reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

Aniawa podjeliśmy decyzję już 3 m-ce temu że jej przebijemy, ale zawsze było coś pilniejszego, powiedziałam mu, zeby poszedł zapytać zy takiemu maluszkowi przebiją i ile taka atrakcja będzie kosztować, więc się dowiedział i zdecydował :-) bo znowu byśmy zwlekali z tym kolejne 3 m-ce. A co do paznokcia to ja strasznie to wspominam bo na żywca mi ściągnął :-( Miłego prasowania. Dostałam tego meila, też mnie to zdzwiło... ile tych ankiet niby trzeba wysłać? ja wysłałam jednej osobie na razie.
Dawidowe współczuję rewelacji praniowo-papierkowych.
Mamaagusi to odpocznij, jak tylko możesz, super że imprezka się udała.
Elwirka sama nie wiem, co ją już uczula ale przybiera to coraz większą postać więc coś jest na rzeczy, super że Oliwka zasnęła bez problemów, moja również, chyba jej świeże powietrze pomogło :-)
Happy współczuję tej straży, która obudziła Amelkę, trzymam kciuki żeby szybko usnęła. A propos zakupów, to jak idę na zakupy to po konkretne rzeczy, nie lubię łażenia po sklepach bez celu, do lumpeksów lubię chodzić z koleżanką albo z mężem, z Oliwką nie za bardzo jest jak.

Po południu byliśmy na tym zamku, pomyliłam się co do km bo to bardzo blisko (max 8). Odwiedziliśmy moją serdeczną koleżankę z pracy i przekazała mi super wiadomość, że jest w ciąży. Normalnie się tak ucieszyłam, że aż ciarki przeszły mnie a łzy się w oku zakręciły bo koleżanka ciężko choruje i naprawdę to cud, że się udało :-) Sama jest w dużym szoku, i dopiero teraz dociera to do niej a wie już od jakiś 3 tyg. Ona mieszka bardzo blisko tego zamku, po spacerze na którym była z nami zaprosiła Nas na kawkę, w sumie byliśmy przygotowani na dłuższy pobyt i mleko dla Oliwki wzięliśmy, przy mleku zdrzemęła się z 15 minut i trzeba było budzić bo później byłby kłopot z zaśnieciem, przed chwilką padła a ja wciąż czuję się podekscytowana tą wiadomością :-). U koleżanki były 3 kotki, Oliwka oczywiście zafascynowana nimi, w ogóle jaka po tej drzemce była rozbawiona, uśmiechnięta i pogadana na swój sposób aż dziw.
Same niespodzianki dzisiejszego dnia mnie spotkały, same pozytywne :-)
Mąż coś klika u siebie na stronce ale za chwilę pooglądamy jakiś filmik w ramach spędzenia wspólnego wieczorku :-)

Ostatnia edycja:
reklama
witam wieczornie.
Mona,Luty Małgoś suwaczkowe gratki dla waszych maluszków!:))))))))))))))

u nas w nocy o 3h alarm glodowy. maz wstal dal butle i spanie do 8h. ja oczywiscie wstalam o 5.20 bo na rano mialam.
poza tym pogoda na jutro ma byc do bani... i tak do czwartku.... coz, odpoczniemy od upalu:))

HAPPY- trzymam kciuki za mezusia coby w calosci dojechal i bez problemow.
MAKUC-ja w czerwcu @ nie mialam wcale, pewnie dlatego teraz mam potopik...
w pracy dzisiaj zeby robota poszla do przodu to po prostu ignorowalam gadanie kumpeli, z zamknietym pyskiem robilam swoje. tamta dostala znowu zrype bo jeszcze o 12h jej burdel z rana kwitl na magazynie. poza tym dostalam zalamki bo mam teraz 3 tygodnie prawie non stop popoludnia... rzygam tym juz.... jeszcze jedna laska pojechala na urlop to juz w ogole bedzie cyrk...w kazdym razie wrocilam z pracy kolo 13h dzisiaj i co widze w skrzynce na listy????????? odpowiedz o prace -ta co mialam wtedy ten jakby konkurs /egzamin co nie zdazylam przepisac na czysto wtedy. i duupa!!!!!! wiedzialam ze tak bedzie ;((((((((((((((( przeryczalam pol popoludnia bo ludzilam sie ze a moze jednak uznaja mi brudnopis;(((((((( wsciekla jestem i rozgoryczona.... usnelam placzac i spalam do 16h. potem zabralam glizdusia na spacer i tak splynal mi dzien... do bani.....

