reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
To masz z tą Anastazją jak ja z Aleksandrą...podoba mi się szalenie jako pełne imię, za to zdrobnienia Ola do mnie nie przemawia. I tak mój mąż się nie zgodził.

Zawsze możesz wołać normalnie, nikt nie mówi, że trzeba używać zdrobnień do imion. Można używać innych np myszko, słoneczo, skarbie itd.
Poza tym moja siostra mi mówi"każde imie jest ładne jak sie nim ładnie nazywa"
Ale jednak dziecko idzie do przedszkola i szkoły i wtedy nikt nie będzie mówił pełnym imieniem, tylko zdrobnieniem.
Miałam w klasie Stefanie i chociaż to ładne imię, to wszyscy nauczyciele mówili Stefa, a to już tak dobrze nie brzmi.

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Mi z Leną siara juz leciała od 20tc i wkładki musiałam nosić.

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 18t0d [emoji272]

mi z synem chyba ok 7 msc, na pewno było to w późniejszej ciąży. Ale ta od początku jest inna :-)

No coś tam rośnie :) Postaram się w końcu wrzucić jakaś fotkę :) Od dwóch dni chyba czuję ruchy, takie muskanie. Wydaje mi się, że to właśnie to ;)
Dziewczyny a co myślicie o koszu Mojżesza na te pierwsze miesiące? Siostra mnie strasznie namawia, ale jakoś nie mam przekonania. Używała może któraś?
Podoba mi się też ta nowa dostawka z Chicco, ale cena kosmos jak dla mnie.
Dostawka masakra, jest taka mała, że starczy na kilka miesięcy a cena...:o

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej laski! :-) w miare wcześnie wczoraj usnęłam zmęczona ta bieganina przed i w trakcie grilla, że już od ponad pół godziny nie śpię. Próbowałam usnąć, ale za cholerę nie mogę...

Nie wiem co tzn kilka jelitowa, ale jeśli to coś podobnego do nerkowej, to współczuję... nerkowa też podobno lubi wracać, szczególnie w ciąży jak już maluszek zacznie uciskac nerki, tak ze łączę się z Tobą w bólu :-) dobrze, że już Ci minęło ;-)

Współczuję Hajmal... A myślałaś, żeby iść do psychologa? Myślę, że musisz się po prostu tak porządnie wygadać, wyrzucić komuś obcemu wszystkie żale i dopiero się z tym pogodzisz. Nie wiem, czy "pogodzisz " to dobre określenie, może raczej "oswoisz "? Każdy inaczej reaguje na takie traumatyczne sutuacje... jedni zamykają się w sobie, inni chcą zapomnieć, wyprzeć to z pamięci, inni żyją dalej jak gdyby nigdy nic (wiem, bo mam koleżankę, która urodziła w 24 tyg, dziecko żyło tydzien. 3 miesiące po pogrzebie zaszła w drugą ciążę. Mówiła, że musi żyć dalej, nic jej dziecka nie zwróci, ale też wieczna żałoba też jej nie pomoże).
Ja z kolei należę do tych, które muszą się wygadać, wyzalic, wypłakać, ale raczej komuś kto spojrzy na to z boku. Mój mąż niestety nigdy nie umiał ani pocieszać, ani powiedzieć nic sensownego w trudnej sytuacji, bo on też bardzo takie sprawy przeżywa i nie umie udawać twardziela, ani wesprzeć, bo sam tego wsparcia potrzebuje.

Spark, jakiego Roana oglądałaś? Poza ta spacerowka było wszystko Ok? Polecali go w sklepie??
Ja słuchajcie mam koleżankę, która urodziła jedno dziecko, które zmarło przy porodzie, drugie dziecko zmarło mając chyba 4 miesiące i 3 ma się dobrze i ma już 8 lat. To wszystko przez 10 lat małżeństwa, ona ciągle w żałobie i staraniach a potem wyszło, ze jej mąż przez ten czas latał na boki i się pocieszal w ramionach innych. Przy 3 dziecku lekarze odkryli, ze Magda ma wadę genetyczna i jest 50% szans na to, ze dziecko będzie zupełnie zdrowe, a 50% na to, ze umrze. Co do męża, to są 2 lata po rozwodzie już.
Strasznie przykra jest jej historia, ale najważniejsze, ze ma cała i zdrowa Oliwke i to ja pociesza.

Bum ja też poproszę link do fb :) bo nie wiem czy jesteś na awaryjnej ze staraczek, nie ogarniam już tegoo :D jak taak to pewnie się mamy we znajomych [emoji14]

A co do imion to i Zosia i Anastazja bardzo mi się podobają, kiedyś nawet chciałam dac córce na imie Anastazja :-)

Teraz jednak mi się odmieniło i chodzi za mną Nikola albo Maja. Nie znam jednak jeszcze płci i możliwe, ze będzie Dawid. Mąż sie uparł na Dawida, ja chciałam Mikołaja.

Co do grupy na fb uważam, że może byc tak na wszelki wypadek :-)
Dawid bardzo ładne imię i ma bardzo dobre znaczenie i w końcu imię po królu :)

Bum ja też poproszę link do fb :) bo nie wiem czy jesteś na awaryjnej ze staraczek, nie ogarniam już tegoo :D jak taak to pewnie się mamy we znajomych [emoji14]

Nie , nie mamy [emoji16]
Wyslalam ci na privka , sprawdź czy link ci odpala

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 18t0d [emoji272]

reklama
Dziwczyny, mam pytanie. Ktora jest z Lodzi?
Byłyście u dr Dudarewicza na usg genetycznym??? Ja byłam i szczerze polecam ale może jeszcze ktoś podzieli się opinią???

ps. w zalàczniku wkleilam zdjecia wozka ktory nie dane mi bylo wykorzystac ani razu a teraz okazuje sie ze dla chlopaka kolor rozowo-filetowy gondoli to nie bardzo. To jest Ingleina Vittoria. Moze ktoras jest zainteresowana?? Mysle ze z ceną zeszlabym nawet kilka stowek ponizej cen sklepowych.

Załączniki

• inglesina-vittoria-telaio-comfort-piu-grafite-culla-carrozzina.jpg
    inglesina-vittoria-telaio-comfort-piu-grafite-culla-carrozzina.jpg
    101,4 KB · Wyświetleń: 114
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry