reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe Mamy 2010

Hello:-)
Dziczeje człowiek w tym "luterskim kraju";-), o imieninach ludzi nie pamieta:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:...
Spóźnione, ale bardzo, bardzo serdeczne życzenia wszystkiego, co najlepsze

Basce
Idzie,
Dawidowe
i Kani
:***** dla Was.

Elektryk nie zakończył robót, więc widmo "bezprądzia" nadal nade mną....e, tam...damy radę....jakoś....
Wczoraj w szkole pierwszy raz z nowym nauczycielem.Hm....nie umywa sie do "naszej starej " Tani....Fajny, sympatyczny, taki wielki "wiking", ale u niej po drugiej lekcji pisalismy wypracowania:tak:, a z nim jakies filmiki i gry na necie....A że grupa nasza ambitna, wszyscy nosami kręcą, że to możemy robic sami, w domu, jak to było "za czasów" Tani.Cóż...trzeba będzie przywyknąć.
Widzę, że nastroje "świąteczno-Mikołajowe" powoli zaczynaja tu gościć:-).
My prezent pod choinkę dla Niuni juz kupiliśmy , w zeszłym tygodniu- kuchenkę z wyposażeniem i "jedzeniem".Stwierdziliśmy, że i tak mieliśmy to w planach, to nie ma co czekać.A że akurat Ania była z nami w tym sklepie, to udało się to załatwić "po kryjomu", tak, by Amelka się nie zorientowała, bo byłby wrzask.Uwielbia robić zakupy:baffled:;-).
Ostatnio kupiła sobie( czyli złapała "w locie" z wózka z regału taka czapke mikołajową , z migajacymi swiatełkami-o kilka numerów za wielka, oczywiście:baffled::no::sorry2:...i od razu na łepetynę- spróbuj jej wtedy zabrać taki zakup- nie dość że czapka, i to mikołajowa, to jeszcze "siama kupiła":sorry2:.Wczoraj do niani musiałam ją w tej czapce zawieźć i dopiero jak pobiegła do dzieci, schowałam szybko do kieszeni i uciekłam.
A jeszcze zabawny incydent w tym sklepie:-)- jak już pisałam, moje dziecko wciąż spiewa.No i zaczęła w tym wózku zakupowym , w tej czapce swoje "popisy" na całe gardło - "Master Jakob"(Panie Janie). A ludzie się dołączali, więc całkiem niezły chórek stworzyła:-D.Gdy uznała, że dość, wyciągnęła rączkę i stanowczym głosem "Stop!" , po czym przeszła do "Jingle bells". Ubaw mieliśmy my i ludzie:-D- dyrygentka się znalazła:-D.
Choinki jeszcze nie mamy- pewnie kupimy coś przed Świętami.Liczyłam po cichu, ze do Świąt cały remont i "przemeblowanie" domu się zakończy , ze duży salon obok kuchni będzie gotowy, ale chyba nic z tego:-(...szkoda, ale cóż...damy radę , jeszcze te trochę się wytrzyma.
No i musze kończyć, bo budzic skarby trzeba ...
Miłego dzionka wszystkim:***

reklama
Ida głębszej w tym filozofii raczej nie ma ale chęci na pewno są potrzebne więc jak są to połowa sukcesu :-) Sama bym chętnie jakiś korków po udzielała ale z czego??? Teściowie prezent sprawili? Moi mnie ostatnio zaskoczyli i dostałam piżamkę :-)
Dawidowe i o której poszła wczoraj spać jak Ci tak długo pospała? Jak jeść/gryźć nie mogła bo ją bolało w buzi to jej zmiksowałam to parę łyżeczek wciągnęła.
Rysia super, że Miłosz się dostał do przedszkola, teraz Tobie tylko pracy i będzie dobrze :-) :-) :-) A wirtualnie pifka mogę się z Tobą napić :-)
Happy super pomysł na prezent :-) Amelce pewnie nikt oprzeć się nie mógł, i dlatego tak wszyscy pięknie z nią śpiewali. Życzę Wam, by jednak sprawy remontowe poszły do przodu i ten elektryk się szybko uwinął z tablicą :-)
Makuc i jak Alicja w przedszkolu???
Wioli, Sarisa do zdrówka mi wracajcie i na forum raz, dwa !!!!!!!

Wczorajszy komentarz Oliwii na pytanie "Podobał Ci się Mikołaj?" - "Tato Mikołaj wcale nie taki fajny".
Wpadła po żłobku do domu i krzyczy - "Mamo, mamo patrz co dostałam"
A ja pytam, od kogo dostałaś te śliczne prezenty?
Oliwia - "Od Mikołaja mamo, takiego dużego".
Powiedziała jeszcze, że nie płakała ale się bała troszkę.
Że był duży, miał białą brodę i czerwoną czapkę.
Nockę niestety miała ciężką, chyba przeżywała to spotkanie, od 4 nie spałyśmy do 5, zrobiłam jej mleko i po nim usnęła na dobre. O 6.45 musiałam ją budzić, hasłem "Kochanie Strażak Sam już wstał" a jej oczy jak 5 zł się zrobiły :-)

Witam.Ja dziś robię zupkę ogórkową,Kamil ogląda bajki:sorry2:
A wczoraj jak zasnął ok.16 to spał do 17.30 potem szalał do 23.
Myśmy z znajoma wypiły winko zjadłyśmy ciasteczka a rano malutki kacyk w pracy hehe ale dałyśmy radę.
Kamil ma jutro mikołaja w przedszkolu...

Happy życzę szybkiego zakończenia remontu:tak:
Kaniu do super ze Oliwka fajnie zareagowała na Mikołaja:happy2:
Dawidowe jasne ze by się dało podzielić jakoś;-)
Rysia super że Miłosz dostał się do przedszkola :happy:
Ida ja jestem zielona w szydełkowaniu,szyciu itp marna zemnie krawcowa.Jedynie guzik umie przyszyć :baffled:

A wczoraj była ta znajoma u Nas na kawce z siostrą i Kamil mówił
"Ania masz cycki"
ONA;nie ja jestem płaska
ON;a Aga ma cycki,mama też a Ania płaska i się zaczął śmiać

Ostatnia edycja:
witam witam!!
A ja wczoraj zaczęłam przemeblowanie u dziewczynek całą meblościankę przenosiłam naszczęście każda częśc była osobno wywaliłam wszystko i szalałam a dzisiaj rano ni ręką ni nogą... a teraz szukam w necie ciekawych krojów bedę szyć ubranka dla lalki Jula mnie wymęczyła więc coś będę działać.

witam. Dzis wylezałam się do 10 :szok: jedynie o 7,30 dałam leki, zrobiłam inhalacje, mleczko, bajeczka i dziecko siedziało spokojnie i ogladało baje w łózku.
Ogrzewania jeszcze nie ma. Podobno do jutra. Generalnie cały czas robią. Zimno specjalne nie jest wiec nawet nie właczyłam piecyka. Ale do kąpieli będę musiała koniecznie. Zakupy zrobione. heh poszłam po jajka i pieczywo a tu nagle przeszło 100 poleciało. Drogie to pieczywo ;-):-D już nie wspomne o jajkach :-p.
W domu bajzel, zapiekanka ziemniaczana się piecze a od zapachód mało co kałuży od ślinienia nie zrobie.

happy współczuje też tych remontów prądowych. A Amleka super cwaniara. Oj dogadały by się z Laurą bo widze mają kupe pomyslow na tym samym poziomie.

Rysia ty do wawy ..............

Kania poszła po 21 bo mi Piratów z Karaibów oglądała i nie dała się zanieść do wyrka. A co do jedzenia to moja po prostu straszny niejadek. Jak ona widzi jedzenie to wypija na wszelaki szklankę picia i nawet woda jej nie przeszkadza.
U was strażak sam a u nas Elmo. Każdy czerwony samochód to mamo to auto Elmo albo wózek to wózek Elmo.

Baska my mamy mikołajki połączone z Wigilią w żłobku 13

Agusinka a ja mojej te najmniejsze ubranka poprałam i ma całe dwa kartony dla lalek. Teraz lalki noszą czapeczki po niej śpioszki. Full wypas. Jeszcze fazy na przebieranie nie ma ale jak będzie miała to jak znalazł.

Ostatnia edycja:
Kamil zasnął,ja się ogarnęłam,wykąpałam i czekam na małża:happy2:

Dawidowe no strasznie u Ciebie drogie te pieczywo i jajka;-)
A my mamy tylko Mikołajki bo o Wigillii nic nie mówili:sorry2:

Agusinka to Ci Julka dała robótkę:-)

Powiem szczerze ze czasem tęskno mi do przebierania takich malusich istotek ale nie czas na takie szaleństwa wystarczy mi jeden taki malutki ludzik w domku a i szkoda że nie jest dziewczynką bo teraz tyle fajnych lalek itp że bym chętnie się z nim nimi pobawiła:-D

Baska mysmy z kolezanką kupiły naszym księżniczkom (ona ma 3,5latkę) po piesku Chichi love Pariss. I smiejemy się czy my kupiłyśmy sobie bo nam się podobają czy dzieciom. hehe obstawiamy że latem pojdziemy do prku i same będziemy nosiły torebeczki z pieskami.
A co małej istotki to ja bym chętnie wrociła do takiej 3 tygodniowej ale Laury a nie nowej sztuki. Moja starcza za 4:-p:rofl2:

reklama
Dawidowe u Nas Elmo na dobranoc, a Strażak Sam na dzień dobry :-) A najdłużej wysiedzi na Śwince Peppce, bo trwa aż 5 minut. Ale w tej W-wie drożyzna, czytałam gdzieś że chleb 130 zł za kg ;-) No i fajnie, że wybyczyłaś się do tej 10-tej :-)
Happy coś mi ta bajka mówi, tylko co....za moich czasów była taka, ale to chyba nie ta prawda?
Basia to już marzenia o drugim odwleczone na dalszy plan?
Agusinka to z Ciebie krawcowa jest?

Do góry