała żadnego wpływu na Maluszka, bo wczoraj w ogóle chyba nie czułam ruchów :-(
Już mogłaby być 17, już będę wszystko wiedziała, a tu cały dzień przede mną...

Poleże jeszcze troche i wezmę się za prasowanie, żeby przetestować nowe żelazko. Na obiad dziś zupa zacierkowa ze słoika i makaron lub kasza gryczana z sosem borowikowym. Miałam 2 porcje sosu zamrozone, wczoraj wyjęłam z zamrażarki. Ale zrobię chyba jeszcze leczo, bo papryka już trochę zwiedla w lodówce... leczo będzie na jutro :-)
Nie martw się[emoji6]bedzie dobrze[emoji6]

reklama
Siemka z samego rana! Podobno od dziś ma byc juz lepsza pogoda [emoji110]️
W końcu wczoraj pojechałam do mojej ginki, wcisnęła mnie miedzy pacjentki. Stwierdziła, ze takie drętwienie brzucha może byc nerwowe, ale tez związane z szyjką, która jest na obecna chwilę bardzo ładna, ale lepiej dmuchać na zimne. Dostałam luteinę i no spe forte. Będę jednak musiała do lekarki dzwonić, w tych emocjach nie wiem w końcu, czy No spa raz dziennie, czy dwa. Mały znowu spał [emoji23]190 g żywej wagi [emoji7]Moja siostra stwierdziła, ze to tyle, ile kupuje żółtego sera [emoji23]

Pisalyscie o adapterze do pasow bezpieczeństwa - ja kupiłam i jestem zadowolona. Na Allegro 90 pare zł z przesyłka. Myśle, ze srednio będzie wygodny do sukienki, ale bezpieczeństwo jednak najważniejsze. A ja jestem wrażliwa na tym punkcie. Na początku grudnia miałam dosc poważny wypadek. Jechałam samochodem moich rodziców (nawiasem - samochód miał 1,5 miesiąca, prosto z salonu) i facet mimo zakazu wjazdu skręcił w lewo. Było to ba światłach, ja miałam zielone i jechałam sobie spokojnie. Na szczęście skończyło sie tylko na zadrapaniach, ale suv do kasacji, zaliczyliśmy rów i niewiele brakowało, a byłoby bardo zle. Po tej akcji chyba juz nie wsiądę za kierownice, zwłaszcza w obecnym stanie.

A z dobrych wiadomości - mój mąż zaczyna dziś nową pracę [emoji110]️ Trzymam kciuki. Pewnie zrobię mu coś dobrego na obiad, chociaż kucharką naprawdę nie jestem! Miłego dnia!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Współczuję przeżyć... ja sobie niewyobrażam jeździć bez pasów... :/

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry