reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Witam
U nas od rana było piękne słonko i cieplutko więc poszłam na piechotkę najpierw do banku a potem na zakupy. Przy okazji kupiłam sobie sukienkę w sam raz na rosnący brzusio.
Co do porodu to mój pierwszy nie był łatwy ani krótki więc trochę obaw mam, rodziłam sn a teraz nie wiem czemu mam takie głupie przeczucie że od razu skierują mnie na cc.
Co do karmienia to jak najbardziej nastawiam się na pierś i jakoś nie mam myśli że nic z tego nie wyjdzie.
Justa super że wyniki Nifty w porządku, zapewne odetchnęłaś z ulgą
Bum super ten twój wózio
Lili też bym tyle nie kupowała na 56, mimo że ja byłam drobnej postury moja Maja urodziła się jako 58 centymetrowy bobas i pierwszy pajacyk jaki próbowałam jej założyć okazał się już na starcie za mały, lepiej kupić większe
Sunday lekarz wypisze ci zwolnienie do 3 dni wstecz więc spokojnie poczekaj do jutra
A u mnie dzisiaj grochowa na wędzonych żeberkach - mniam mniam dawno nie jadłam
Burza do nas idzie wielkimi krokami ale zapowiadali więc to nic nowego, a tak było pięknie do tej pory

reklama
Lili91 - życzę Ci żebyś też miała dzięki predyspozycjom po mamie lekki poród drobnego dzieciątka [emoji4] a ubranka i tak się przydadzą większe.
Tak jeśli noszę córkę pod sercem to będzie Milena [emoji7]

[emoji214] Kinga - 4.04.15 [emoji480][emoji166]
[emoji173] Milena/Michał - 17+2

Też mam najbliżej do Wojewódzkiego :D I czytałam i słyszałam dobre opinie, ale sprzed paru lat, nie znalazłam takich aktualnych. Może się tam spotkamy w takim razie :D
byłoby super :)
mieszkam w okolicy szadółek, niedaleko zakoniczyna :)

Kasia nie kupiłam tego detektora. Pytałam lekarza na wizycie, to powiedział, żebym spróbowała zwykłym stetoskopem posłuchać dziecka. Efekt podobno taki sam, a dużo taniej wyjdzie. Później jeszcze miałam kilka pytań i pisałam do niego maila, ponowilam pytanie o ten detektor i znów powiedział, że jego zdaniem zbędny wydatek bo tylko będę sie denerwować jak nie będę mogła znaleźć serduszka. No i ze i tak jestem u niego co 2 tygodnie i on uważa, ze wystarczy jak co 2 tyg posłucham ;-)

Justa super wiadomość. Już będziesz spokojna :-)
Wlasnie mialam pytac was czy macie taki detektor i czy udawalo sie wam znalezc serduszko i w ktorym tyg uzywalyscie. Mam schize bo wizyta dopiero 17.05 i mysle czy z malenstwem wszystko ok. Bo juz 2 tyg nie widzialam i nie slyszalam serduszka :(

Napisane na LG-K430 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam
U nas od rana było piękne słonko i cieplutko więc poszłam na piechotkę najpierw do banku a potem na zakupy. Przy okazji kupiłam sobie sukienkę w sam raz na rosnący brzusio.
Co do porodu to mój pierwszy nie był łatwy ani krótki więc trochę obaw mam, rodziłam sn a teraz nie wiem czemu mam takie głupie przeczucie że od razu skierują mnie na cc.
Co do karmienia to jak najbardziej nastawiam się na pierś i jakoś nie mam myśli że nic z tego nie wyjdzie.
Justa super że wyniki Nifty w porządku, zapewne odetchnęłaś z ulgą
Bum super ten twój wózio
Lili też bym tyle nie kupowała na 56, mimo że ja byłam drobnej postury moja Maja urodziła się jako 58 centymetrowy bobas i pierwszy pajacyk jaki próbowałam jej założyć okazał się już na starcie za mały, lepiej kupić większe
Sunday lekarz wypisze ci zwolnienie do 3 dni wstecz więc spokojnie poczekaj do jutra
A u mnie dzisiaj grochowa na wędzonych żeberkach - mniam mniam dawno nie jadłam
Burza do nas idzie wielkimi krokami ale zapowiadali więc to nic nowego, a tak było pięknie do tej pory
Wolę dzis jechać bo jutro dostac sie do internisty to bedzie tragedia...a na npl zazwyczaj luzno jest. Będę spala spokojniej[emoji6]

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

Beczulinda z tym krwawieniem zębów w czasie ciąży to mi dentysta też powiedział, że norma. Eglentine to ale fajnie Ci się udało te ciuchy upolować :) Ja właśnie dzisiaj też sobie zamówiłam na allegro dżinsy ciążowe bo kompletnie nie mam się w co ubrać. W domu wiadomo, dresy, leginy i spokój. Gorzej jak trzeba gdzieś jechać ;/ Modle się tylko żeby były mi dobre. U mnie samopoczucie sto razy lepsze niż na początku :) Mdłości minęły, energii przybyło i w nocy już na siusiu wstawać nie muszę :p Joanna no coś Ty, ale Ci się przydarzyło :/ Dobrze, że Wam się nic nie stało.

Hej! Od godziny z przerwa na jedzenie pysznej pizzy Was czytam i w końcu się udało.
Ja nigdy nie chodziłam do szkoły rodzenia i w żadnym z porodów tego nie żałowałam, po prostu w ogóle nie czułam takiej potrzeby. Wiadomo ze trzeba słuchać co mówi położna a wtedy chyba wszystko idzie bezproblemowo
Bum wózek świetny
Justa wiedziałam ze wszystko będzie dobrze, w końcu Ci ulżyło ze dzidzia zdrowa :)
Lili moim zdaniem tych ciuchów na 56 jest za dużo, moje dzieci po dwóch tygodniach nosiły już 62. Tym razem tez kupie naprawdę minimalna ilość tych najmniejszych
Kurcze nawet nie wiem co miałam jeszzce napisać chyba za dużo informacji naraz a niestety nie mogłam wcześniej doczytywac bo z rana jechałam do urzędu a potem do galerii na szaleństwo ciuchowe, buty już mam albę chciałam kupić sobie sukienke, synkowi garnitur identyczny jaki ma mój mąż oraz sukienke dla córki (Komunia i slub nas czekają) ale co się stało?!......ukradli mi portfel!!! Nie mam pojęcia jak to zrobili bo naprawdę zawsze uważam. Od razu poleciałam do banku zablokować konto i zamówić nowa kartę wtedy na policję i tak mi zeszło. Tak jak nigdy nie mam gotówki w portfelu max 20€ na drobne zakupy tak dzisiaj miałam dużo kasy (wyjątkowo) i na piechotę wróciłam do domu bo nie miałam nawet na bilet :/ masakra mówię wam
Byłam zła, płakałam, zadzwoniłam oczywiście od razu do męża ale mnie uspokoił i powiedział żebym się nie martwiła, śmiał się ze chyba za ładny portfel miałam haha (dostałam od niego chanel na walentynki) ale to są tylko rzeczy materialne, ważne ze nam się nic nie stało :) No i oczywiście mąż ma racje już się przestałam martwić bo i tak nic nie zmienię.....No ale musiałam się Wam wyżalić :)
Dzięki Wam miałam dziś na obiad super pizzę bo daliście mi pomysł, i to jest właśnie ważne! ;)
Biedna! Zlodziejowi od tego nie przybędzie, bo taki zawsze za oszustwo 2 razy straci, Ale szkoda, bo stres i takie zamieszanie :( no i prezent od męża. Dobrze, ze nic Ci się nie stało!

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej! Od godziny z przerwa na jedzenie pysznej pizzy Was czytam i w końcu się udało.
Ja nigdy nie chodziłam do szkoły rodzenia i w żadnym z porodów tego nie żałowałam, po prostu w ogóle nie czułam takiej potrzeby. Wiadomo ze trzeba słuchać co mówi położna a wtedy chyba wszystko idzie bezproblemowo
Bum wózek świetny
Justa wiedziałam ze wszystko będzie dobrze, w końcu Ci ulżyło ze dzidzia zdrowa :)
Lili moim zdaniem tych ciuchów na 56 jest za dużo, moje dzieci po dwóch tygodniach nosiły już 62. Tym razem tez kupie naprawdę minimalna ilość tych najmniejszych
Kurcze nawet nie wiem co miałam jeszzce napisać chyba za dużo informacji naraz a niestety nie mogłam wcześniej doczytywac bo z rana jechałam do urzędu a potem do galerii na szaleństwo ciuchowe, buty już mam albę chciałam kupić sobie sukienke, synkowi garnitur identyczny jaki ma mój mąż oraz sukienke dla córki (Komunia i slub nas czekają) ale co się stało?!......ukradli mi portfel!!! Nie mam pojęcia jak to zrobili bo naprawdę zawsze uważam. Od razu poleciałam do banku zablokować konto i zamówić nowa kartę wtedy na policję i tak mi zeszło. Tak jak nigdy nie mam gotówki w portfelu max 20€ na drobne zakupy tak dzisiaj miałam dużo kasy (wyjątkowo) i na piechotę wróciłam do domu bo nie miałam nawet na bilet :/ masakra mówię wam
Byłam zła, płakałam, zadzwoniłam oczywiście od razu do męża ale mnie uspokoił i powiedział żebym się nie martwiła, śmiał się ze chyba za ładny portfel miałam haha (dostałam od niego chanel na walentynki) ale to są tylko rzeczy materialne, ważne ze nam się nic nie stało :) No i oczywiście mąż ma racje już się przestałam martwić bo i tak nic nie zmienię.....No ale musiałam się Wam wyżalić :)
Dzięki Wam miałam dziś na obiad super pizzę bo daliście mi pomysł, i to jest właśnie ważne! ;)
Wiadomo kasy szkoda. Ale najważniejsze ze Wam sie nic nie stało.

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

A myślicie żeby kupić od razu też ten większy rozmiar ? Bo może jakbym zmniejszyła liczbę tych małych A kupiła od razu większe tak 62-68 to jakoś bym dała radę. Bo później to zostanę z wszystkim sama i bez auta, więc może lepiej się zaopatrzyć w więcej tych większych rzeczy. ? Sory że tak pytam ale Zielona jestem totalnie

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom
Ja bym tak lili zrobiła :)

reklama
Wlasnie mialam pytac was czy macie taki detektor i czy udawalo sie wam znalezc serduszko i w ktorym tyg uzywalyscie. Mam schize bo wizyta dopiero 17.05 i mysle czy z malenstwem wszystko ok. Bo juz 2 tyg nie widzialam i nie slyszalam serduszka :(

Napisane na LG-K430 w aplikacji Forum BabyBoom
Hej, ja używam detektora gdzieś od 13 tc. Szczerze polecam, mnie uspokaja i to bardzo. Teraz jestem w 17t3d i mimo, że dziecko jest już większe, to tętno trochę trudniej znaleźć, bo jest bardzo ruchliwe (fajnie te ruchy słychać). To nie jest jakiś drogi sprzęt, więc jak tak się denerwujesz to się zaopatrz ;) Tylko w jakiś najprostszy, bez żadnych wyświetlaczy ;)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry