reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Hej Dziewczyny! Widzę, ze w ostatnich dniach sporo wizyt ;) Ja byłam wczoraj - potwierdziło się juz na sto procent, że to chłopak Podczas usg spał i tylko nogi rozkraczone zdradziły jego tajemnicę[emoji23]
Wyszły mi tez bakterie w moczu, ale doktor nie kazała sie przejmować, mam pic żurawinę. Dzisiaj tez zaniosłam mocz na posiew, ale przez święta wynik dopiero 4 maja.
1493306449-aaaaaa.jpeg

Ostatnia edycja:
reklama
Gratuluję dziewczyny udanych wizyt :-)
Baslan Jak tylko spojrzałam na zdjęcie Twojego maluszka to wiedziałam, że córeczka. Nub jest tak wyraźny :-)
a ja zjadłam 3 krokiety i mi teraz jeździ po kiszkach.

Ostatnia edycja:
Super dzieciaczki [emoji170]

Mnie dziś bol podbrzusza łapie , jakby na @ , czy to te skurcze [emoji50]

Młodego dzisiaj tak wyraźnie czuje jak buszuje i przeważnie pzy tym bolu...

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 17t2d [emoji272]

Hej :)
Lili super że Cię wypuścili, że z dzidzią wszystko dobrze i gratuluję pierwszych ruchów :)
Ewka super że Frankowi się polepszyło :) Teraz będzie już tylko lepiej !
Sunday co za baba... Chyba bym jej prosto w twarz wypaliła, co o niej sądzę...

Kocyki rewelacja! Korci mnie to pepco też, ale póki co omijam szerokim lukiem.. :D Czekam aż poznam płeć, a to, jak dziecię będzie łaskawe się rozkraczyć, poznamy 11 maja, narazie wstępna wersja że chłopak :p

Ja dzisiaj byłam u lekarza, od wczoraj miałam gorączkę, przeokrutny katar i zaczął się kaszel.. dostałam antybiotyk i mam leżeć :( Nie wiem jak ja wczoraj w pracy wysiedziałam, ale jak wróciłam to padłam do wyra i zgon.. Tęskno mi tylko za bąblem, bo pojechał w niedziele do moich rodziców i miał dziś wrócić, ale że ja taka chora, a on dopiero co właśnie wyzdrowiał, to zostanie jeszcze do niedzieli u dziadków.. Jutro przejma go teście, bo mieszkają w bloku obok moich rodziców. Młody będzie się cieszył bo będzie jego kuzyn, rok starszy, to się chłopaki pobawią chociaż... ale mi smutno i tęskno buuu :(

Ja dziś ugotowałam sobie rosołek na zdrowie, ale ta zupa porowo pieczarkowa... no takiego smaka mi narobiłyście :p Ja porową kocham, ale z pieczarkami nie jadłam.. trzeba wypróbować przepis :)

Kciuki za wizytujące! A dla tych co jeszcze czekają, niech ten czas leci szybciej ;P

Hej dziewczyny, wróciłam do domu i padam... z dzidzia wszystko w porządku, tak się zakrywa, ze płci dalej nie znamy, ale to i dobrze, bo chciałam mieć niespodziankę ;-)
Nie zapytałam tym razem ile bylo uderzeń na minutę :-)
Odnośnie doplera, to nie mówił, żeby były jakieś przeciwwskazania, ale powiedział, ze taniej mnie wyjdzie jak kupię te słuchawki lekarskie , a efekt będzie ten sam ;-) ale ja jestem wygodna i wolałabym, żeby mi się wyświetliło wszystko, niż liczyć po swojemu ;-)
W razie gorączki kazał brac paracetamol, ale to już któraś tu pisała, więc wiedziałam. Kicham, smarkam, ale gardło mnie nie boli na szczęście.
Kupiłam sobie dżinsy w hm, balerinki w ccc i 2 biustonosze z alles. Fakt, w Internecie wyszlyby sporo taniej, ale tu sobie przymierzylam i w ogóle już od ręki chciałam je kupić, żeby mi ec coś co mnie nigdzie nie ciśnie. Planuje jeszcze zakup takiego sportowego, ale to kiedy indziej ;-)

Gratuluję udanych wizyt, super ze z maluszkami wszystko dobrze. Coraz wiecej dziewczynek nam się pojawia:)

Ja jestem na zwolnieniu, internista od razu wypisal, powiedzial zebym sobie odpoczela. Przy okazji zglosilam mu pewną sprawę. Nie wiem czy Wam mówiłam, w rejestracji pracuje taka małpa, pracuje tez u mnie w szkole ma świetlicy. Zanim powiedziałam w pracy o ciąży, część osób juz wiedziało bo ona zajrzala mi do karty i rozpowiedziala. Lekarz byl wściekły, on jest tez wlascicielem przychodni. Powiedzialam ze nie skladam oficjalnej skargi, ale nie chciałabym zeby panie z recepcji opowiadaly ludziom na miescie kto na co choruje. Powiedzial ze z nia porozmawia.

Dziewczyny po ile te kocyki z misiem w pepco??:rofl2:

Ale babsko podłe!! A co ja obchodzi co się u pacjentek dzieje, ze w karty zagląda podła jedza! I jeszcze chlapie ozorem na prawo i lewo! Wrr ...

A wgl dziewczyny chyba wczoraj poczułam pierwszy raz ruchy Malnstwa. Nie wiem tego na 100%bo porównania nie mam ale nigdy w życiu nic takiego nie czułam. Lezalam w pokoju przyjęć i czekałam na wyniki(nawiasem mówiąc 5godz z mężem zasypiajacym na krzesle) i się trochę s tresowalam czy z dzieckiem ok. I nagle taki przepływ w brzuchu po prawej stronie [emoji5]tak jakby mi tam rybka przeplynela i dotykala pletwami. No coś dziwnego ale cudownego. Mój mi powiedział ze może dziecko daje znać ze z nim wszystko dobrze [emoji6]

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Też tak myślę ;-) Maleństwo pewnie chciało Cię uspokoić, żebyś się o nie nie martwiła ;-)

Zapomniałam dodać, ze narobilam wszystko i bardzo cieszę się, że dziś same dobre wieści ;-)
No może poza tymi przeziebieniami, ale to musimy przeleżeć chyba po prostu ;-)

Ps. Mój Franek już całkiem zdrowy. Wszędzie go pełno, znów strasznie rozrabia, ale tak się cieszymy, że nie potrafimy go skrzyczec ani ukarać ;-)
Dziś jak został sam to pogryzl cały papier toaletowy i oproznil prawie całą paczkę chusteczek nawilzanych Bobini. Chyba spodobało mu mi się wyciąganie ;-)

To ja z kolei zamierzam znów chodzić na pilates dla kobiet w ciąży- prowadzi to znajoma fizjoterapeutka. W pierwszej ciąży ćwiczyłam 20 tygodni. Tym razem będzie podobnie.

[emoji214] Kinga - 4.04.2015 [emoji173]
[emoji272] Fasolka - usg 16+2
om 17+0
No i też fajnie. Nad pilatesem sie tez zastanawialam ale nie wiem na czym polega roznica.. A sprobowalam jogi bo ostatnio jakas nerwowa jestem. Troche mboe to wycisza..

reklama
słuchajcie, na pęcherz najlepiej jest sie przepłukiwać! Kiedyś miałam tak ostre zapalenie ze widzialam krew w moczu. Zurawina, owszem, tez fajnie pomaga. Ale ja sie zapijałam herbatami z cytryna, chyba ze trzy litry dziennie! Trzeba wyplukac te bakterie z moczowodu.
co do tetna plodu - mi na pierwszym prenatalnym wybadali tetno 179 u maluszka i skierowali na dodatkowe badania (termin na nfz -czerwiec...) wiec poleciałam prywatnie. I lekarka tlumaczyla ze jak sie dziecko dużo rusza to ma wysokie tetno, poczekałyśmy az sie uspokoił i juz tetno nizsze, 160. Granice są elastyczne.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry