reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

i ja bym miala po porodzie, a nie dopytywala sie non stop :)
dziulka - dlaczego chinskie grejrfruty?
roxana - zdrowia dla synka. Lepiej sprawdzcie u lekarza.

reklama
Zaloze moze dzis wieczorem albo jutro i opisze.
Madi a widzisz??!!!! Czyli potwierdza się to co myslalam...u mnie jak waga rusza to malo wizualnych zmian a jak waga stoi to mnie wizualnie mniej....a co do ćwiczeń...tez mogę posłużyć rada...robię dyplom fitnessu,:-) czaduuuuu laski!!!!!

Tak, Dziulka :tak:. Przyda się takie usystematyzowanie zasad w jednym wątku.
A o ćwiczenia, oczywiście, jak najbardziej PROSIMYYYYYY:sorry2::tak:. Bo waga wagą, centymetry centymetrami, ale z "flaczkiem" potem trzeba coś zrobić :-p.

Wieści z frontu: - 5 od poniedziałku :-D:happy2:.

beti super rezultat!
No właśnie co z tym flakiem później:crazy:
Ale póki co się nie martwię.
Dzisiaj dzień 12 dietki, na wadze -9kg!
Teraz spada znacznie wolniej, po 300-500g, ale wiem że teraz leci z tłuszczu.
Podobno u mnie zaczęło spadać o tyłka (tak twierdzą obserwatorzy).

Ja , póki co, łykam witaminę C, odpowiedzialną za wytwarzanie kolagenu i smaruję się obficie olejkiem arganowym (z Bielendy)- super sprawa! Skóra jest elastyczna i nawilżona, mam nadzieje, że trochę to pomoże :-p.

BETI brawo!!!!!!!!!!!!!
MADI bosko!!!!!!!!!!!!!!
a u mnei stanela waga na 81 i nei rusza. ja juz chyba nie schudne...a mama mowi mi ze zrobilam sie szczapa, ze kosci policzkowe mi widac, i ze mam talie jak osa.... no trzeba zaczac cwiczyc laseczki tez. opracuje ten watek dietowo cwiczeniowy moze jutro jak znajde chwile..dzis nie mialam czasu a teraz mi sie nie chce...... przeszlam na faze zupeki zjadlam dzisiaj wieczorme miseczke zupki jarzynowej malutki kawalek bagietki i 1 jogurt. skoro mi juz waga nie leci.... ;(((((((((((((((((((( ostatnio tez stalo i stalo, raz sie wkurzylam nazarlam sie pizzy, czekoladek, na drugi dzien sraczka i potem nagle -2 kilo :)))

Dziulka, to może zamiast stawać na wagę, zacznij mierzyć obwody.
Gdy ktoś tak intensywnie ćwiczy, jak Ty, to moze to jest lepszy sposób na zobaczenie, ile "poszło" ;-).
Zwłaszcza, że wszyscy Ci mówią, że wizualnie Cię ubywa :tak:.

Zpomniałam Wam napisać- wreszcie zapisaliśmy Amelkę na tańce .
Zupełnie przez przypadek :-D.
Bo taka zabawna sytuacja w piątek powstała :
jak zwykle , gdy zabieramy Amelkę do domu, dzieci nas obstępują i pytają, czy mogą jechac z Amelka, pobawić się u niej. Jeśli akurat mamy wolne popołudnie, tzn. ja nie idę do pracy czy nie musimy jakichś zakupów robic, zabieramy jakąś koleżankę czy kolegę (z doświadczenia wyszło nam, że , póki co, jedno dziecko na raz. Gdy braliśmy kilkoro, zawsze tworzyły się "kliki" i były kłotnie, ze jedni nie chcą się bawić z drugimi itp. ). W piątek akurat Dana była pierwsza, więc , jako, że dawno nie była u Amelki, bo nie było jej w przedszkolu, stwierdziliśmy, że ok. , nie ma sprawy, może jechac z nami. I zaczęły się schody. Bo nie wzięłam ze sobą telefonu, nie miałam jak zapytać. Rezolutna Dana stwierdziła, że nic nie szkodzi, że możemy jechac do jej domku i zapytać mamusi . No, ok, zwłaszcza, że mieszka blisko, prawie naprzeciw przedszkola. Zajeżdżamy tam, a tu zonk- nikogo nie ma w domu:confused:...co robić???Przeciez nie zostawimy z powrotem dziecka w przedszkolu, byłoby jej bardzo przykro. Ok, decyduję się na wejście jeszcze raz do przedszkola i zostawienie karteczki z informacją dla rodziców, no i telefon do nich, jak tylko zajedziemy do domu.
Gdy pisałam tę karteczke, Sigrid, inna kolezanka Amelki, zainteresowała się, co robię. Wyjaśniłam, o co chodzi. Na to Sigrid, że w takim razie ona też chce do Amelii :-D. Na szczęście Margrete, jej mama, już przyszła po nią, więc mogłam zapytać. No, niestety, na piątek miały już inne plany. W sumie lepiej, bo , jak już pisałam, wolę jedno dziecko na raz.
Więc z Sigrid umówiłyśmy się na poniedziałek :tak:.
Po przyjeździe do domu dzwonię do rodziców Dany. Okazało się, że , niestety, tego popołudnia nie da rady , i że zaraz po nią przyjadą.
Dana w płacz, bo , oczywiście, już nastawiła się na zabawę.
I wtedy mama Dany pyta : "Bo my mamy dziś po południu zajęcia z tańca w E. . A Amelka nie chciałaby też chodzić? "
Ja na to, że z pewnością bardzo by chciała, ale do tej pory nie znaleźliśmy żadnej odpowiedniej szkoły tańca tu, w pobliżu. Owszem, była jedna w Odense, ale to za daleko - 40 km w jedną strone. Na to tata Dany, że to właśnie filia tej z Odense .
Umówiliśmy się, ze podjedzie po nas i zabierze nas na te tańce . Troszkę się obawiałam, czy tak "z marszu" Amelka będzie mogła uczestniczyć w zajęciach, czy będzie jeszcze miejsce w tej samej grupie,no, ale raz kozie śmierć:-D:-p- spakowałam strój do tańca, buciki i pojechaliśmy. Na szczęście udało się, tata Dany poprosił, czy jej przyjaciółka tez mogłaby byc w tej samej grupie, bo dojeżdżamy z innej miejscowości , blablabla , i stwierdzili, że da się to zrobić. Niestety, nie widziałam Amelki "w akcji", bo rodzice nie wchodzą na salę, by nie rozpraszać dzieci. Ale po wyjściu była szczęśliwa, zziajana, więc chyba dobrze się bawiła- mówiła, że podoba jej sie i chce dalej chodzić (na szczęście pierwsze dwa miesiące są próbne i można zrezygnować bez konsekwencji- tzn . opłacania kursu do końca ). Mam nadzieję, że nadal z takim entuzjazmem będzie potem podchodzila do sprawy.
No i fajnie, że możemy na zmianę z rodzicami Dany wozić dziewczynki . Zawsze to co drugi piątek "free" dla jednych rodziców. Bo jakby np umówić sie jeszcze tak, że w te dni przynoszą już do przedszkola strój do tańca i buciki, wówczas mogę na przykład odebrać obie, dać im obiadek, troszkę się pobawią, pojadą na tańce, potem jeszcze z godzinka zabawy i odstawiamy do domu czy rodzice odbierają ok. 19.00. W ten sposób jedna para miałaby piątkowe popołudnie wolne na załatwienie czegos czy po prostu odpoczynek ;-). Muszę podsunąć ten plan rodzicom Dany, zobaczymy , co oni na to.
Miłej niedzieli !

reklama
Beti mi moja mama mowi ze nie muszę się odchudzac ale jakoś tak mnie napadło...
A wczoraj zrobilam kolację moim....naleśniki nadziewane jajecznica z boczkiem szynka cebulka i pieczarkami....wyszły tak wielkie i grube ze mój zjadł tylko 1 a Leane polowe,a na deser z czekoladą.to był mój eksperyment i zaraz się usmiejecie...PIERWSZY raz w życiu zrobilam naleśniki!!!!! Tak to zawsze moja mama.
Kurde jak wieczorem mój wyciąga ciastka do chrupania to mnie ssie czasem ze normalnie wścieklizna.szczególnie wieczorem bym wbiła zęby w cos....:zawstydzona/y:

Do góry