reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Mi sie podoba dużo imion teraz (jak już wybraliśmy bo wcześniej to czarna dziura) ale ciężko nam było się dograć z mężem.
Aleksandra, Natalia, Amelka, Anastazja, Maja, Dominika.

reklama
Mi sie podoba Lena , Alicja , Emilia, Oliwia [emoji4]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 18t2d [emoji272]

Jeju dzisiaj mi brzuch często twaednieje jakby sie stawia [emoji53] ino cos porobie ....
Ogarniam juz od 20 , i nie daje rady [emoji52]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Jak w pierwszej ciąży miałam tak troche za często jak na tamten etap ciąży to gin kazała mi się wtedy położyć i odpocząć i nie głaskać brzuszka, przechodziło.

Mi sie podoba Lena , Alicja , Emilia, Oliwia [emoji4]

No Lena to wiadomo, mam jedną taką w domku :)
O Emilce i Oliwii zapomniałam napisać.

BUM kiedy masz wizyte? Ja bym się przeszła z tymi twardnieniami jeśli są takie intensywne. Będziesz spokojniejsza jak Ci ktoś kompetentny poradzi co trzeba może nospe albo magnez zaleci.

Dzisiaj mam to pierwszy , raz ... Jutro mam na 12 wizyte , bo z wynikami ide i odebrać mocz , morfologie i te crp.
I mu powiem , to znak ze mam leżeć w lozku i nie sprzatac. [emoji23]

Zauważyliście, że niektóre imiona teraz jakoś nie funkcjonują? Ja jestem Anna, moja przyjaciółka Hanna i w szkole było z 4 Anki w jednej klasie A Hania jedną na cała szkole. Teraz jest odwrotnie. Za to Marta, Monika, Magdalena czy Małgorzata jakoś mało popularne, a kiedyś bardzo .

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Moje dziecko po porodzie na 3 dzien plakalo i plakalo. Przyszla położna i do mnie prwnie pani mleka nie ma i zlapala mnie za piers i scisnela (franca jedna) obrzazgalo posciel a ona z mina Pawlaka "o jednak jest" i poszla wiecej nie przyszla. Wiecie wtedy rodzilam w panstwowym szpitalu. Teraz jesli sie uda i bedzie dobrze to w prywatnym ale tez na nfz. Tylko ze tam podejscie jest juz inne.
Wracajac do tematu karmienia to dla mnie najgorsze przy nim byl bol przeplywu, bol plecow i wscipskie uwagi tesciowej. Moze jak bym miala pomoc laktacyjna lub choc pozna srodowskowa inna to bym karmila dluzej. Tylko ze czlowiek madry po szkodzie.

Na pierwsze prenatalne dostalam skierowanie, jest ono wazne rowniez na polowkowe mam je miec 26 maja w 21,3 tc

Bylam dzis na drugiej i ostatniej wizycie u hematolog, przekierowala mnie do kliniki nadkrzepliwosci do Krakowa na Skawinska. Swietna babka, badania mi zlecila wyszly w normie oprocz crp bo mam 11, dala mi zalecenia dla rodzinnego i gina, przepisala 30 zastrzykow clexanu na refundację. Pojechalismy pozniej do galerii kupic mlodemu koszule biala a przy okazji :) wpadl mi do koszyka w tesco zestaw 2 przescieradel, kocyka polarowego i dzierganego za 29 zl, takie milutkie cieplutkie skarpetki 0-6 i pajacyk polarowy za 10 zl. W c&a wypatrzylam na przecenie pajacyk czysto bialy welurowy - idealny na chrzest. Jutro wam pokaze bo dzis ciemno juz i nie wyjda zdjecia.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie z karmieniem było łudząco podobnie. W drugiej dobie życia córki, kiedy ona głodna płakała, a ja nie potrafiłam jej przystawić, pielęgniarka na mnie nawrzeszczała, że trzeba jej butlę dać bo od płaczu dostanie gorączki... następne panie tylko boleśnie zganiatały mi piersi i wpychały córce do buzi... reszta była już moją walką z wiatrakami... i zgodzę się w 100% że mądra byłam po szkodzie a raczej kiedy odzyskałam jasność umysłu...

[emoji214] Kinga - 4.04.15 [emoji480][emoji166]
[emoji173] Milena/Michał - 17+2

Zauważyliście, że niektóre imiona teraz jakoś nie funkcjonują? Ja jestem Anna, moja przyjaciółka Hanna i w szkole było z 4 Anki w jednej klasie A Hania jedną na cała szkole. Teraz jest odwrotnie. Za to Marta, Monika, Magdalena czy Małgorzata jakoś mało popularne, a kiedyś bardzo .

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom
Moja córcia to Anna[emoji173]

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Współczuje Wam tych położnych...
Ja rodziłam w szpitalu dobrze wyposażonym, ale z okropną opinią co do położnych.
Ja jestem zadowolona. Nie moge nic złego powiedzieć na Panie które opiekowały się mną przez te 3 dni.
Miałam problem z przystawianiem do piersi. Mówiły nam żeby wołać...wołałam co chwile. Pomogła mi podstawić i mała zaraz puszczała. Położna ledwo doszła do dyżurki a ja zaś wołałam. Wszystkie były uprzejme uśmiechnięte. W drugiej dobie te problemy z karmieniem tak mnie przytłoczyły, że sie popłakałam. Przyszła położna przytuliła mnie, bardzo mnie wspierała. Na prawdę teraz wiem, że nie należy tak słuchać tych opini. Ja nie moge nic złego powiedzieć o podobno "złym" szpitalu. Szkoda, że teraz nie moge tam rodzić :(

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry