reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Hej, u mnie na obiadzik był bigos z młodej kapusty i ziemniaczki :)
Podziwiam dziewczyny, które żyjąlub żyły na odległość ze swoimi mężami. Mój zmienił pracę i będzie pracował na zmiany i już się martwić jak ja bez niego popołudniami wytrzymam ;) Fakt, jak urodzi się bejbik to czas będzie płynął inaczej.
Porodu się nie boję, dam radę, oby tylko był sn, gorzej po. Nie wyobrażam sobie ciągłych odwiedzin i dobrych rad głównie od teściów. Już z mężem rozmawialiśmy, że po porodzie to przynajmniej z tydzień nikogo nie wpuszczamy, żeby odpocząć i przyzwyczaić się do nowej sytuacji.

Bum, ale masz już wszystkiego dużo :)

reklama
Hej dziewczyny :) Przywitam się jeszcze tutaj, bo mam nadzieję, będzie mi dane dużo czytać i dowiadywać się z tego forum i Waszych wypowiedzi :) Oczekuję na swojego pierwszego bobasa i z racji braku doświadczenia chętnie czytam różne porady od mam i dla mam :)
U mojego malucha zdiagnozowano wytrzewienie, w związku z czym będę miała cc w Matce Polce, bo w moim woj. to jedyny szpital o tak wysokiej referencyjności. Trochę boję się tego, co nas czeka- głównie operacji maluszka, której będzie poddany zaraz po porodzie. Staram się jednak myśleć pozytywnie i nie zadręczać czarnymi myślami. Obecnie jestem w 17 tyg. w przyszły czwartek idę do ginekologa, a jakoś w 20 tyg. pewnie na usg połówkowe, żeby zobaczyć co tam słychać u mojego maleństwa :)
Wszystkim Wam gratuluję pociech i życzę spokoju i zdrowia zarówno dla Was, jak i Waszych maluszków :)
hej, ja jestem nauczycielka w przedszkolu i jak prowadziłam zerowke to miałam chłopca w grupie, który urodził sie jako wczesny wczesniak i z wytrzewieniem. Bardzo pogodny i wesoły chłopiec, co dziwne - najwyższy w grupie:)
bedzie dobrze, tylko bądźcie dobrej myśli.

Hej, u mnie na obiadzik był bigos z młodej kapusty i ziemniaczki :)
Podziwiam dziewczyny, które żyjąlub żyły na odległość ze swoimi mężami. Mój zmienił pracę i będzie pracował na zmiany i już się martwić jak ja bez niego popołudniami wytrzymam ;) Fakt, jak urodzi się bejbik to czas będzie płynął inaczej.
Porodu się nie boję, dam radę, oby tylko był sn, gorzej po. Nie wyobrażam sobie ciągłych odwiedzin i dobrych rad głównie od teściów. Już z mężem rozmawialiśmy, że po porodzie to przynajmniej z tydzień nikogo nie wpuszczamy, żeby odpocząć i przyzwyczaić się do nowej sytuacji.

Bum, ale masz już wszystkiego dużo :)
Duzooo a jednak mało ...
My z Leną właśnie wpuszczalismy jak P byl teściów a potem juz nie , na poczatku po cc np moja siostra lub mama często przychodziła i mi małą kapała bo ja to nie umialam stać przez 5 min nawet...
Teraz P na mnie tez 2/3tyg L4 wezmie by mi pomoc i zając sie Lenka [emoji5]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 18t1d [emoji272]

Hej dziewczyny :) powiedzcie mi czy na każdej wizycie macie robione usg? Ja tak i się zastanawiam czy nie za dużo tych usg? Nie zaszkodzi to maluszkowi?

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Ja to np boję się ze nie będę widziała co robić z takim małym człowiekiem . Liczę na to ze mój instynkt macierzyński wszystko mi podpowie.

Instynkt na pewno zadziała . W razie jakiś trudności możesz zawsze się kogoś poradzić i tutaj też dużo mamusiek coś doradzi.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej dziewczyny :) powiedzcie mi czy na każdej wizycie macie robione usg? Ja tak i się zastanawiam czy nie za dużo tych usg? Nie zaszkodzi to maluszkowi?

Ja na nfz to mam 3-4 na całą ciążę. 1 genetyczne, potem dopiero polowkowe i potem jeszcze w ostatnim trynestrze. Nie wiem czy nie zfiksuje i wytrzynam do tego polowkowego...

Ja na każdej wizycie, czyli co 2 tygodnie. USG nie jest w żadnym wypadku szkodliwe dla dziecka. We wczesnej ciąży lekarz mi nie robił, tzn do 10 tygodnia, a od tamtej pory mam robione co wizytę. Na początku dopochwowe, później już to brzuszne, ale i tak co wizyta każe siadać do badania i sprawdza czy wszystko jest w porządku.

Ja ma nfz do 12tc mialam 3 , potem w 17tygodniu a teraz bede miala pod koniec 20tyg dopierooo... Ale cale szczęście jezdze sobie prywatnie podgladac małego bo nie wytrzymuje dłużej niż 3/4tyg [emoji4]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 18t1d [emoji272]

reklama

Hej :)
Nie masz się czego obawiać. USG, a już zwłaszcza to wykonywane przez powłoki brzuszne jest nieinwazyjne, więc w żaden sposób nie zaszkodzi ani Tobie, ani dziecku. Żel do tego używany jest całkowicie nieszkodliwy, więc nie ma powodów do obaw :)
Ja osobiście gdybym mogła, to miałabym taki aparat w domu i w każdej chwili wykonywała sobie takie badanie :D To wszystko dlatego, że jestem ciekawa, czy u maluszka wszystko w porządku :)
Jeśli jednak nie chcesz za każdym razem wykonywać tego badania, to myślę, że możesz otwarcie powiedzieć o tym swojemu lekarzowi. Powinien uszanować Twoje zdanie :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry