reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Tak, ale musisz się do urzędu pracy zapisac. Potem każdej kobiecie przysługuje 1000zl kosiniakowego przez rok.

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom
Aha... Bo słyszałam też o tym ze nawet jak nie masz ubezpieczenia z UP to państwo odgórnie Cię ubezpiecza bo taki ma przywilej kobieta w ciąży. Ale to się dokładnie dopytam.

A z tym kosiniakowym to też słyszałam ale w naszym przypadku będziemy musieli poczekać na to na pewno. Ze względu na to ze Maz zagranicą to muszą to oddać do jakiegoś urzędu i bd czekać kto ma pierwszeństwo wypłaty świadczenia. Tzn Polska czy Francja. A znając francuską papierologie to trochę to zejdzie [emoji23]

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Witam wszystkie
Strasznie dużo wczoraj naprodukowałyście a ja miałam wolne więc pranie sprzątanie prasowanie i reszta czasu dla synka że nawet nie miałam kiedy Was poczytać ale w końcu udało mi się nadrobić.

Justa masz rację każdy daje prezent jaki może i uważa i nie ma sensu patrzeć na innych.

Śliczne zakupy ja synkowi też mnóstwo rzeczy kupiłam w lumpku i teraz jak tylko płeć się potwierdzi też tam zaszaleje.

Dziewczyny słuchacie Mozarata? Ja z synkiem słuchałam tylko nie pamiętam od którego tygodnia ciąży ale jest bardzo muzyklalny nie wiem czy to tego zasługa ale może warto o tym pomyśleć?

MammaMarta z tego co wiem to zawsze takie badanie się wykonuje. Ja nawet 11 lat temu też je miałam.

Ewcia12310 śliczne zakupy [emoji5]️

[emoji177] Maja - 05.04.2006r.

[emoji177] czekamy na drugą córeczkę, termin na 05.10.2017r.

No włašnie ja nigdy nie mialam i dlategi putam. Moja gin jest spoko ale ma swoje lata wiec wole pilnowac zeby czegod nie przeoczyla :)

Hajmal mi lekarz powiedzial zeby nie uzywac aplikatora tylko wlasnie przy samej szyjce jak najdalej,ale jak tez mowisz ze rozna to sie nie bede przejmowac:)

Ja pieluchy wielorazowe zamowilam pierwsze z puppi i pupeko:) nastepne w planie mam anavy i magabi:)

Mam juz tez upatrzone dwie chusty do noszenia, indio sole occidente i indio grande pink:)

Ubranka raczej wszystkie po synu tylko po 1zestawie z rozmiaru typowo dziewczece kupie z tych pierwszych rozmiarow:) no i mamy pierwszy wspolny typ imienia- Maja :)

Hajmal, teściowa się nie przejmuj. Ona miała swoje 5 minut w wychowywaniu dzieci, a teraz jest Twój czas. Lez i odpoczywaj.
Ja kawę pije sporadycznie. Ostatnio jak jedna wypiłam, to mój P. miał pretensje do mnie, ze niby nie powinnam. Wkurzył mnie tylko, bo nie uważam, żeby jedna kawa na 1,5 tygodnia miała mi zaszkodzić. Ale on tak się martwi o dziecko, ze czasem aż przesadza. W każdym razie zdarza mi się wypić rozpuszczalna z duża ilością mleka. Siedzę teraz w pracy i zastanawiam się, co mam ochotę zjeść, bo nie zabrałam nic z domu. Pozostaje mi coś z dowozem, tylko się nie mogę zdecydować co:-/
Któraś z Was pisała, ze ukrywa się przed facetem że szklaneczka coli:D Czy oni nas kiedyś nie wpedza do grobów? 3 światy z tymif facetami :D

Aaaaa :-) Już kiedyś pisałam że sprzątam w domach wcześniej również w biurze. Miało to być chwilowe zanim języka się nauczę żeby pracować w zawodzie. Ale nauka średnio mi idzie :-) teraz zostały już mi tylko dwa adresy.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej[emoji3]
Ja dzisiaj od 5 na nogach, młoda nam zrobiła pobudkę skoro świt a teraz sobie smacznie odsypia.
Gratuluję bobasów no co raz więcej u nas dziewczynek [emoji3] Ciekawe kto u mnie się kryje

Hajmal oby już nie bolał, może coś naciagnelas ale lepiej jedzcie po pracy na IP.

Ja od 3 lat na Ince, kawę odstawiłam przed poprzednia ciążą i tak samo alkohol [emoji3] jak już przestanę karmić to bedzie jakieś 5 lat przerwy, pewnie jednym piwem się upiję he he[emoji43] a po kawie sypanej będę chodzić jak nakręcona [emoji6]
Ja to jak pomyślę, że jeszcze z 1,5 roku niepicia :( a ja tak lubię wino czy piwo latem :( takie życie mamusi

reklama
Hej dziewczyny:) Kasia86 gratuluję córci:) JustaKacper jak słyszę teksty że na komunie to sie tyle daje a na wesele tyle to mnie krew zalewa[emoji48] Tak jak mowisz, każdy daje tyle na ile go stać a nie jakieś chore wytyczne:/ Zoyka ja ostatnio zamawialam przez internet. Wklejałam tu link w pon 8.05. Lili o tym ubezpieczeniu nie słyszałam. Mesmerise ja pije rozpuszczalna od czasu do czasu jak gdzieś jesteśmy w gościach a tak to inke ale rzadko. A jestem z tych co dzień zaczynali od kawy parzonej bo inaczej głowa kwadratowa [emoji14] Więc idzie sie odzwyczaic [emoji4] Hajmal mam nadzieję ze to fałszywy alarm i jest wszystko ok. Leż i wypoczywaj.
U mnie niby trochę lepiej bo mdłości minęły ale biegunka nie:/ Może macie dziewczyny jakieś sposoby na biegunkę? Nie wiem czy są w ogóle jakieś leki na to dla kobiet w ciąży. Staram sie dużo pic ale i tak boje się żeby się nie odwodnić[emoji46]

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Węgiel wez sobie

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry