reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

Kania co jak co ale mam ulubiony chleb sycylijski, okrągły z suszonymi pomidorami. Dziele go na 4 części i wkładam do zamrażalnika. Za taki bochenek płace 6,5 zł :szok: no ale czasem powstrzymać się nie mogę.

reklama
Dawidowe każdy z Nas ma jakieś swoje ulubione frykasy :-) Śmieję się z tej drożyzny ale naprawdę gdzieś wyczytałam że w sieciówce Alma chyba ceny są zatrważające więc coś w tym musi być :-)

Franek zasnął, więc chwila relaksu:tak:

Ja też bym chciała poubierać w sukienusie, a nawet siebie nie za bardzo mogę:-D:-);-). Za to czeszę Franka dość często. Ostatnio,jak "mył"ręce w łazience, to stałam za nim i zaplatałam mu warkocza:rofl2:. I oczywiście zaplotłam:tak:.

A wiecie,że mój Franek za bajkami nie bardzo? Szkoda, bo chciałabym, aby usiadł, jak Laurka dawidowe i pooglądał spokojnie. On lubi,jak leci bajka (Rajdek, Strażak Sam, George, Peppa), ale nie posiedzi:baffled::sorry2:. Za to reklamę Plusa mógłby oglądać non stop;-). I śpiewać "no no, no no no no"

Kania alma jest bardzo droga ale są tam dobre rzeczyczy zwłaszcza zółte ser i wędliny. Byłam tam może dwa razy ale naszczęście mi nie po drodze. Teraz najbliżej mam lidla i trochę dalej reala.

Emiliab moja posiedzi tylko chwile dłuzej przy Ciekawskim Georgu.

Lece bo Laura wstała, tańczy i mówi że czeka na Mikołaja. :angry:.

Cześć i czołem, jestem wesoły Romek. Pytacie skąd się wziąłem? Myślałem o Was raz i dwa i dlatego żem tu wlazł. ;-):rofl2:

U nas jakoś leci dzień za dniem. Właściwie to nie bardzo wiem co napisać. Jutro jedziemy do teściów, bo będzie mikołaj, a przy okazji zakupy się zrobi w rossmannie. Prezenty dla dzieciaków w sumie już mamy. Jeszcze tylko coś słodkiego i owoca się dokupi jutro i będzie gitez majonez. A dziś wydrukowałam Danielowi ozdoby typu bombki, choinki, mikołaje, które pokolorował, a potem zawiesiłam na firance u niego w pokoju. Do przedszkola chyba już 3 tyg chodzi i jak na razie choroby nie złapał. Laura też ok. Ostatnio przechodziła jakieś zatrucie lub wirusówkę, bo kup było milion na dzień. No i wyszła jej pierwsza piątka, a Danielowi pierwsza szóstka.

No i chyba tyle. Na czytanie nie mam siły, bo łóżko mnie wzywa.
Pozdrowionka

sie witam wieczornie:))))) dzisiaj nasz psorek siodme poty z nas wycisnal:)) dwie nowe salsy ale takei ze szok i jedna z nich tanczylam na scenie. juz chyba normalka ze na tej scenie jestem bo jedzie twardo po imieniu do mnie ze mam wskakiwac na scenie i dawac powera!:))) ogolnie bylo booosko jak zawsze:)))

dzionek z Leane dzisiaj byl calkiem fajny:) mloda wariowala tak ze myslalam ze sie poleje... biega non stopem jak maly slonik i jak juz nei wiedziala co wymyslec to zalozyla se kocyk na glowe i leci na oslpe i zanim zdazylam slowo powiedziec to wyglebila przez stoleczek i smiala sie jak chora!!!:)))))))))) co za wariatka:)))))))

poza tym wysprzatalam dom i zrobilam risotto na jutro i pojutrze dla moich a ja dalej dietka

15 kilo na minusie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wazylam sie dzisiaj rano:))))))))))))))))))))))) jeszcze niech mi woda zejdzie jak sie @ skonczy i wtedy bedzie prawdziwa waga dopiero.

a my mikolajek nei obchodzimy za to na gwiazdke zamowilam prezentow dla mlodej na 60 euro a same fajne rzeczy: tablica na nozkach z jednej strony na krede a z drugiej na mangesy, wirtualna ksiazeczka " oui oui" plastikowe " kartki a na kazdej litery, cyferki, formy, kolory itp, i potem za 20 euro ( bezcen!!! ) az 4 rozne "gry", tez na litery na cyferki na porownania i cos tam jeszcze. to byl strzal w 10 bo jedna z tych gier w markecie ksoztuje 16 -17 euro a ja mam za 20 az 4!!!. maz powiedzial ze dokupi jej stoleczek i stoliczek zeby swoj miala.

Kaniu, nie, to nie ta sama bajka.
Popatrzcie na You Tube- "Świat Małej Księzniczki", jest tego trochę.Zarąbiasta bajka, fajny dubbing i charaktery.Amelka ją uwielbia, my też;-).Co prawda od strony graficznej....hm....trzeba przywyknąć, ale treści super.Hehe, ostatnio Amelka Casperka "zaraziła" Księzniczką:-D.Generalnie bajeczka, która opowiada o różnych sytuacjach, jakie mogą się zdarzyc w życiu kilkulatki - wesoło i dowcipnie.
Co to ja jeszcze?????:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Heh....skleroza....:zawstydzona/y:
Miłego dzionka wszystkim :***:-)

Witam sie porannie mikolajkowo. Nadal chora na sterydach jade bo dusznosci mam po weekendzie ponownie do lekarza bo drugi antybiotyk nie pomogl a kaszle jak gruzlik. Zaczynam sie bac czy znow nie mam krztusca :| ze 4 lata temu zlapala, to meczylam sie ze 3 miesiace... waga mi spadla o 4 kilo wygladam jak trup i generalnie do kitu nastoj przez chorobsko z domu nie wychodze. Wczoraj tylko szybko pojechalam dzieciom na mikolaja prezenty kupic i sobie spodnie marmurki czarne rurki w newyorkerze. Poza tym Wojti zdrowy, rosnie i generalnie u niego wszystko ok, poza humorkami dwulatka, ktore daja sie ostro we znaki. Z A. jak zwykle srednio na jeza. Ciezki klimat jakis, a i w pracy bessa wiec nastrojow brak. Buziory i pozdrawiam wszystkie was i dzieciaki:tak:

Hello czy są tu jakieś grzeczne mamusie- witam w mikołajkowy ranek.Mam chwilkę przed pracą więc postanowiłam do was zajrzeć .
Dziulka gratuluję utraty wagi;-)15 kg o ja cie kręcę ale poszłaś .
Happybeti - moja starsza uwielbia Małą Księżniczkę .
Strip -zdrówka dla ciebie:tak:
Dawidowe - jak Laura - zdróweczka dla niej-a Tobie to wolne się przydało bo pewnie sobie troszkę odpoczęłaś .To tyle uciekam do pracy.U mnie dzis dziewczynki wstały i szybko do okna - bo tam stały ich buciki.ale się ciszyły bo dostały takie same bluzeczki tylko w innym rozmiarze no i oczywiście słodycze.
Miłego dnia>Pa.

reklama
witam wyspana.

Mikołaj u nas był i cisza w domu że hej. Mnie niestety olał ale lepsze to niż rózga. :dry: śniadanko zjedzone. I dziś dzionek bez wychodzenia. Generalnie z chorobą jest dużo lepiej.
Happy tak sądziłam że to chodzi o tą bajkę. Kiedyś leciała na mini mini ale Laura była mała i nie oglądała. Teraz ogląda Ola i jej zoo też przyjemna bajka.
Strip mojej koleżanki córka 14 lat złapała na początku roku krztuśca i do tej pory jeszcze miewa duszności. W wakacje to nawet nigdzie nie jechali na wakacje bo córka bała się jazdy samochodem. Ogólnie bała się zostawać sama w domu aby się nie udusić. Schudła chyba 10 kg to aż podejrzewali anoreksję. Na szczęście na oczach matki jadła jak koń. No ale współczuje bo to nie żarty i cieżko się dolecza.

Joli oj przydało się wolne. Jedynie z nudów wymyślam nowe prezenty i zamawiam kurierem ;-). Jeszcze mnie korsci ale mówie prrrrr.

Dziulka gratulację wytrwałości i efektów.

A właśnie jakie pomysły na nie drogi prezent dla meżczyzny 65 lat (moj tata), nie pali, nie pije, ciuchów ma sufit, heh. Kosmetyki to ma swoje kokretne i mama dba na bieżąco. częśc mam ale to za mały prezent i za 10 zł wiec chce coś do kupić. Nie mam pomysłów.

Do góry