Elwirka a w czym to przeszkadza? a koszt niewielki aż 30 zł więc naprawdę byłam zaskoczona.
Dziulka przykro mi, że jednak nie wyszło, ale przecież jak nie ta praca to inna :-) zdolna kobieta z Ciebie więc nie łam się, głowa do góry, ucałuj córcię od Nas.

KANIA
gratulacje nowych zębków Oliwce, u ns przy zebach tez pojawiala sie wysypka od sliny wlasnie na policzkach
super, ze mielscie taki udany dzien, serdeczne gratulacje dla kolezanki
ANIAWA wypuscilas meza samego teraz pora na Twoje wyjcie ;)
HAPPY j tez za zakupami nie przepadam, ze wzgledow, ze poprostu nie stac mnie na to co mi sie podoba co powoduje frustracje itp.
EFA obys u rodzicow krociotko pobyla;)
kupilismy dzis buty dla Patryka, taki pelne sandalki, rozmiar 21:szok::szok::szok: chce jakies snadalki jeszcze kupic, ale moze cos tanszego sie znjadzie, bo to co sie nam podobalo i ladnei wchodzilo na stopeto rozmairow nie bylo, podajde do outletu w poniedzialek to moze cos dokupie, co by sie dziecko nie grzalo w penych butach

a moje dziecko za przykladem poszlo i spalo dzis po zakupach od 17 do 19:45 szok, dzieki e-lona :) teraz sie kopie i mam nadzieje, ze nie bedzie sensacji z zasypianiem

buziole

co do przekuwania uczu to ja juz dawno chciałam. mała ma juz dwie pary żłotych koleczyków ale w złobku nie mozna i tak jakos zniecheciłam sie tym wkładaniem i zciaganiem a przez tydzien moga zarosnac. Sama zreszta miałam roczek.

a teraz UWAGA ide po drina

makuc- może ty masz coś z hormonami, moja koleżanka tak miała w liceum, chude to było i nic nie mogła przytyć, dopiero jak do lekarza pojechała i wtedy coś jej dał i przytyła.
mamaagusi- to następnym razem dawaj
Roxanka- pogoda super, Olka się kąpała i M też, ja nie bo mam @
Kania i Efa- nie piszę już co by było dzisiaj gdybyśmy nie zareagowali i jeszcze był jej kolega młodszy o pół roku i też by się wysmarował.
Kania- gratuluję ząbków i współczuję @
happyy- biedna mała i biedna ty, dziecko jak nie dośpi to marudzi
margeritta- takie wielkie stopy ma, to moja Olka ma 23 a ma 2 ponad.
dziulka- też mi szkoda, ale na bank coś znajdziesz :)

reklama
DZIULKA wlasnie doczytalam, przykro mi, ale moze ta praca nie byla warta Ciebie, znjadziesz cos wyjatkowego i tego Ci zycze
Dawidowe z tym praniem to masakra, ale zeby od razu drina ;) przeciez Ty nie alkoholowa :)
ja wlasnie mezowi podpilam troszke piwa zurawinowego mniam mniam :) na podpijanie to sobie pozwalam, bo na widok karmi to mnie mdli
kroma wielkolud mi rosnie, ale ma po kim, maz 1,90 ja 1,72 :) choc stopy mamy w normie ;)

Do góry