reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe Mamy 2010

Musze się pochwalić obudzilam sie kolo 5 a moje dziecko siedzi jaka niespodzianka sama usiadla rehabilitacje daja efekty wspina sie juz na kolanka chce wstac a jak sie ja postawi to stoi ladnie.i zaczela przyjmowac pozycje do raczkowania.kolejne rehabilitacje w marcu.A dzisiaj pulmonolog Okiwki daje jej leki zeby nie chorowala bo zbliza sie okres pylenia i zeby w marcu na zqbueg usuniecia migdalow byka zdrowa w marcu.Oli juz zdrowa a Amelka drugi tydz katar ale bez antybiotyku.Ja bylam juz u psychiatry dostalam leki i samopoczucie lepsze o wiele.wiec sprubowalismy zaczac z ojcem Amelki jeszcze raz odnowa bo troche mojej winy tez bylo w tym eh zobaczymy.
Zdrowka dla chorowitkow
Sukcesów w spadaniu wagi dla odchudzających

reklama
Dzięki za zyczenia zdrówka dla Amelki- od wczoraj lepiej :tak:, tylko nic nadal jeśc nie chce, cholera mała :-D- namawiam ją na dosłownie 2 łyżeczki zupki, plasterek banana...Mam nadzieję, że apetyt jej wróci , jak już całkiem wydobrzeje. A musi;-)- pojutrze w przedszkolu bal przebierańców, którym zyje praktycznie od miesiąca :-D. Kreacja Kopciuszka gotowa, włącznie z długimi rękawiczkami (masakra , uszyć takie :cool:).
AAAAA!
Uciekam, muszę jeszcze zameldować na stronie przedszkola, że chora. A już ta godzina! :szok:

Elwirka, super!!! :)))

Ostatnia edycja:
ELWIRKA bardzo dobrze, że poszłaś do lekarza.
A powiedz mi co Cię skłoniło do wycięcia migdałków?

ELWIRKA no no widzę zmiany:szok: Powodzenia kochana!
Kumpeli córa strasznie chorowała, a przy tym też w nocy chrapała. Oczywiście stwierdzili przerośnięcie trzeciego migdałka.
Usunęli jej w drugiej połowie tamtego roku i póki co spokój. Ani jednej infekcji od tej pory.
Beti u Wikiego w przedszkolu też szykuje się bal w czwartek. Rozglądałam się nieco za kostiumami, ale akurat jak strój strażaka był w pepco, to nie zdążyłam go kupić (poszedł jak świeży boczek), więc uznałam, że ubiorę go kreatywnie. I tak też Wiktor będzie czarnym kotem:tak:Kupiłam mu czarne getry i czarną bluzeczkę bawełnianą (za którą zjechałam cały Wrocław, bo nigdzie nie można było dostać koszulki czarnej w takim rozmiarze). Do tego mamy okulary z mc'donalds z czarnym kotem, domaluję mu wąsy, a ogon mamy zrobiony ze sztucznego futerka. Myślę, że będzie zadowolony, a przede wszystkim będzie wyglądał oryginalnie.
DZIULA wracam z tobą na dobre tory. Ale podrasowałam sobie zasady. Zamiast jogurtów naturalnych wrzuciłam do menu jogurty owocowe light. Mają taką samą wartość kaloryczną, jedynie więcej węglowodanów, a przecież węglowodany są niezbędne do prawidłowej pracy mózgu. Do tego obiecałam sobie, że nie będę chodzić z ssaniem w żołądku i w niedziele będę dietę odpuszczać na rzecz obiadu z mięsem.
Czasami może dołączę sobie zupę z II fazy, no i zobaczymy w pierwszym tygodniu co się będzie działo z wagą.
A co tam, jak ma waga spadać to i tak spadnie!

Dziewczyny martwie sie moha siostra cioteczna miala mala szanse na zahscie w ciaze udalo jej sie trafila do szpitala bo miala jakies problemy z lekami dopochwowymi i wczoraj zrobili jej usg i kobita ja nastraszyla ze jest zle bo ma zamqly brzyszek i duzo plakala bo sie zdenerwowala i zaczela krwawic bardzo narazie jrwawienie ustalo.jest 34 tydz dzuecko 1700 ma mały brzuszek bo przez lozysko przoduhace czerpie zamalo pokarmu . dostała juz sterydy na pluca.

Co to znaczy za mały brzuszek???
Nie ma czegoś takiego jak za mały brzuszek w ciąży:wściekła/y:
Najważniejsze jest w USG AFI czyli ilość wód płodowych.
Jeżeli jest w normie, to nic złego się nie dzieje.
Niech sprawdzi też przepływy, a jeśli nie są nieprawidłowe to do szpitala, na oddziale podaje się specjalne leki i na bieżąco kontroluje prawidłowość przepływów.
Waga dziecka jak na 32tc wg mnie prawidłowa.
Wyluzuj!!! Przy 32tc to już tylko doczekać do 36tc, a później niech się dzieje wola Boża.

hejka:)

MADI u mnie wrocila waga do normy. mialam kontynuowac dietke ale jedna mowie szczerze: jak juz bede po egzaminach i po powrocie z PL . dzis wrzucilam nowe foty na fejsa to sobie oblukaj.... dalam rade sie wbic w 36 spodnie, mimo ze elastan maja ale to i tak moj rekord zyciowy, bo widac po spodniach jakie sa chudziutkie...

BETI o kurrrde...wpolczuje Amelce.... dzisiaj moja bierze ostatni dzien antybiotyk.

ELWIRKA co do chopw to rob tak zeby tobie bylo dobrze i dzieciom i nie daj sie wodzic za nos !!! jesli tym razem ci nei wyjdzie to po prostu zamknij ten rozdzial w zyciu i daj se spokoj z nim wtedy.wiadomo ze wina zawsze po 2 stronach ale mimo to...

reklama
Ha ha DZIULEK mi też nie udało się wrócić w dniu dzisiejszym do którejkolwiek fazy:-p
Nie jem słodyczy, słodyczą jest dla mnie jogurt owocowy, nie jem też ziemniaków i staram się unikać pieczywa.
Może chociaż to coś da.
ELWIRKA czyli przepływy nie są prawidłowe.
Niech siostra pójdzie na izbę przyjęć ginekologiczną jakiegoś dobrego szpitala.
Na taki stan rzeczy nie można sobie pozwolić, to się leczy o ile mi wiadomo.
No i trzeba monitorować na bieżąco stan dziecka. Jeśli przepływy się nie poprawią, lekarze rozważą wcześniejsze zakończenie ciąży, dla bezpieczeństwa maluszka. Sama jesteś mamą wcześniaka i dobrze wiesz, że nie zawsze diabeł jest taki straszny jak go malują.

Do góry