reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
A jeśli chodzi o kolację macie jakieś sprawdzone przepisy na domowe pasty na kanapki? Oprócz jajecznej :)) Nigdy nie robiłam a to zawsze coś innego.. Może mały by sie skusił..

Tuńczyk z wody, jajko, ogórek konserwowy, papryka, koper, musztarda.
Jak mój mąż był na diecie, to raz w tygodniu taka pastę jedliśmy i bardzo nam smakowała ;-)

reklama
Dziewczyny dzieki ze trzymalyscie kciuki za mnie i moja dzidzie...
Dzis niestety nie zdazylam pojsc na zadne zakupy bo proba w kpsciele sie przedluzyla...
A moj m juz dzis planowalgdzie lozeczko postawiny..ze komode trzeba lozyc...jakis dywanik kupic taki kacik u nas w pokoju dziecku zeby urzadzic...po tym dobrym wuniku tez mu ulzylo widzr i to dziecko coraz bardziej realne dla niego sie stalo...

I tu z ta rozmowa u nas jest problem. Ja raczej tych, które wszystko lubią załatwić rozmowa, a mój mąż.jak są jakieś problemy, to nie umie o nich rozmawiać. Nigdy nie powie co to boli, co chciałby zmienić , co mu przeszkadza... I seksie, porodzie, tym co będzie po też w ogóle nie da sie z nim rozmawiać... wydaje mi się, ze że kiedyś.nie był taki zamknięty w sobie. A może dopóki problemów nie b ylo, to nie zwracalam na to uwagi... sama już nie wiem. Jesteśmy juz 9 lat ze sobą, a nie można z nim porozmawiać na trudniejsze tematy...
Haha ostatnio mówię do niego, ze po tej luteinie mam uplawy , a on - " a co to takiego"? No nie wytrzymałam i zaczęłam sie śmiać :-)

Ciekawa jestem jak to u nas będzie z pierwszym zblizeniem po takim czasie posuchy... maz napewno sobie "radzi" z tym pod prysznicem, ale jak zapytałam to przecież i tak się nie przyznał :-D jakby to jakaś zbrodnia była ;-) właśnie mam problem z nim z takimi rozmowami... 30 lat ma a seks to jakby temat tabu.

Myślę, ze spokojnie Ci wszystkiego wystarczy: -)

To mam tak samo. Mój mąż też nie nadaje się do poważnych szczerych rozmów. Jest taki zamknięty w sobie odkąd pamiętam. A mi czasem tego brakuje bo ja jestem z tych które lubią planować tak na maxa...no ale sie nie da.

Bum śliczny wózek.

Justyna gratulacje córeczki i świetne wiadomości (oczywiste) że Niunia zdrowa.

Co do karmienia...ja sie nie nastawiam.
Bardzo chciałam karmić przez co najmniej 6 miesięcy...niestety się nie udało. Karmiłam małą 2,5 miesiąca, ale z dokarmianiem. Byłam wtedy bardzo załamana stratą bliskiej osoby i tak to sobie tłumaczyłam, że może dlatego nie udało mi się z tym mlekiem ruszyć. Piłam herbatki ziołowe na laktacje, starałam się jeść na siłe bo apetytu wcale nie miałam -tak reaguje na silny stres.
Poza tym biorę stale leki neurologiczne i nie wiem czy to dobry pomysł, żeby karmić i dostarczać dziecku dalej moje leki.
Spróbuje karmić, ale jak sie nie uda to trudno.

Badanie prenatalne drugiego trymestru może być refundowane jeśli lekarz wypisze skierowanie, ja od lekarza prywatnego dostałam i 24 maja idę :) badanie w trzecim trymestrze jest nie refundowane ale chyba i tak się wybiorę :)
Ja tak samo chodzę prywatnie do lekarza i dostałam sterowanie na nfz. Tylko, że na skierowaniu napisała, że są jakieś nieprawidłowości i tyle. Oczywiście jak zawsze musi być jakaś ściema aby coś wykombinować. Dzięki temu mam 250zł w kieszeni.

Napisane na MI 5 w aplikacji Forum BabyBoom

Ponawiam pytanie :) któraś z Was wie jak to z tymi lekarzami na usg połówkowym?

Usg połówkowe to po prostu drugie badanie prenatalne. Można uzyskać na nie skierowanie z NFZ (lekarz mi wypisał) albo zapłacić około 200-250 zł. Co najważniejsze, lekarz wykonujący takie badanie musi mieć specjalny certyfikat żeby mógł wypisać jego wyniki. Podczas badania sprawdza się przede wszystkim serduszko, inne narządy, stan łożyska. Warto iść choćby z polecenia.

Dziewczyny A do wózka kupować oddzielną kolderke czy wystarczy jak bd miec kocyk obleczony pościelą i wyloze ten wózek? Maleństwo planuje nosić w rozku

Wózki zazwyczaj wyposażone są w materacyk, takie maleństwo poduszki nie potrzebuje, zresztą podnoszenie zagłówka w gondoli to też chyba standard. Na jesień powinien gruby kocyk wystarczyć. Zimą już raczej śpiworek.

Haha! Czyli jutro robię pastę na kanapki, bo mi smaka zrobiłyście [emoji12]

[emoji214] Kinga - 4.04.15 [emoji480][emoji166]
[emoji173] Milena/Michał - 17+2

Hej wszystkim ;)
Byłam dziś na usg 3D No i dzidzia wszystko dobrze ;) rośnie rośnie :) No iiiiii będzie prawdopodobnie dziewczynka ;) także może jakieś propozycje imion ?:)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
A jakie Wam się podobają? Raczej te starsze czy raczej te nowoczesne?
Popularne czy raczej te mało spotykane?

Aaaa no i gratulacje córeczki !

reklama
xandzia super!
Co do imion, to każdemu podoba sie co innego. Różne propozycje tu padały :-)
Zosie, Milenki, Anastazje. Ja zastanawiam się nad Majka lub Nikola, ale jeszcze nie znam płci ;-) jeśli będzie dziewczynka, to któreś z tych, a dla chłopca pewnie Dawid, bo mąż się uparł ;-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry