reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Zaraz Was laseczeki nadrobie[emoji5] Ale najpierw takie mam pytanie można ranigast Max w ciazy? Bo mam taką zgage ze sie wsciekne chyba zaraz A nic innego nie mam w domu

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja Od lekarza mam przepisany zestaw Wit i jem bo od 9tyg ciazy. Na pewno jest w nim też kwas foliowy

Zaraz Was laseczeki nadrobie[emoji5] Ale najpierw takie mam pytanie można ranigast Max w ciazy? Bo mam taką zgage ze sie wsciekne chyba zaraz A nic innego nie mam w domu

Ja z małą bralam [emoji6]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 17t6d [emoji272]

A czemu właściwie lekarze cały czas każą Wam brać progesteron, jest jakieś zagrożenie, czy po prostu tak dla zasady (bo słyszałam że niektórzy lekarze właśnie tak robią, bez powodu go zapisują nawet jak nie jest potrzebny) ?

Ja 2 razy poronilam, teraz od początku miałam plemienia, pierwsza ginekolog nie dawała szans na utrzymanie ciąży. Kazala b rac luteine ale tylko 2x50. Poszłam do tego drugiego lekarza, on zwiększył mi luteine 100/50/100 i jestem w 18 tygodniu :-)

Cześć
Chwile człowieka nie ma a te nawalą stron jak opętane...no i jak tu na bieżąco? No jak?
Jestem teraz całkowicie nie w temacie.
Pozdrawiam

Hihi Malinowa musisz wpadać kilka razy chociaż poczytać ;-)

Właśnie wróciłam do domu z tego grillowania. Plecy mi siadają, masakra jakaś... nie mam siły nawet iść pod prysznic, muszę najpierw trochę poleżeć... objadlam się, że jutro chyba powinnam być tylko na wodzie ;-)

Trochę się napracowalam i odpoczywam. Mąż gotuje makaron do pomidorowki ze słoika ;-) muszę w tym tyg znowu trochę pogotować, bo juz powoli kończą się nasze zapasy;-) został tylko słoik zurku, słoik barszczu czerwonego i 2 słoiki rosołu; -) mam straszną ochotę na ogórkowa i zacierkowa, więc pewnie jutro machne jakaś zupkę ;-)
Jaką to jest zacierkowa?

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

xBUMx , Agatki- też jestem z Rudy Śląskiej [emoji6] ale dopiero od 5 lat od zaobrączkowania. A poza tym jestem za stworzeniem awaryjnej grupy na fb

Ewka - zauważyłam że włoski na brzuchu ściemniały mi mocno kilka tygodni temu. (może 3), a nie biorę progesteronu (brałam 3 tygodnie między 6 a 9 tyg). Z Kingą obrosłam jak małpka i S. śmieje się że dlatego urodziła się taka owłosiona [emoji39]

MamaMarta - na zatoki polecam ich płukanie specjalnym roztworem soli fizjologicznej i pojemnikiem, np Irigasin. Dwa dni i jest niesamowita ulga od ucisku i bólu.

Biorę tylko Femibion 2 według zalecenia lekarza. Choć zamierzam go zapytać czy mogę przejść na preparat z podstawowymi składnikami (kwas foliowy, kwasy dha, jod, żelazo i chyba magnez). Taki jest zdaje się Vitaminer. Ponoć im więcej syntetycznych witamin tym masa dziecka wzrasta... córka ważyła 3600, więc ile byłoby teraz?
U mnie był dzisiaj rajd po placach zabaw z córką- wyszalała się za wszystkie deszczowe dni kiedy tylko chciała "huśt huśt" [emoji6]
Spokojnej nocy!

[emoji214] Kinga - 4.04.2015 [emoji173]
[emoji272] Fasolka - usg 16+6
om 17+4

Hej dziewczyny :) dlugo sie nie odzywalam, nie mialam kompletnie glowy, koszmarna pogoda, dziala na mnie w takim stopniu ze wiekszosc czasu spalam :( dzis jakas pogoda lepsza w miare, sloneczko swiecilo, ale i tak wiatr okropny. Widze ze mamy nowe mamusie, witam :) mamy z moim dylemat co do imienia dla dziewczynki, jak myslicie ktore ladniejsze? Anastazja czy Zofia? :)

Milego wieczorku :)

12.10.2017 [emoji480]

Dziewczyny co myślicie o grupie na fb , ale tylko dla nas z tego wątku? [emoji4]
Tak dla poznania się , lub jakby jakaś awaria na bb była [emoji6]
Takie zastępcza , np jakby ktoś do szpitala trafił czy coś , to przeważnie fbb jest pod ręka [emoji38]
A tak to będziemy normalnie sie tu udzielać , by nam wątek nie padł - bo tu sie wszystko zaczęło [emoji1]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 17t6d [emoji272]
Ja jestem na tak :)

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry