PS.Dalej męczą mnie bóle brzucha, szczególnie kiedy kładę się spać, macie też tak??
Mnie wieczorem tez meczy.Mam strasznie nabrzmialy brzusio i mnie boli jak przed miesiaczk. Ale szybko zasypiam i mi przechodzi. Niby jak bol niejest mocny to normalaka ale jak za mocny to lepiej zadzwon doo gin i sie zapytaj by miec pewnosc.
A jak jest u Was z kolorami. Bo u mnie róż dla dziewczynki a u mojej siostry (woj. śląskie) róż się kupuje dla chłopca
Temat sie roskrecil na calego
Bardzo wazny!!! Napisze nizej dokladniej co mysle :-)
Tylko gdzie my się chcemy spotkać?
PS. Ja tez chcę już ciuszki ciążowe...
Spotkac sie najlepiej w jakiejs kawiarence na lodach :-) Napewno ich tam niebrakuje!
Ulisia jak chcesz ciuzki to kupuj i nieczekaj. Odrazu milej na serduszku!
Ja niestety mam takie doświadczenia, że nie prędko zacznę kompletować wyprawkę...
Musisz koniecznie opisac co to bylo. Napewno nam sie przyda zdanie innej mamusi.
Ja w poprzedniej ciąży pracowałam do 9 mca,
muminka zrobimy sobie ładną galerię brzuszków, a co ;-) W ost. ciąży mój brzuszek dopiero było widać w 5 miesiącu
więc z kupowaniem ubrań ciążowych muszę poczekać, teraz wszystko w sklepach na "zimową" porę jest.
To tak jak ja. W pracy bylam jeszcze w srode a w czwartek jechalam na porodowke :-) Ale do tego zrobimy osbny watek bo by duzo pisac
Oj dlugo bylas plaska. Tak jak moja siostra... Szkodabo czlowiek chce byc zauwarzany a tu nic ;-) Ja mam pecha bo u nas w sklepach juz wiosna i lato. Kupilam kilka ciuszkow ale zadnej bluzki z dlugim rekawem!
U nas róż dziewczynka a niebieski chlopiec, ale mi się to osobiście nie podoba...
No i tu cos napisze . Ja tez tak mam. Moja szwagierka to ruzowa princeska i Sarus (moja chrzesniaczka) tez tak ma. Same landrynki roze swiecidlka. Pokoj rozowy luszko lilowy firanki czerwono rozowe! Masakra
No ale kto jak lubi. Moja klezanka ma Amele i tak niewariuje. Mi sie to podoba. Pokoj ma pomaranczowy sztoryzielone i zielone dodatki. Ciuszki rozne. Od malenkiej wolala zolty czy pomaranczowyy.Ja tez tak mam. Chlopak tez wszystko. Rozowy tagze. Oczywiscie zadne tam slodziasne bodki z krolewna. Ale koloskie koszulki w rozu z jakims napisem czy cos. Tak samo czerwony czy pomaranczowy.Filipa tez ucze ze niema roznic. To dla dziewczynki to dla chlopaka. Uprawnienie na calego
Ma cale 14mm
. Aha no i termin na 10.10.2010
Witam i ja serdecznie nowa mame.!4 mm to chyba za duzo. Lekazowi cos sie pokrecilo:-) w 6 tyg maja nasze kroszynki dopier 4 mm. Mozliwe ze ci lozysko wymieszyl. Oczywiscie pisze to tylko dlatego bys sie potem niemartwila ze dzidziu sie mniejszy zrobil.;-)
sSą sklepy, w których jest masakryczny podział n aróże i niebieskie a pośrodku null...
Z tym rodzeniem wcześniej masz rację ale aż mi się krew burzy jak kobiety pytają jak przyspieszyc poród w sposób sztuczny (pomijam masowanie brodawek i seks bo to lekarze zalecaja kiedy już jest termin lub po)... Każda by już chciała tulić bobo ale natura musi swoje zrobic...
To mnie tez zawsze dobijalo. Wchodzi sie do sklepu a tam czesc rozowa i niebieska. Smotne ale juz w niektorych sklepach sie zmienia. Kroloja wszystkie farby.
Co do przyspieszania porodu to tez to uwarzam za okrocienstwo.Malenstwo samo musi wiedziec kiedy jest gotowe! To tylko wywoluje (moim zdaniem) stres dla takiej kruszyny. Mysle ze warto poczekac do tej chwili kiedy czuje sie pierwsze skorcze by moc powiedziec " malenstwo chce do nas" zamiast" no nareszie wychodzi juz myslalm ze bede musiala znow cos wymyslec "
ale chłopczyk w różowym jakoś do mnie nie przemawia
Jak juz pisalam. Uwielbiam Filipa w rozowym. Niema wiele ale sa fajne koszulki dla chlopakow w ktorych wyglada swietnie.Moze znajde fotke to kiedys wkleje.;-)
a ja jakies psychozy dostałam ze moze wcale nie jestem w ciazy.
Ty tu niewymyslaj
Jestes jestes! Na poczatku wiele sie nieczuje i czlowiek lapie dola ze moze wcae sie nejst al eto szybko przejdzie i zobaczysz jaka bedziesz szczesliwa. Powiem wam nawet ze ja jak bylam z Filipem w cizy to do 4 msc niewiezylam ze on tam jest. Nieczulam go niemilam ogromnych dolegliwosci. Wyzucalam sobie ze jestem zla matka. Skonczylo sie to w tym czasie jak mnie pierwszy raz kopnal.! To bylo wspniale!!!Trzymaj sie dawidowe i poglaskaj swoj brzusio i powiedz jak kochasz fasolke. Powinno pomoc
Zaloze nowy watek o porodch.Pogadamy w jaki sposob co i jak chcemy
Do zobaczenia tam.