reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

a czy malenstwo musze wczesniej zapisywac do lekarza tzn dac w przychodni znac ze chce do tego i tego lekarza zapisac czy dopiero jak sie urodzi??? bo chcialabym sama wybrac a nie zeby mi z gory przypisali....

reklama
Widze ze smaka narobiłam na flaki za to mi narobiłyscie na rosołek mimo ogolnie zadko go gotuje bo wole pomidorowa. Jutro musze skoczyc po warzywka i kuroka.

a czy malenstwo musze wczesniej zapisywac do lekarza tzn dac w przychodni znac ze chce do tego i tego lekarza zapisac czy dopiero jak sie urodzi??? bo chcialabym sama wybrac a nie zeby mi z gory przypisali....
do przychodni zapisujesz jak sie malenstwo urodzi, z karta dziecka (podobno dostajesz w szpitalu i twoja ksiazeczka ktos musi podejsc do przychodni i dokonac wyboru lekarza, wlasnie dzis szukalam na necie opinii o lekarzech, wybralam przychodnie i dzwonilam by sie wywiedziec, jakie sa procedury, jakie kolejki i czy lekarz dla dzieci zdrowych i chorych sa z osobnym wejsciem, wiec misja wybor pediatry na dzis zakonczona
u nas polozna patronazowa przychodzi ale trzeba zglosic, ze chce sie takiej wizyty w przychodni, w dowolenej przychodni, choc z dalszych rejonow moga nie chciec przyjechac

Generalnie to najlepiej popytać w przychodni. Ja akurat chciałam w innej niż ja jestem, bardziej pod rejon. I się bardzo zdziwiłam, że pani położna przychodzi już wcześniej i jak ktoś nie chodzi do szkoły rodzenia to może dużo rzeczy się dowiedzieć. Przede wszystkim o kąpaniu, prawidłowym oddychaniu, karmieniu piersią,co zabrać do szpitala itp.
I oprócz tego jeszcze sobie posłuchałyśmy tętna małej):)
I co ciekawe mówiła, że jak one juz przychodzą to też wystawiają kwitki do becikowego i nie trzeba za swoim ginem latać:)
Ja się cieszę bo mój na wszystkich zajęciach szkoły nie był, a tak przynajmniej się jeszcze czegoś dowie.

Sparrow doczytałam właśnie co ci się przytrafiło. Głupi lekarz i tyle, jak nie wie i jest nie douczony to nich się doszkoli. Cymbał.:angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry:

A i okazało się, że muszę pamiętać o wyniku na paciorkowca bo to ważne. Podczas porodu jakieś coś dają, żeby dziecku nic nie było. I już wynik włożyłam do karty ciąży żeby nie zapomnieć.

Ostatnia edycja:
wiecie co ciesnienie mi kurier podniósł i darłam sie na niego 10 minut. Wiecei co dzowniłam do niego i powiedział za 10 minut a jak zadzowniłam 1,5 to mi mowi ze zapomniał. Myslałam ze padne na zawał. POwiedziałam ze jutro jak nie dojedzie do godz 10 to składam na niego skarge

reklama
Do góry