reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Cześć dzieczyny!
Młoda dzisiaj spała do 7.45! Jak ja lubię niedziele (coś jej się zawsze w niedziele przestawia i dłużej śpi). My już po zupce i spacerze, a teraz tradycyjnie drzemka.

Ewka - w końcówce pierwszej ciąży mój S. podjął się golenia mnie i całkiem dobrze mu to szło!

Kornelcia - wydaje mi się że warto jeszcze obserwować znamię i faktycznie pójść z nim do innego dermatologa np. za miesiąc. Wtedy podejmij decyzję. Ja miałam mieć wycinane znamię przy nosie (po prostu chcę się go pozbyć)- byłam u chirurga i powiedziałam, że jestem we wczesnej ciąży (wtedy). On stwierdził, że nie warto ryzykować powikłań po znieczuleniu.

hajmal - w mojej apce pisało że dziecko może zacząć mieć czkawkę od 18 tyg [emoji6]

A ja mam dzisiaj wychodne do kina! Idę z przyjaciółką na Piękną i Bestię (od dziecka uwielbiamy historie Disneya).
Życzę Wam miłego popołudnia!

[emoji214] Kinga - 4.04.15 [emoji480][emoji166]
[emoji173] Milena/Michał - 17+5

reklama
Pojade zaraz na IP, czytalam tak neta i boje sie , ze to jakis ucisk na wątrobę lub czyżby nawet zatrucie ciążowe - jakby bylo ok to chyba bym czegoś takiego nie czuła ... Najwyżej wezmą mnie za wariatke .

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 18t5d [emoji272]
Koniecznie napisz co tam

BUM mam nadzieje, ze Ci przejdzie do rana, ale jak nie to jedź koniecznie niech Ci to przeswietla na wszelki wypadek...

Ja się zastanawiam jak ja pod koniec ciąży będę sie golić, bo mój mąż dziecko umiał zrobić, ale podejrzewam, ze golenie mnie pewnie za bardzo by go krepowalo ;-) już widzę jak sie tłumaczy, że nie bo mnie pozacina ;-) haha :-)
No chyba, ze mnie zaskoczy :-)

Dopiero pojechali od nas po tym piwie. Ale jestem padnieta... Już myślałam, ze że nie pojadą; -) cham ze mnie, ale wieczorami to ja się do niczego nie nadaje, tym bardziej, ze posprzatalam całe mieszkanie po południu, byłam z Frankiem na spacerze i kupę prania złożyłam. Poleże trochę, nabiorę sił i idę sie wykąpać...
Co do golenia to mój i tak jest moim stałym fryzjerem i mnie tam goli i wycina mi takie fryzury, jak mu pasuje, więc przed porodem raczej nie będzie problemu ;)

A u nas wczoraj tez była impreza, ognisko i przyszli goście na urodziny mojego M, ja tez nadostawałam kwiatów i prezentów, ale pod koniec strasznie zamulałam, a w końcu poszłam spać. No cóż, mam nadzieję, że nie wymagali z byt wielkiej "imprezowości" od ciężarnej.

Cały dzień miałam wczoraj strasznie wzdęty brzuch, ale po tych kiełbaskach z ogniska jakoś mnie wreszcie odgazowało. Dzisiaj tez jest taki trochę napięty. Jakie są niebezpieczne rodzaje napięć brzucha? Tak jak kiedyś któraś z was mówiła, że brzuch "się stawia"? Jak to czuć mniej więcej? Mam wizytę we wtorek, to staram się nie świrować do tego czasu.

Hej, obudziłam się o 5 i nie mogę zasnąć...
Jak tak Was czytam to będę musiała poprosić lekarza o zbadanie szyjki (ostatnie miałam robione w 8 tyg), boję się czy coś się z nią nie dzieje bo mam czasami takie kłucia w pochwie, zwłaszcza jak trochę pochodzę, dzisiaj na zakupach była masakra, nie dość że kręgosłup boli to jeszcze te kłucia...
Tym bardziej się boję bo moja mama w ciąży ze mną musiała mieć zakładany szew chyba w 5 miesiącu bo miała problemy z szyjką
A wizyta dopiero 15.05
Też mam te kłucia. Biorę No-Spę, czasem magnez, a na luteinę nie mam recepty. We wtorek wizyta, to pogadam z lekarką. Ale usg dopiero połówkowe bedę miała, we wtorek nie będzie. No ale jak mi wreszcie zrobią to usg, to karzę zmierzyć szyjkę.

Cześć dziewczyny:) u mnie dzisiaj leniwa niedziela, pogode pozostawiam bez komentarza bo to już sie robi nie do zniesienia :/ Bum na Twoim miejscu też bym jechała to sprawdzić, tak więc czekamy na wieści. Mam nadzieję że to nic groźnego. Te wiaderko do kąpania o którym było wspomniane to słyszałam że masakra. Kuzynka miała i tylko raz użyła. Kurde dobra cena za te pieluchy ale mój jak zobaczy że już kupuje to powie że nienormalna jestem [emoji14] Ja w końcu zdecydowałam się na ten detektor, kupiłam używany w korzystnej cenie:) Mam miesiąc przerwy między wizytami i już zaczynam świrować. Jutro zaczynam 18tyg a ruchów nadal nie czuje. Wiec czekam na przesyłkę i mam nadzieję że uda mi sie chociaż podsluchać maluszka:) Dziewczyny a czy taki żel do Usg kupię w normalnej aptece? Szukałam na stronie rossmanna ale nic takiego nie było. Miłego dnia:)

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny:) u mnie dzisiaj leniwa niedziela, pogode pozostawiam bez komentarza bo to już sie robi nie do zniesienia :/ Bum na Twoim miejscu też bym jechała to sprawdzić, tak więc czekamy na wieści. Mam nadzieję że to nic groźnego. Te wiaderko do kąpania o którym było wspomniane to słyszałam że masakra. Kuzynka miała i tylko raz użyła. Kurde dobra cena za te pieluchy ale mój jak zobaczy że już kupuje to powie że nienormalna jestem [emoji14] Ja w końcu zdecydowałam się na ten detektor, kupiłam używany w korzystnej cenie:) Mam miesiąc przerwy między wizytami i już zaczynam świrować. Jutro zaczynam 18tyg a ruchów nadal nie czuje. Wiec czekam na przesyłkę i mam nadzieję że uda mi sie chociaż podsluchać maluszka:) Dziewczyny a czy taki żel do Usg kupię w normalnej aptece? Szukałam na stronie rossmanna ale nic takiego nie było. Miłego dnia:)

Żel powinien być dostępny w aptece, a jeśli nie będą go mieli na stanie, to popros, żeby Ci sprowadzili jedna butelkę. Pewnie nie będzie droższy, niż jakieś 10 złotych:)

Sprawdziłam tą gazetkę z netto i jest promocja ale opisane "mini" to to nie są te najmniejsze? Bo potem są "junior" ale za 78zł\100szt.

Tak, żel jest, bo moja koleżanka używała zamiast tego intymnego

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

A u Nas dziś SŁońce... Skorzystaliśmy i wybraliśmy się na lody i spacer :) od jutra ma padać ...znowu :( ... Co do ruchów też nie czuję jeszcze a mam 16+5, ale ginekolog mówiła że w pierwszej ciąży to jeszcze troszkę :) tak więc cierpliwie czekam :D
BUM - czekamy na wieści ;)
A apropo zakupów ... Ciężko się oprzeć :p
received_1261415957260131.jpeg

Załączniki

• received_1261415957260131.jpeg
    received_1261415957260131.jpeg
    102,7 KB · Wyświetleń: 286
reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry