reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
AnScarlett śliczne zakupy, chyba i ja muszę się porozglądać za lumpeksami bo widzę, że fajne rzeczy można kupić.

[emoji177] Maja - 05.04.2006r.

[emoji177] czekamy na drugą córeczkę, termin na 05.10.2017r.

reklama
Nas uczyli, że jak nie ma odparzen to niee stosować sudocremu bo tam lek jest, i on "uzależnia" skórę dziiecka, potem bez.niegoo problemy często ;)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Może skórę przesusza? Dziecko ma skórę z bardzo dobra bariera hydrolipidowa, bo jest "nowiutka", także dużo kosmetyków nie trzeba. Nawet mniej znaczy więcej :)

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Córa! Na 80%dziewczynka! Aaaaaa Ale się cieszę! [emoji7][emoji173][emoji173][emoji173] 18cm i ok 160g [emoji7] Później wstawię zdjęcie bo teraz do pracy muszę lecieć [emoji16]
Super! Gratuluję! Oj, też bym dziewczynkę chciała...

Gratuluje dziewczynek i chlopaków :) Powoli się chyba wyrównuje ilość :)

Ta glukoze wszystkie kobiety w ciąży robia? Ja jutro jade na krew + mocz ale nie mam skierowania na taka dodatkowa glukoze a juz 19 tydzień mam. NIc mi gin nie mowila o tym badaniu.
Mi też nic nie mówiła, a mam 19 tydzień i dawała mi skierowanie na kolejne pobieranie krwi i badanie moczu tylko.

Dziewczyny, gdzie kupowałyście spodnie ciążowe? Zamawiałyście przez internet czy w sklepie stacjonarnym. Została mi ostatnia para dzinsow, ktore sa wygodne, dlatego muszę się tym zająć :)
Ja zamawiałam legginsy z Allegro, a takie spodnie wyjściowe, krótkie spodenki na lato i dresik kupiłam w KIABI, bo taniej, niż w H&M, a bardzo fajne.

KaSia, jakbym siebie czytała :) Gdybym miała taki magiczny guzik do przyspieszania czasu, to też już zrobiłabym sobie październik. Jakąś połowę najlepiej :) Coś czuję, że po latach średnio będę pamiętała ten rok, bo mam wrażenie, że żyję jak we mgle ;)
No i gratuluję córeczki :) Wspaniałe wieści z samego rana :)
Ja chyba też słabo będę pamiętać ten rok. Dni mi tak mijają jeden za drugim... chcę je tylko przeżyć, żeby było bliżej porodu. Owszem, wybieranie ubranek to przyjemność, snucie planów, a tak to czas leci przed komputerem, albo książkę poczytam. No i troszkę domowych obowiązków.

Hej dziewczyny! Widzę, że macie mocno napięte grafiki dnia ;) Zazdroszczę Wam tych zakupów, sklepów i że możecie w ciągu dnia tyyyle zrobić. Ja się nie mogę ogarnąć. Tzn. chodzę do pracy, tam robię swoje, ale póki co nie mogę wykrzesać z siebie energii, żeby po pracy iść do sklepu i coś pooglądać. Chyba podświadomie się przed połówkowym wstrzymuję.
Właśnie szykuję się do pracy, gdzie posiedzę pewnie do jakiejś 19. Muszę iść na nogach, bo mi ważność przeglądu w aucie upłynęła i dopóki mój P. tego nie ogarnie, to zostają mi spacerki:( A w ogóle, to psychicznie nastawiam się na jego sprzedaż (auta, nie faceta ;) ) bo musimy poszukać dla mnie czegoś większego. P. ma swój wygodny samochód, a ja mam mały kabriolecik i niestety nie zmieszczę tam wózka, ani zbyt wiele dziecięcych rzeczy, gdyby była taka konieczność. No więc z lekkim smutkiem będę musiała oddać go w inne ręce i kupić coś ciut większego. Głupia jestem, bo przywiązuje się do takich rzeczy:D
No ale melancholia na bok, ogarniam się i lecę. Życzę Wam wszystkim miłego dnia :)
Nie jesteś głupia :) Ja też czuję się szalenie przywiązana do mojego 30-letniego auta, miesiąc młodszego ode mnie ;) Moja babcia była jego pierwszym właścicielem. To świetny samochód, zadbany, nadal sprawny. Super się dogadujemy, jeździ tak, jak chcę. I wygodny. Niestety ma wadę - kiedy go produkowali nie było jeszcze wymogu co do pasów z tyłu. A więc można zamontować tylko jeden fotelik. No to jak np miałabym zawieźć pasierba do szkoły i jeszcze zabrać dziecko ze sobą? Nawet teraz, jak gdzieś razem jedziemy i mój prowadzi, mały siedzi na foteliku z przodu, bo są pasy, a ja nieprzypięta muszę z tyłu. Odkąd jestem w ciąży, to wolę jednak jeździć przypięta. Co dwa życia, to nie jedno. Nawet sobie kupiłam z Allegro taki adapter do pasów, żeby brzuszka nie cisnęły. No więc chyba będę potrzebowała auta, które spełnia standardy bezpieczeństwa do przewozu dzieci. A tak mi będzie żal... Zrywne toto, ruszam na światłach szybciej, niż większość nowych aut stojących obok, bo ma świetne przyspieszenie na niskich biegach. Na wyższych, to już niestety "odpada" od reszty... No i nie jest zbyt zwrotne, parkowanie w ciasnych miejscach, to masakra. W dodatku bez wspomagania. Ale i tak je uwielbiam.

Dziewczyny pijecie w ciąży kawę? :)

Akilegna18 ładne ubranka :)
Ja piję Inkę. Wiem, że można jedną normalną dziennie wypić, ale jak miałam problemy z żołądkiem w pierwszym trymestrze, to zaczęłam pić Inkę i tak mi zostało.

A to moje wczorajsze zakupy:

18425765_1639451039418279_601579415_n.jpg

Śpiworek z Ikei na przecenie, no i komplet ręczniczków i pieluszki muślinowe (taka gruba tetra) też z Ikei. Obok to używane pieluszki wielorazowe, które odkupiłam od jednej dziewczyny z FB i wczoraj odebrałam. Niby kompletuję wyprawkę nowych pieluch dla noworodka, ale te były bardzo tanie, postanowiłam też wziąć na spróbowanie. Więc wypróbuję w ten sposób różne rodzaje, różnych firm, a nawet zarówno nowe jak i używane :) Zanim dojdziemy do rozmiaru uniwersalnego będę już chyba mieć wyrobione zdanie o tym, co warto kupić.

Załączniki

• 18425765_1639451039418279_601579415_n.jpg
    18425765_1639451039418279_601579415_n.jpg
    16,6 KB · Wyświetleń: 455
Dziewczyny aplikujace luteine... czujecie szyjke jak wkladacie tabletke? zawsze byla wysoko i twarda a wczoraj i dzisiaj jakos nizej i taka rozpulchniona,juz tak mialam i zazwyczaj nastepnego dnia byla taka jak wczesniej a teraz sie troche zmartwilam bo jest jakas rozmemlana :(

Kawy nie pijam:)

Powiem Ci szczerze, że ja wkładam ja palcem, boję się, że aplikatorem wepchne ja za daleko. I jeśli chodzi o mnie, to nie jestem pewna czy to co czuje, to szyjka, ale fakt, raz jest tam luźniej, raz ciasno i twardo jak diabli. Nie wiem od czego to zależy. Jak jestem wylezana to jest "miekko", a jak duzo chodzę, coś robię, to w południe lub wieczorem twardo i ciasno.

A my z mężem właśnie dyskutujemy, że nie wiedzieliśmy, że w Ikei można kupić jakieś śpiworki, pieluchy i inne niemeblowe rzeczy dla dzieci :-) znaczy pościele, przewijaki i wanienki widzialam kiedyś, ale nic innego. Ubranka też jakieś tam mają?? ;-)

Ledwo żyję. Ale mnie baba przeczołgała. Wie, że jestem w ciąży a wymyśla takie rzeczy.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

A my z mężem właśnie dyskutujemy, że nie wiedzieliśmy, że w Ikei można kupić jakieś śpiworki, pieluchy i inne niemeblowe rzeczy dla dzieci :-) znaczy pościele, przewijaki i wanienki widzialam kiedyś, ale nic innego. Ubranka też jakieś tam mają?? ;-)
Ubranek nie ma. Są śpiworki, leżaczki, karuzelki nad łóżeczko, zabawki, przytulanki, ręczniczki takie z trójkątem na główkę, ręczniczko-myjki, kocyki, pościel, ta tetra, podkładki do przewijania, takie podkłądki na materacyk, żeby nie zasiusiać. Wanienki, nocniczki, plastikowe sztućce i naczynka, śliniaki też. Czyli jest sporo takich różnych akcesoriów.

Tez chciała bym kupic te otulacze choc po 2 z kazdego rozmiaru. Uzywala ktoras?

Duzo placilas?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Czesc dziewczynki ja juz od 7 na nogach...
Wyszykowalam syncia do szkoly i pojechalam z moim m na miasto...chcialam wejsc do kimexu ale od 10 otwarty wiec dupa..
Zreszta moj m tak mnie wkurzyl rano odnosnie prezentu na komunie dla swojego chrzesniaka ze glowa mala...
O bo chrzestni daja tyle czy tyle...a ja mu mowie ze mam w dupie ile kto daje...daje sie tyle na ile cie stac...
A poza tym my tez komunie teraz 14 mamy syna a 21 maja druga...wiec tez troche kasy poszlo na to wszystko...
Faceci to sa durni...
Ale wozek jak ogladalam to by najchetniej za 2 zlote kupil jakby taki byl...bo wszystkie co ogladalam to za drogie byly dla niego...
Sknerus makkwacz z tego mojego chlopa...
Z komunia to teraz szaleństwo ! Kiedyś zegarek i obrazek a teraz Xbox , quad [emoji33]

reklama
Hej ja też już obudzona [emoji5]pogoda piekna więc chyba bd się wylegiwac na tarasie z książką [emoji5] Dziewczyny a slyszalyscie o tym ze będąc w ciąży jest się odgórnie ubezpieczonym w Pl przez państwo i ma się darmowa opiekę?

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom
Tak, ale musisz się do urzędu pracy zapisac. Potem każdej kobiecie przysługuje 1000zl kosiniakowego przez rok.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry