reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

Heloł myślę że sie wkręce znowu w pisanie na bb :-) U nas się pozmieniało trochę,Lenka od września chodzi do przedszkola,z czego jestem bardzo zadowolona bo w domu jej bym tyle nie nauczyła,no i przynajmniej jest wśród rówieśników.A ja od lipca do pracy chodze narazie na pół etatu ale teraz jak mieszkamy już razem na swoim to każdy grosz się przyda.No i przez to mieszkanie wspólne zaczynamy się z S docierać teraz,ciągle jakieś zgrzyty między nami,ale nigdzie nei jest kolorowo.
Co do wychodnego to u mnie jest wychodne jedynie do pracy i mam luz jak młoda w przedszkolu jest bo tak to nie ma mowy o wyjściu bo nie ma z kim a pozatym to chyba taki teraz głupi wiek u mojego dziecka że tylko mama i mama.
A z tej grupy zamkniętej mnie ktoś wypisał?

reklama
IKA z ktorej zamknietej? tej ktora ja zarzadzam czy ta druga zamknieta (zalozona chyba przez Nice Girl). jesli to moja to po prostu dizewczyny poprosily mnie juz dawno o "porzadki" bo nei chcialy zeby ktores laseczki ktore tam sa i NIE PISZA i nie pojawiaja sie od dlugiego czasu jawnie- zeby nie poczytywaly, poniewaz jak wiadomo tam na zamkneitym to jest tajne lamane przez poufne:))) moge rzucic temat na tym moim " rozpakowane pazdziernikowki" i wtedy dziewczyny sie wypowiedza.

hejka

ika29- to fajnie, że masz coś na pół etatu, ja też bym tak chciała. Bo na cały etat to nie dam rady. Jak na razie to nie mam co z chłopakami zrobić. Arek idzie dopiero za rok do zerówki a do przedszkola teraz się nie dostanie. A Antosia to nawet nie chcę dawać do żłobka. U mnie Olka w tym roku idzie do zerówki. A mnie nie ma na zamkniętym, kiedyś się sama wypisałam.

Dziulka- to fajnie ma Leane w szkole, że mają takie kwalifikacje do różnych grup. Może młoda jakąś księgową będzie :-)

U nas Arek ma etap płakania o byle co i jego odwieczny tekst: "Nie lubię cię". A do Olki: "śmierdząca jesteś ty gówniarko". Taki czort uparty i zaparty, normalnie prawdziwy skorpion. Że mu się tak chce cały dzień histeryzować.
Za to Olka jak na razie odpukać grzeczna i się słucha. A nauczyła się dodawać i czytać, tylko ma problem z długimi wyrazami, przeliteruje ale już nie złoży. A Arek na razie ma gdzieś literki i sam sobie wymyśla cyfry, kolory i literki i udaje, że on wie a my mu źle mówimy :-)

Ostatnia edycja:
dziulka tak o twoją zamnkniętą grupę mi chodzi.teraz już rozumiem wszystko :)
kroma ja sama chciałam na pół etatu narazie bo nie wiedziałam jak to będżie z Lenką czy damy radę z przedszkolem i wogole ale jak potrzeba to i tak chodzę więcej godzin jak dziewczyny mają urlopy,przynajmniej więcej kasy jest :)
Ja dziś na popo byłam masakra najgorsza zmiana jaka może być.Jutro się odezwę a teraz zmykam już spać.Pa:-)

Kroma Oliwia też tak mówi, że nie lubi mnie, siebie, Gabrysi ale za chwile dodaje "ale tak na żarty mamo". Płacze o byle co, tupie nogą jak czegoś nie dostanie albo wpada w histerie. Jak ma karę to różnie jest, czasami zaakceptuje ten fakt spokojnie a czasami wyje... Poza tym dokucza Gabrysi, zabiera jej wszystko a ta się złości i płacze. Przez tydzień z dwójką miałam mały armagedon haha. Co do literek i cyferek to jakoś ją nie ciągnie, za to pięknie opowiada po swojemu bajki, śpiewa i tańcuje.
Gratulacje dla Oli, wszystko opanuje do perfekcji :-)
A Ciebie podziwiam, dwójka dzieci to mega wyzwanie zwłaszcza dla mnie a co dopiero Troje :-)

Ika fajnie, że mieszkacie już razem i udało się dostać pracę, zawsze to pół etatu a w domu tego nie wysiedzisz.
Co do zamkniętej to tak jak Dziulka napisała.

sariska nie dziwię sie ze nie masz na nic czasu, ja mam tak samo;)))) a na bloga zajrzałam i jestem pod WIELKIM WRAŻENIEM!!!!:)))

Dziula wow instruktor zumy i własny klub tańca, widzę, że wkręciłas sie na maksa...super gratuluje!!

ika29 wkoncu się dotrzecie:)) mieszkanie pod jednym dachem z osobą która ma własne (inne) przyzwyczajenia a do tego jest mężczyzną nie jest łatwe;)))

Kania, kroma Wera jest w miarę spokojna jedynie histeryzuje wtedy gdy ma karę - siedzenie sama w swoim pokoju- oj potrafi drzeć sie wtedy bardzo długo.

Jeśli chodzi o grupę zamkniętą to ja podobnie jak kroma wypisalam się sama ok 2 lata temu (nie było mnie przez dłuższy czas bo bylam z Wercia w szpitalu) dziewczyny robiły "porządki" więc zaoszczędziłam im problemu.

nie wiedziałam natomiast że są dwie grupy zamknięte...szkoda ze zrobił się taki podział:(((

Haloopo krótkiej chwili. Dziewczynki mam teraz dużo rzeczy na głowie. Zuza ma ferie więc jest troszkę więcej pracy, na szczęscie moja Mamcia przyjechała mi pomóc, bo mam troszkę szycia :-) i do tego sesje zdjecieowe. Nie ma czasu się zastanowić nad tym wszystkim . W każdym razie cieszę się, że dziewczyny wracają :-). i że coś się na forum dzieje. A pozatym to co 3 latki widzę szaleją ;-) i humoru nie mają ;-).Zuzka zna prawie wszystkie literki, jak widzi to mówi ale nie umie jeszcze czytać ;-). Ale pisze pierwsze literki mama, tata, zuza,pola ;-). Nie wiem czy znacie CZU CZU do pisania literek i zmazywania dostała na gwiazdkę i często pisze :-), lubi to. A Polunia gada jak najęta to jest niesamowite jak ona się komunikuje :-). Teraz ją odpieluchowywuję -tzn staram się ;-), ale mówi jak robi więc jesteśmy na dobrej drodze mam nadzieję, że do wiosny będzie bez pieluchy,Kroma lubię czytać co u Was. Będę wiedzieć co nas czeka jak się zdecyduję na 3 ;-). A Ty teraz z Arkiem i Antkiem w domku? Myślałam, że Arek do przedszkola chodzi?Ika a co z Kinia jak do pracy wrócisz? Mówisz, że Wera ma histerie jak ma karę ;-), moja na szczęscie reaguje na słowo kara i jak łobuzi mówię, że kara będzie przemyśli i zaraz Anioł ;-) cwanius jeden,Dziulka TY zumbowa dziewczyno. Zazdraszczam ja się z domu nie mam kiedy wyrwać, ale z miłą chęcią bym się wyrwała na takie tańce ;-).Ika macie córcie i się docieracie ;-) . Dlatego fajnie jest mieszkać razem przed bo wiesz co denerwuje wkurza itp itd i przy dziecku nie trzeba się docierać, ale dobrze będzie nic się nie martw. Ważne, że razem :-). Dla pocieszenia nam w tym w czerwcu strzeli 15 lat ;-), a mieszkamy razem prawie 11 ;-) i nie zawsze jest kolorowo :-) a już powinniśmy być dotarci :-) hahahno nic dziewuszki :-) kończę .

