reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

o widze ze sie rozgadalyscie :-D
mi chyba cos zaczyna sie z ala mdlosci :dry:
chodzilismy z mezem po sklepach za biustonoszem sportowym i nigdzie nie ma , co za masakra :dry: a przez neta nei chce kupowac bo potem jest zabawa z odsylaniem
a co do kolrkow ubranek to ja bede kupowac rozniaste kolorki, i pewnei duzo zoltych bo lubie ten kolorek a typowych niebieskich czy rozowych to tylko kilka;-)
a tak ogolem to ja z rana posprzatalam i teraz obiadek gotuje :-)

reklama
Ależ wywołałam dyskusję!
Przede wszystkim każda z nas ma prawo do własnego zdania i ja tu nikogo nie skłaniam do jego zmiany.
Po wtóre pozwalam sobie zacytować:
"Moda na podkreślanie kolorem (różowe kontra błękitne) płci noworodka przemija. Ciekawostka - pierwotnie to chłopcy nosili różowe ubranka, a dziewczynki niebieskie. Błękit to kolor Marii, a więc dziewczęcy! Dziś rodzice dzielą się na grupę pragnącą, by nawet łysa i upaprana marchewką córka z daleka wyglądała przede wszystkim „dziewczęco" czyli falbaniasto, różowo i słodko oraz grupę praktycznych, którzy raczej kupią córce i synkowi identyczne żółte bluzki z kaczuszką niż choćby jedną rzecz ze zbędną falbaną. " (polecam arytkuł bo interesujący Ubranka dla dzieci, ciuszki... czyli modne dziecko).

Jeśli natomiast chodzi o przyspieszenie porodu to nie miałam na myśli seksu ani chodzenia po schodach tylko np. picie oleju rycynowego czy wywaru z liści malin bo to wydaje mi się ingerencją w naturę. I ja bym tego nie zrobiła. Moje zdanie. ot co.
Czekam na Waszą reakcję ;-)

Gabires spokojnie po to jest to forum zeby podyskutowac i wydac swoje poglady i opinie ;-) kazdemu co innego przypada do gustu i juz ;-) co do ubranek to np moja siostra jak juz sie dowiedziala ze bedzie coreczka (upragniona bo maja synka) to wszystko ma rozowe :-D i gdyby jednak urodzilby sie chlopczyk (ufff jednak coreczka przyszla na swiat;-)) to bylby biedny i chyba bez zdjec bo wszystko w rozu by mial:-D:-D:-D
ja tam nigdy nie lubilam isc za moda tylko pod prad :-) wiec moje gusta sa ogolnei dziwne :D:D:D kazdy wybierze to co mu odpowiada i mi nei przyszkadaza jesli rodzice obkupuja swoje dziecko w kolorze neibieskim czy rozowym czy jeszcze innym:blink:
ale sie rozpisalam :-D

co do przyspieszanai porodu to raczej bym nei kombinowala jakis cudow :sorry2:

Co ja na to poradzę, że uwielbiam różowe ciuszki :) Może dlatego że marzę o córeczce bo u mnie w rodzinie same chłopaki.

PS.Dalej męczą mnie bóle brzucha, szczególnie kiedy kładę się spać, macie też tak??
Mnie wieczorem tez meczy.Mam strasznie nabrzmialy brzusio i mnie boli jak przed miesiaczk. Ale szybko zasypiam i mi przechodzi. Niby jak bol niejest mocny to normalaka ale jak za mocny to lepiej zadzwon doo gin i sie zapytaj by miec pewnosc.

A jak jest u Was z kolorami. Bo u mnie róż dla dziewczynki a u mojej siostry (woj. śląskie) róż się kupuje dla chłopca :szok:
Temat sie roskrecil na calego :tak: Bardzo wazny!!! Napisze nizej dokladniej co mysle :-)

Tylko gdzie my się chcemy spotkać?
PS. Ja tez chcę już ciuszki ciążowe...
Spotkac sie najlepiej w jakiejs kawiarence na lodach :-) Napewno ich tam niebrakuje!
Ulisia jak chcesz ciuzki to kupuj i nieczekaj. Odrazu milej na serduszku!

Ja niestety mam takie doświadczenia, że nie prędko zacznę kompletować wyprawkę...
Musisz koniecznie opisac co to bylo. Napewno nam sie przyda zdanie innej mamusi.

Ja w poprzedniej ciąży pracowałam do 9 mca,
muminka zrobimy sobie ładną galerię brzuszków, a co ;-) W ost. ciąży mój brzuszek dopiero było widać w 5 miesiącu :baffled: więc z kupowaniem ubrań ciążowych muszę poczekać, teraz wszystko w sklepach na "zimową" porę jest.
To tak jak ja. W pracy bylam jeszcze w srode a w czwartek jechalam na porodowke :-) Ale do tego zrobimy osbny watek bo by duzo pisac :-D
Oj dlugo bylas plaska. Tak jak moja siostra... Szkodabo czlowiek chce byc zauwarzany a tu nic ;-) Ja mam pecha bo u nas w sklepach juz wiosna i lato. Kupilam kilka ciuszkow ale zadnej bluzki z dlugim rekawem!

U nas róż dziewczynka a niebieski chlopiec, ale mi się to osobiście nie podoba...
No i tu cos napisze . Ja tez tak mam. Moja szwagierka to ruzowa princeska i Sarus (moja chrzesniaczka) tez tak ma. Same landrynki roze swiecidlka. Pokoj rozowy luszko lilowy firanki czerwono rozowe! Masakra :-D No ale kto jak lubi. Moja klezanka ma Amele i tak niewariuje. Mi sie to podoba. Pokoj ma pomaranczowy sztoryzielone i zielone dodatki. Ciuszki rozne. Od malenkiej wolala zolty czy pomaranczowyy.Ja tez tak mam. Chlopak tez wszystko. Rozowy tagze. Oczywiscie zadne tam slodziasne bodki z krolewna. Ale koloskie koszulki w rozu z jakims napisem czy cos. Tak samo czerwony czy pomaranczowy.Filipa tez ucze ze niema roznic. To dla dziewczynki to dla chlopaka. Uprawnienie na calego:-D

Ma cale 14mm:happy2: . Aha no i termin na 10.10.2010
Witam i ja serdecznie nowa mame.!4 mm to chyba za duzo. Lekazowi cos sie pokrecilo:-) w 6 tyg maja nasze kroszynki dopier 4 mm. Mozliwe ze ci lozysko wymieszyl. Oczywiscie pisze to tylko dlatego bys sie potem niemartwila ze dzidziu sie mniejszy zrobil.;-)

sSą sklepy, w których jest masakryczny podział n aróże i niebieskie a pośrodku null...

Z tym rodzeniem wcześniej masz rację ale aż mi się krew burzy jak kobiety pytają jak przyspieszyc poród w sposób sztuczny (pomijam masowanie brodawek i seks bo to lekarze zalecaja kiedy już jest termin lub po)... Każda by już chciała tulić bobo ale natura musi swoje zrobic...
To mnie tez zawsze dobijalo. Wchodzi sie do sklepu a tam czesc rozowa i niebieska. Smotne ale juz w niektorych sklepach sie zmienia. Kroloja wszystkie farby.

Co do przyspieszania porodu to tez to uwarzam za okrocienstwo.Malenstwo samo musi wiedziec kiedy jest gotowe! To tylko wywoluje (moim zdaniem) stres dla takiej kruszyny. Mysle ze warto poczekac do tej chwili kiedy czuje sie pierwsze skorcze by moc powiedziec " malenstwo chce do nas" zamiast" no nareszie wychodzi juz myslalm ze bede musiala znow cos wymyslec "

ale chłopczyk w różowym jakoś do mnie nie przemawia :)
Jak juz pisalam. Uwielbiam Filipa w rozowym. Niema wiele ale sa fajne koszulki dla chlopakow w ktorych wyglada swietnie.Moze znajde fotke to kiedys wkleje.;-)
a ja jakies psychozy dostałam ze moze wcale nie jestem w ciazy.
Ty tu niewymyslaj :wściekła/y: Jestes jestes! Na poczatku wiele sie nieczuje i czlowiek lapie dola ze moze wcae sie nejst al eto szybko przejdzie i zobaczysz jaka bedziesz szczesliwa. Powiem wam nawet ze ja jak bylam z Filipem w cizy to do 4 msc niewiezylam ze on tam jest. Nieczulam go niemilam ogromnych dolegliwosci. Wyzucalam sobie ze jestem zla matka. Skonczylo sie to w tym czasie jak mnie pierwszy raz kopnal.! To bylo wspniale!!!Trzymaj sie dawidowe i poglaskaj swoj brzusio i powiedz jak kochasz fasolke. Powinno pomoc :tak:
Zaloze nowy watek o porodch.Pogadamy w jaki sposob co i jak chcemy :tak: Do zobaczenia tam.

No to proponuję spotkanie: Wrocław, 14 marca w K2 - kawiarnia (a właściwie to herbaciarnia chyba ) jest już praktycznie w Rynku, bardzo ciężko jest tam trafić ale to blisko od Moon Hostel i klimat bardzo fajny tam jest. I wybór duży dla kobiet w ciąży - nie sama kawa ale też koktajle różne, ciacho jak domowe... Jak nie traficie to możemy umówić się w jakimś bardziej "centralnym" miejscu i pójść tam razem.

No i super bo tam nie można palić. :-)
http://www.herbaciarniak2.wroclaw.pl/k2/onas.html

może o jakiejś 15...? jeszcze sprawdzę sobie pociągi

Muminka ale sie rtozpisalas :-)

Ulisia i jak tam zdrowko?? a kaszlem sie nei przejmuj bo mi przeszedl dopiero w tym tygodniu trzeba cierpliwie poczekac

co do bolow brzucha to jeszce w poniedzialek cos tak bolalo jak przy @ ale juz teraz nei zuwazam zeby to dokuczalo teraz to bardziej mi gazy dokuczaja:-D

ale fajnie macie ze sie spotkacie:-)

Ulisia mi pasuje.Jeszcze Justynie powiem. !5 to super godzinka. Jesli jest blisko Hostelu to raczej trafimy a jak nie to nas z hotelu odbierzecie :-) Morzesz tez na PW numer tel napisac to zadzwonie. Bo mojego numeru niemoge znalesc :wściekła/y:
Kawiarenke obejrzlam i jest sliczna. No a jeesli sa ciata to napwno jest dobre miejsce!
Ren ja tez mam te cholerne gazy... W nocy to najorzej. Jak rano wstaje i ide se kawke zrobic ispowrotem do sypialni wchodze to mnie odrzuca i se mysle jak ja tam spac moglam! :szok::baffled: he he

Muminka no to niezle dajesz w nocy;-) a ja non stop i w dzien i w nocy i tez niezbyt pachnaco hehe
ja juz spiaca jestem :sorry2: no ale przeciez nie pojde spac bo co bede robic w nocy:cool2:

reklama
Do góry