reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe Mamy 2010

makuc cieszę się że Alicja tak dobrze rozpoczęła pierwszy dzień w przedszkolu:-). Trzymam kciuki,aby tak było zawsze :*A za czas jakiś będziesz mówić " Ale mi fajnie cicho w mieszkaniu;-)"

reklama
Makuc od rana myślałam o Was jak pierwszy dzień w przedszkolu a tu niespodzianka, fajnie że obyło się bez płaczu :-) Oby każdy poranek był tak spokojny jak ten :-)

Oliwia po tygodniowej przerwie dziś wparowała na salę nie oglądając się za mną, ale najbardziej ją zafascynowała ubrana choinka w holu, po prostu stanęła jak mur :-)
Dzieciaki malowały Mikołaje pod jej nieobecność, więc nadrobimy w domu tę pracę :-) Babcia już nam wczoraj naszkicowała, teraz tylko go pokolorować.
Niedawno wróciłam z zakupów "Mikołajkowych", skromnych w tym roku, bo mój budżet uszczuplił się co nie co odkąd nie pracuję. Ale najważniejsze że jakąś drobnostkę Mikołaj zawsze podaruje dzieciaczkom. Co niektóre osoby na rózgę sobie zasłużyły ale nawet tego nie dostaną ;-)

Ostatnia edycja:
Witam.Ja na szybko bo w pracy jestem ale jeszcze pół godzinki:-)

Ubieracie już choinki?Bo my wczoraj od teściów przywiezliśmy nasza ale ktoś mi zaiwanił parę bombek i muszę dokupić:confused2:

A tak poza tym to mąż pod choinkę kupi mi automat w końcu:tak:

Makuc fajnie że Alicja przeżyła spokojnie pierwszy dzień przedszkola bo Kamil płakał i z nim siedziałam z godzinkę :cool:

Kaniu czasem mi się wydaje że i Kamil na różgę zasłużył:-D i jak jest bardzo nie grzeczny to wtedy mówię że mikołaj nie przyjdzie a on ze przyjdzie no ale ma to szczęście że młody jeszcze bo pózniej nie będzie przelewek:sorry:

Dobra uciekam :**

Hello
makuc- też o was dziś myślałam-super że Ala nie płakała.Ona widzę że taka jak moja Gabi-cały czas mówi ze chce do przedszkola albo do szkoły.Nachodziła się po starszą siostrę i nigdy nie mogłyśmy wyjść z przedszkola.Także mam nadzieję że od września będzie chętnie chodziła.
Baśka i nas jest taka rodzinna tradycja ze choinkę ubieramy dzień przed wigilią .
O widzę że emiliab się odezwała jak miło:-)Co tam u was?
Agusinka dobrze że już po badaniach i wszystko jest ok.
A ja pojechałam po pracy na zakupy i straciłam tyle kasy ze ho ho-no ale w lodówce światło a do pracy to jechałam chyba na oparach:szok:.Dobrze że dziś będzie wypłata na koncie.
No nic uciekam na obiadek- dziś podaję zupkę ogórkową od wczoraj!

My już zjedliśmy obiadek...zupkę pomidorową z ryżem

Kania jakby nie było to Kamil też płeć brzydsza hehe:-D tylko że jeszcze zbyt młodociana:sorry:

Joli my mamy tradycje że w dzień Wigilii ubieramy tzn i u męża w domu i u mnie też tak zawsze się robiło ale Kamil już chce ubierać więc mu ubiorę szybciej:happy:
Zazdroszczem Ci tej wypłaty na koncie już dziś bo ja dopiero w piątek dostanę za staż no i mąż w pon wypłatę.
A grudzień to miesiąc zawsze taki że dużo kasiorki trzeba dobrze że my na wigilijną kolację do teściów jedziemy ale i tak trzeba dać mamie jakąś kaskę:cool:

JOLI u nas jest w miare ok. Franek chodzi do przedszkola, mąż miał wyjechać na chwilę zagramanicę, a okazało się,że to będzie dłuższa chwila:rofl2:. Ale dobrze, bo kasa potrzebna. Dobrze,że na weekendy wraca. A ja dochodzę do siebie pomału.

My choinke ubierzemy chyba tydzień przed Świętami. Dla dzieci.
Franek też ma Mikołajki w przedszkolu. Ciekawe, jak zareaguje na Mikołaja(mam nadzieję,że nie tak, jak ja, jak po raz pierwszy w życiu spotkalam się ze "świętym":zawstydzona/y:). No i ciekawe,co mu przyniesie;-)

Kuba niestety, już nie wierzy w Mikołaja:-(. A szkoda... Tak było wygodniej;-).

Joli77 ja swojej wypłacie już zapomniałam a dziś dopiero 3 grudnia.
Basia masz rację, źle się wyraziłam heh :-) no i fajny prezent mężuś szykuje ale to w sumie prezent dla Was wszystkich :-)
Smaka mi zupami narobiłyście :-)
U mnie dziś mielone kotlety :-) a na jutro pomysłu brak.
Emiliab super, że Franio z przedszkola zadowolony, i że Mikołaj ich odwiedzi :-)
Fajnie, że sytuacja materialna się stabilizuje u Ciebie a Ty jak w pracy???
U Oliwii ma być jutro, sama jestem ciekawa jej reakcji, bo w tamtym roku nie miała okazji się spotkać z nim w żłobku bo była chora.

Kaniu ja na razie jeszcze na L4, 13 grudnia idę na kontrole do lekarza, ale juz mi zapowiedział,że raczej do końca roku posiedzę. I po cichu powiem,że :rofl2:. Bo w pracy jest:no:.

A zupę będę robić w piatek,bo małż spragniony jest zup:tak:. Dzisiaj z Kubą jedliśmy paluszki rybne, jutro nie wiem co, a od środy Kuba ma znów obiady, więc mam luz:-)
A o swojej wypłacie tez juz zapomniałam, choć mam na koniec miesiąca:crazy:. Ciekawe, czy dostanę mikołajkowe z pracy:sorry:

Dobra, szykuję się po Franka

reklama
Kania tak no w sumie prezent dla Nas wszystkich ale jednak dla mnie najważniejszy bo nie będę musiała stać nad ta frania:sorry:

Emilia Kamil miał okazję w zeszłym roku spotkać Mikołaja i bardzo ale to bardzo płakał ale mam nadzieję że w tym już będzie dużo lepiej.
a co do tej choinki to ja pewnie też zanim zakupie jeszcze parę ozdóbek to akurat wyjdzie tydzień przed świętami:happy:

Do góry