Haloopo krótkiej chwili. Dziewczynki mam teraz dużo rzeczy na głowie. Zuza ma ferie więc jest troszkę więcej pracy, na szczęscie moja Mamcia przyjechała mi pomóc, bo mam troszkę szycia :-) i do tego sesje zdjecieowe. Nie ma czasu się zastanowić nad tym wszystkim . W każdym razie cieszę się, że dziewczyny wracają :-). i że coś się na forum dzieje. A pozatym to co 3 latki widzę szaleją ;-) i humoru nie mają ;-).Zuzka zna prawie wszystkie literki, jak widzi to mówi ale nie umie jeszcze czytać ;-). Ale pisze pierwsze literki mama, tata, zuza,pola ;-). Nie wiem czy znacie CZU CZU do pisania literek i zmazywania dostała na gwiazdkę i często pisze :-), lubi to. A Polunia gada jak najęta to jest niesamowite jak ona się komunikuje :-). Teraz ją odpieluchowywuję -tzn staram się ;-), ale mówi jak robi więc jesteśmy na dobrej drodze mam nadzieję, że do wiosny będzie bez pieluchy.KROMA lubię czytać co u Was. Będę wiedzieć co nas czeka jak się zdecyduję na 3 ;-). A Ty teraz z Arkiem i Antkiem w domku? Myślałam, że Arek do przedszkola chodzi?IKA a co z Kinia jak do pracy wrócisz? Mówisz, że Wera ma histerie jak ma karę ;-), moja na szczęscie reaguje na słowo kara i jak łobuzi mówię, że kara będzie przemyśli i zaraz Anioł ;-) cwanius jeden.DZIUlKA TY zumbowa dziewczyno. Zazdraszczam ja się z domu nie mam kiedy wyrwać, ale z miłą chęcią bym się wyrwała na takie tańce ;-).IKAjestescie rodziną, macie córcie i się docieracie ;-) . Dlatego fajnie jest mieszkać razem przed bo wiesz co denerwuje wkurza itp itd i przy dziecku nie trzeba się już wkurzać o pierdołu , ale dobrze będzie nic się nie martw. Ważne, że razem :-). Dla pocieszenia nam w tym w czerwcu strzeli 15 lat ;-), a mieszkamy razem prawie 12 ;-) i nie zawsze jest kolorowo :-) a już powinniśmy być dotarci :-) hahahno no nic dziewuszki :-) kończę , bo rano trzeba wstać ;-). A do tego sowy, żyrafki, kocyki ;-)edit: cosik się podziało ;-) z edytorem i musiałam wszystko poprawić.A mam prośbę :-) jak kiedyś odwiedzicie bloga mojego ;-) to napiszcie coś jeśli Wam się spodoba ;-) haha bo to miło jak widzę, że ktoś tam jednak zagląda :-).Ika dzięki za odwiedziny. Nic tam niezwykłego nie ma dużo rzeczy do zrobienia itp.

Bry.
Ika216 Oliwia zwykle z pokorą przyjmowała kary ale teraz właśnie zaczyna histeryzować, oj też trwa to długo...ale nie zawsze tak jest. Głównie jak jest zmęczona, wtedy histeria jest o wszystko, że to nie takie, ze to nie dobre, że to nie tak...
Co do grup zamkniętych też nie wiedziałam, że są dwie... ale piszę w tej co Dziulka stworzyła, bo tu na ogólnym wiele tematów wolałabym nie poruszać ;-)
Sarisa, fajnie że mama Ci pomaga, że spędza dużo czasu z wnuczkami bo ja moja mama pod ręką a niestety wnuczki widzi wtedy kiedy my przyjdziemy do nich, bo jej się samej nie chce przyjść :-( Przykre ale prawdziwe :-( Niezły staż macie, nam 13 lat w tym roku ale mieszkamy razem od 5.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry