reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ponawiam pytanie :) któraś z Was wie jak to z tymi lekarzami na usg połówkowym?

Moim zdaniem nie każdy ginekolog się specjalizuje w takim USG. Wiadomo, że to nie jest takie zwykłe badanie, tylko bardziej dokładne. Lekarz powinien sprawdzić, czy narządy maluszka rozwijają się tak, jak powinny, czy wszystko jest odpowiednich rozmiarów i inne takie detale. Moja lekarka twierdzi, że warto znaleźć dobrego specjalistę w tym fachu, bo wg. niej liczy się nie tylko dobry sprzęt, ale również pewne predyspozycje u lekarza, taki 6 zmysł do wyłapywania tego co naprawę ważne i zwrócenia uwagi na różne drobnostki. No a co do sprzętu, to myślę, że też lepiej, żeby nie był to jakiś zabytek. Wiadomo, że wtedy wszystko lepiej widać. Z doświadczenia wiem (pracuję w służbie zdrowia), że dziś już lekarze mający prywatne praktyki maja na ogół dobre aparaty. Kogoś takiego powinnaś poszukać u siebie w mieście, bądź okolicy. A u kogo robiłaś to USG między 11 a 14 tygodniem?

reklama
Ja bym chciała też iść prywatnie. Moja mi będzie robić usg w 21-22 tygodniu, ale ona tak szybko robi, a chciałabym mieć dokładnie pomierzone. A jak patrzę a strony internetowe lekarzy to nie mają wymienionego usg połówkowego

Musisz dzwonić i pytać . Też spotkałam się z tym ze na stronach internetowych mają jakiś inny podział: do 10 tc, po 10 tc, po 20tc i takie tam wiec dzwon i sie dowiaduj.

Moim zdaniem nie każdy ginekolog się specjalizuje w takim USG. Wiadomo, że to nie jest takie zwykłe badanie, tylko bardziej dokładne. Lekarz powinien sprawdzić, czy narządy maluszka rozwijają się tak, jak powinny, czy wszystko jest odpowiednich rozmiarów i inne takie detale. Moja lekarka twierdzi, że warto znaleźć dobrego specjalistę w tym fachu, bo wg. niej liczy się nie tylko dobry sprzęt, ale również pewne predyspozycje u lekarza, taki 6 zmysł do wyłapywania tego co naprawę ważne i zwrócenia uwagi na różne drobnostki. No a co do sprzętu, to myślę, że też lepiej, żeby nie był to jakiś zabytek. Wiadomo, że wtedy wszystko lepiej widać. Z doświadczenia wiem (pracuję w służbie zdrowia), że dziś już lekarze mający prywatne praktyki maja na ogół dobre aparaty. Kogoś takiego powinnaś poszukać u siebie w mieście, bądź okolicy. A u kogo robiłaś to USG między 11 a 14 tygodniem?
Miałam normalnie usg u mojej lekarki, nie robiłam genetycznego. Ale połówkowe bym chciała

No to musisz popytać, podzwonić. Na pewno w Twoim mieście znajdzie się co najmniej kilku takich lekarzy specjalizujących się w tego typu badanach :)
Tym bardziej że to dość duże miasto. No nic, jutro będę dzwonić. Może uda sie do tego z polecenia. To że w necie wyskakuje termin wizyty na koniec czerwca to nie znaczy że rzeczywiście tak jest ;)
Dzięki!

Ja bardzo bym chciała karmić piersią i na to się nastawiam, z córka dostałam mega zapalenia, wylądowałam w szpitalu bo byłam prawie nieprzytomna od wysokiej gorączki i przestałam karmić, z synkiem mleko nie przyszło wcale i nie wiem dlaczego bo przez tydzień próbowałam i przystawialam non stop żeby pobudzić, położna która do mnie przychodziła bardzo mi pomagała i pokazywała co i jak bo ja myślałam ze może sama coś zle robię i dlatego nie mam mleka. To było dziwne jak można naprawdę nie mieć mleka, no i rzeczywiście nie przyszło. Mam nadzieje ze tym razem będzie inaczej

Tym bardziej że to dość duże miasto. No nic, jutro będę dzwonić. Może uda sie do tego z polecenia. To że w necie wyskakuje termin wizyty na koniec czerwca to nie znaczy że rzeczywiście tak jest ;)
Dzięki!
Pewnie, że nie ma się co sugerować terminami z internetu. Mój lekarz od tych badań na jednej stronie internetowej ma podane terminy na jakieś 3 tygodnie do przodu. A normalnie to dzwonię i nie dosyć, że termin jest praktycznie od ręki, to jeszcze mogę wybrać godzinę, bo zdarza się, że mają różne do wyboru. A specjalistą jest naprawdę dobrym i przyjeżdża do nas z Łodzi. Tak więc jutro telefon w dłoń i do dzieła ;)

Ja karmilam piersią 13 miesiecy i teraz tez bym chciała. Ale 2 tyg wylam doslownie bo nie umialam i mala nie umiala zlapac. Dopiero moja mama mi pomogla, pokazala i bylo super.

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny :) ja dzis bylam na wizycie, oddac wyniki badan i skontrolowac dzidzie. Nadal utrzymymuje sie dziewczynka, ja sie ciesze, ogolnie to wszystko dobrze, wierci sie i tanczy bardzo :D nie ma zadnych problemow, zakazow ani nic, takze jest super. Zastanawiam się jak to jest z seksem, bo tez zaczelam myslec o tym ostatnio, z zabezpieczeniem czy mozna bez?

12.10.2017 [emoji480]

reklama
Hej dziewczyny :) ja dzis bylam na wizycie, oddac wyniki badan i skontrolowac dzidzie. Nadal utrzymymuje sie dziewczynka, ja sie ciesze, ogolnie to wszystko dobrze, wierci sie i tanczy bardzo :D nie ma zadnych problemow, zakazow ani nic, takze jest super. Zastanawiam się jak to jest z seksem, bo tez zaczelam myslec o tym ostatnio, z zabezpieczeniem czy mozna bez?

12.10.2017 [emoji480]
Super, ze z dzidzia dobrze[emoji6]
Co do seksu to my narazie bez zanezpieczenia

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry