reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Hejka:) U mnie już lepiej i pogoda za oknem też super, słoneczko ładnie świeci:) Dzisiaj w lidlu maja być sukienki takie na lato i krotsze i maxi wiec może pojade sobie kupic:) Ewka oby gin cos Ci poradzil na to pieczenie. Słyszałam ze ta luteina dopochwowa to czesto prowadzi do zakażeń tam na dole. Ja narazie odpukac ok ale tez boje sie zeby sie cos nie przyplatalo. Beczulinda jak sie uda to zrobicie interes życia[emoji4][emoji110]

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wczoraj mieliśmy tyle do załatwienia że ani nie zdążyliśmy pojechać do Ikei ani na basen :( ale najlepsza wiadomość dnia jest taka, że porobilismy zdjęcia mieszkania i już chcieliśmy wystawiać ogłoszenie, a wracając do domu znaleźliśmy na klatce karteczke z napisem "kupię mieszkanie w tej okolicy". Maz zaraz zadzwonił i koniec końców wczoraj już był gościu oglądać, no niby mu się podobało, podobno dzisiaj ma dać odpowiedź do 20 :o ale by były jaja jakbyśmy znaleźli chętnego zanim ogłoszenie zostało wystawione :D
Beczulinda, wiesz tylko, że ten ogłoszenia typu "kupię mieszkanie w tej okolicy", "kupię mieszkanie na tym osiedlu" to są ogłoszenia firm deweloperskich? Skupują mieszkania i dalej je sobie sprzedają. Musisz uważać, żeby nie trafić na cwaniaka, który "fachowym okiem" oceni Wasze mieszkanko i będzie wymyślał i wyszukiwał rzeczy, które niby będą do remontu/ naprawy, przez co będzie negocjował obniżenie ceny. Z jednej strony dobrze, bo mielibyście od ręki sprzedane mieszkanie, ale z drugiej musicie uważać, żeby nie dać się naciąć na jego gadkę. W końcu to profesjonalista, któremu będzie zależało, żeby kupić lokal jak najtaniej się da, a później sprzedać go z zyskiem.

Beczulinda, wiesz tylko, że ten ogłoszenia typu "kupię mieszkanie w tej okolicy", "kupię mieszkanie na tym osiedlu" to są ogłoszenia firm deweloperskich? Skupują mieszkania i dalej je sobie sprzedają. Musisz uważać, żeby nie trafić na cwaniaka, który "fachowym okiem" oceni Wasze mieszkanko i będzie wymyślał i wyszukiwał rzeczy, które niby będą do remontu/ naprawy, przez co będzie negocjował obniżenie ceny. Z jednej strony dobrze, bo mielibyście od ręki sprzedane mieszkanie, ale z drugiej musicie uważać, żeby nie dać się naciąć na jego gadkę. W końcu to profesjonalista, któremu będzie zależało, żeby kupić lokal jak najtaniej się da, a później sprzedać go z zyskiem.
Też się bałam właśnie tego. Maz jak dzwonił się go wprost zapytał czy jest osoba prywatna czy z jakiejś agencji nieruchomości. On coś tam zaczął kręcić że i sam dla siebie szuka i że się tym zajmuje i tak dalej. Mój mąż jest dość "krotki" i powiedział że w tym momencie kończymy rozmowę i tak dalej i wtedy ten gościu zmiękł i że jego klient szuka mieszkania właśnie w tym miejscu i chciał przyjechać z nim obejrzeć. Maz mu krótko powiedział że on nie ma zamiaru ponosić żadnych kosztów z tym związanych, jeżeli ten drugi chce za to płacić to proszę bardzo. Więc wieczorem przyjechali obaj i ten młody ma się określić dzisiaj. No zobaczyny jak to wyjdzie. Ja tam jestem cienka, ale mąż jest krotki i rzeczowy i raczej nie da się zrobić w balona. My potrafimy mieć takie szczęście że jakoś szybko nam się udaje rozwiązać jakiś problem. Oby i tym razem było ok :)

Cześć kochane!
U mnie dziś też słonko! I cieplej. Chyba uda się na jakiś spacer ruszyć, ale w towarzystwie, bo się trochę wystraszyłam po tym upadku i sama nie chcę daleko wędrować.
Też chyba skoczę do Lidla po te sukienki.

Beczulinda byłoby ekstra jakby gościu się zdecydował [emoji16]

Wczoraj pisałyście o kawie. Ja nie mam zakazanej, w żadnej ciąży nie miałam. Wręcz przeciwnie, ponieważam niskie ciśnienie to nawet 3 (!) mi kazali. Ale żadne rozpuszczalne świństwa. Sypana lub z ekspresu. Oczywiście słaba. Teraz jest różnie czasami kilka dni nie piję, a czasami 2.

Udanych wizyt!
Miłego dnia nam wszystkim!

34bw90bvj7s2yzfl.png

82dokqi1appe9g4w.png

wff2kqi19yndsbel.png

A poza tym my chcemy żeby dali nam tyle kasy ile chcemy a jak chce sprzedać drożej to niech sprzedają, to już nas nie obchodzi [emoji14] też nam nie chodzi żeby jakieś kokosy zbić na tum interesie, tylko chcemy uwolnić się od tego mieszkania, tych sąsiadów i wgl tego miejsca.

Czesc dziewczyny...
Mialam isc na badania...ale tak mi sie nie chcialo...ze pojechalam do siostry tak sie zasiedzialam...i w koncu nie pojechalam...
A tak poza tym to u mnie dzis piekne sloneczko...wreszcie wiosna przyszla...

Musimy też iść do banku jeszcze raz bo dowiedzieliśmy się że jest jeszcze jedna opcja, ale właściwie nie wiemy tego na pewno. Jedna możliwością jest zrobienie tego tak, że ktoś kto kupi nasze mieszkanie daje nam kasę, czy przelewa na konto i my z ten kasy splacamy kredyt k na nowe mieszkanie bierzemy nowy kredyt. Ale podobno jest możliwość przesunięcia zadłużenia na inne mieszkanie (nowe). Spisujemy umowę przedwstępna i dla banku jesteśmy właścicielami tego nowego mieszkania i przenosimy nasz kredyt na to nowe mieszkanie i splacamy dalej. Tak by było najlepiej bo nie stracimy tych lat co już placilismy i mniej "paprania". Tylko musimy się upewnić czy jest taka możliwość :)

A tak w ogóle, to dzień dobry dziewczęta ;) Ja od samego rana zasuwam w pracy. Odebrałam sobie wyniki moczu i krwi i widzę, że właściwie wszystko we krwi mam takie na pograniczu, lub ciut powyżej normy. Ale tak sobie myślę, że od 2 tygodni podziębiona chodzę i myślę, że może te wyniki mają związek z tym?
Po pracy lecę do domu ogarnąć się, a później znów wracam do przychodni na wizytę go ginekologa. Mam nadzieję, że nie będzie miała żadnych uwag i że ustalimy termin połówkowego :)
Życzę Wam wszystkim miłego i ciepłego dnia :)

reklama
U nas też słoneczko a ja w pracy z małą muszę w domu siedzieć bo chora :/

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry