reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Boże ! Żeby ten dzień już się skończył, mam takiego dola, nawet nie wiem dlaczego... jestem zła i chce mi się płakać,eh...
To możemy sobie przybic piątkę ja od wczoraj w kiepskim humorze a dziś to już w ogóle. . I to raczej nie hormony tylko facet... od rana się klocilam z mezem nie gadamy ze sobą praktycznie od poniedziałku wieczora... przeryczalam pół dnia .. mam dość na dziś. .
Ja tam jakbym mogła to bym codziennie na usg chodziła [emoji14] za tydzień mam wizytę.. jeszcze musze poczekać..
U mnie dziś na obiad schabowe z mizeria i młodymi ziemniakami, ale zjedzone w takiej atmosferze ze się jeść nie chciało. .
Jutro do pracy, a tak mi się nie chce... [emoji17] poszła bym juz na l4..

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Związek na odległość też przerabiałam... Przed ślubem byliśmy razem 12lat na odległość 500km... ja mieszkałam na Śląsku... on na Mazurach. Ja zostawiłam wszystko i jestem z nim. :) Trochę tęsknię za mamą... została tam sama.... ale rozmawiam z nią codziennie... i odwiedzamy się kiedy tylko mamy możliwość :)

1493835847-aaaaaa.jpeg

Łóżeczko które stoi w piwnicy już chyba trzy lata. Dziś mąż przyniósł i złożył żeby zobaczyć jak to wygląda i czy się nada. Mój Hubercik nawet tam pasuje :)

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Haha :-) super zdjęcie!! :-)
Wasz Hubercik pewnie będzie pilnował maleństwa :-)
Mój Franek będzie zazdrosny jak cholera! Wczoraj Szwagier z miesięcznymi dziećmi przyjechał do nas, to Franek mało nie zwariował. Obwachal dzieci i nie mógł przeżyć, że to nie on jest w centrum uwagi :-)

Co do porodu to pierwszy skończył się cc.. nie będę tu opowiadać żeby niektórych nie zniechęcić [emoji39] w kazdym razie młody był tak owinięty pepowina ze parlam dość długo a on ni huhu do przodu no i po kilku godzinach meczarni i tak mnie pocieli.. tym razem wolałabym sn ze względu na szybkie dojście do siebie po, bo po cesarce to dwa tyg ledwo chodziłam. .

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

Mój Franek będzie zazdrosny jak cholera! Wczoraj Szwagier z miesięcznymi dziećmi przyjechał do nas, to Franek mało nie zwariował. Obwachal dzieci i nie mógł przeżyć, że to nie on jest w centrum uwagi :-)
Hubert lubi dzieci więc tu będzie myślę ok. Tylko on teraz jest pępusiem i nie wiem jak zniesie to że już będzie drugi pępuś

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Też się obawiam jak nasza Mila zareaguje jak nie będzie w centrum uwagi. Jest zazdrosna jak kocur siedzi mi na kolanach i nim się zajmuje... :D Lubi dzieci... może z nimi wariować godzinami aż padnie ze zmęczenia... :p ale z takimi starszymi... Nie wiem jak zareaguje jak nasza mała pojawi się na świecie... Będzie ciężko.

Ja na nfz to mam 3-4 na całą ciążę. 1 genetyczne, potem dopiero polowkowe i potem jeszcze w ostatnim trynestrze. Nie wiem czy nie zfiksuje i wytrzynam do tego polowkowego...
Mój robi np jak powiedziałam , że mnie bolał brzuch. Teraz tak sobie zrobił, bo chciał wiedzieć, czy wszystko ok. Myślę, ze to od lekarza zależy.

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie są 4 badania usg w ciąży jeżeli wszystko jest Ok. Pierwsze stwierdzające ciąże potem koło 13 tydz, połówkowe 20tydz oraz oraz ostatnie nie pamietam w jakim tygodniu. Ja oczywiście chce na każdym wiec za 40€ nie ma problemu :)
Ja miałam dzisiaj udane zakupy bo kupiłam sobie buty na komunie i wesele które się szykuje latem. Co prawda nie wiem jak będę w nich chodzić bo przeważnie śmigam w sportowych ale chce super wyglądać :)
Wczoraj tak późno szlam spać a dziś juz w łóżku leżę :) musze odpocząć ale śpiąca jeszcze nie jestem
Aaa i jutro robię pizzę tak Wam pozazdrościłam ;)

Załączniki

• IMG_2103.JPG
    IMG_2103.JPG
    628,1 KB · Wyświetleń: 83
Witam nową mamę!
My też jesteśmy na odległość, dopiero lub już 1,5 roku. Nie jest łatwo, ale na jest plan, a to pomaga.
Ja usg mam przy każdej wizycie.
Dzisiejszy dzień był baaaardzo lazy... Teraz ogladam z młodszym synem Strażników Galaktyki, potem spać. Jutro aktywny dzień. W razie, gdyby mnie już ty nie było-milej nocki kochane!

34bw90bvj7s2yzfl.png

82dokqi1appe9g4w.png

wff2kqi19yndsbel.png

reklama
Wreszcie udało mi się nadrobić wszystkie posty. Strasznie tego dużo było [emoji5]️
Porodu się nie boję. Za pierwszym razem rodziłam sn i poszło bardzo sprawnie. Nawet bólu nie pamiętałam. Bardziej boję się co będzie po, bo po pierwszym porodzie depresję miałam straszną i nie chciałbym aby to się powtórzyło. Tego się najbardziej boję, że znowu się załamie i nie będę potrafiła karmić piersią.

Napisane na MI 5 w aplikacji Forum BabyBoom

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry