reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Co do golenia to mój i tak jest moim stałym fryzjerem i mnie tam goli i wycina mi takie fryzury, jak mu pasuje, więc przed porodem raczej nie będzie problemu ;)

A u nas wczoraj tez była impreza, ognisko i przyszli goście na urodziny mojego M, ja tez nadostawałam kwiatów i prezentów, ale pod koniec strasznie zamulałam, a w końcu poszłam spać. No cóż, mam nadzieję, że nie wymagali z byt wielkiej "imprezowości" od ciężarnej.

Cały dzień miałam wczoraj strasznie wzdęty brzuch, ale po tych kiełbaskach z ogniska jakoś mnie wreszcie odgazowało. Dzisiaj tez jest taki trochę napięty. Jakie są niebezpieczne rodzaje napięć brzucha? Tak jak kiedyś któraś z was mówiła, że brzuch "się stawia"? Jak to czuć mniej więcej? Mam wizytę we wtorek, to staram się nie świrować do tego czasu.

Też mam te kłucia. Biorę No-Spę, czasem magnez, a na luteinę nie mam recepty. We wtorek wizyta, to pogadam z lekarką. Ale usg dopiero połówkowe bedę miała, we wtorek nie będzie. No ale jak mi wreszcie zrobią to usg, to karzę zmierzyć szyjkę.
Brzuch "się stawia" to czujesz że Ci tak mocno stwardniał i jest taki naciągnięty. Na pewno nie przeoczysz ;) nie boli ale jak jest dłużej, albo częściej to jest to męczące bo raczej nie komfortowe uczucie. Koło 20 tyg sie pojawia. Sporadycznie nie jest groźny-to normalne przygotowywanie się macicy do porodu. Trzeba zgłosić lekarzowi na wizycie. Jeśli jest uciążliwe to szybciej niż zaplanowana normalna wizyta.

reklama
Wyszlam ze szpitala , z małym ok z dalej małym , waży 236g.
Ogólnie z nim ok.
Te bóle to przesunięcie sie żebra mam brać nospe 3x1 a na bol paracetamol.

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 18t5d [emoji272]

No mam nadzieję że mój maluch jest z tych mniej ruchliwych albo że to łożysko zasłania i dlatego nic nie czuję.
A powiedzcie dziewczyny te które macie łożysko na przedniej ścianie nie mówię o przodującym czy czujecie dobrze ruchy?
Ja mam łożysko co prawda przodujące Ale też na przedniej ścianie-To samo w 1 ciąży. W pierwszej ruchy poczułam w 15tc a teraz ok 13-14tc. Ale to były takie tylko bulgotki i muśnięcia, teraz są już coraz wyraźniejsze [emoji4] Moim zdaniem nie ma co narazie się przejmować brakiem ruchów, do 20tc powinny się pojawić [emoji5]

w57v3e3kdnfl41ek.png

Wyszlam ze szpitala , z małym ok z dalej małym , waży 236g.
Ogólnie z nim ok.
Te bóle to przesunięcie sie żebra mam brać nospe 3x1 a na bol paracetamol.

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
O a co to z tym przesunięciem? Od czego to bo chyba nie od ciąży...
Dobrze, że z Mikołajem wszystko ok.

Boruta ale cuda :-) to z PINOKIO??

BUM cieszę się, ze że nic groźnego.

My właśnie wracamy z zakupów, ale jeszcze do MOODO musimy podjechać, muszę kupić znów stanik! Wr... Ale sie obkupilam ;'-)

Dla dzidzi tez coś mam. Nawet moj maz sie nie buntowal dzis na zakupach :-) Wrócę do domu koło 19 to się Wam wszystkim pochwalę. Bo na 18 do Kościoła w drodze powrotnej jeszcze.

Cześć dziewczyny:) u mnie dzisiaj leniwa niedziela, pogode pozostawiam bez komentarza bo to już sie robi nie do zniesienia :/ Bum na Twoim miejscu też bym jechała to sprawdzić, tak więc czekamy na wieści. Mam nadzieję że to nic groźnego. Te wiaderko do kąpania o którym było wspomniane to słyszałam że masakra. Kuzynka miała i tylko raz użyła. Kurde dobra cena za te pieluchy ale mój jak zobaczy że już kupuje to powie że nienormalna jestem [emoji14] Ja w końcu zdecydowałam się na ten detektor, kupiłam używany w korzystnej cenie:) Mam miesiąc przerwy między wizytami i już zaczynam świrować. Jutro zaczynam 18tyg a ruchów nadal nie czuje. Wiec czekam na przesyłkę i mam nadzieję że uda mi sie chociaż podsluchać maluszka:) Dziewczyny a czy taki żel do Usg kupię w normalnej aptece? Szukałam na stronie rossmanna ale nic takiego nie było. Miłego dnia:)

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Żel do usg dostaniesz w aptece, za dużą butelkę płaciłam 7zł. Używam detektora od 12tc a zużyłam może 1/5 butelki [emoji5]

w57v3e3kdnfl41ek.png

Biedronka to akurat inna sprawa, bo ma produkty robione pod siebie, to mogą dawać ilości jakie chcą w składzie.
Markety mają promocje, bo jak tanie Netto robi zamówienie w Pampers na ileś krajów to ma co jakiś czas cos w super cenie, dlatego żaden mały sklep ich nie pobije cenowo. Jeśli to jest pod marka Pampers, to oni nie mogą robić sami sobie złej opinii.

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Z tymi opiniami to nie byłabym taka pewna. Nie wiem jak pieluchy, ale chusteczki pampers to najgorsze dziadostwo jakie może być... wejdź sobie na www.srokao.pl i poczytaj o składzie tych chusteczek. Przy okazji jest porównanie wielu produktów innych firm.

reklama
O a co to z tym przesunięciem? Od czego to bo chyba nie od ciąży...
Dobrze, że z Mikołajem wszystko ok.
No w ciąży mi sie prawe żebro przesunęło ...
Młody sie rozbija [emoji14]

A co do łożyska mi wpisała dzisiaj , ze na przedniej ścianie macicy wysoko.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry