reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe Mamy 2010

I ja na chwile
Alis goosip girl i ja swego czasu byłam wciągnięta ;-). teraz na tvn7 drugi sezon chyba leci ;-)
Rysia no i ja czekam na efekt końcowy pokoiku. My dziewczynkom też przemeblowaliśmy itp. A teraz na weekendzie przemalowaliśmy stare łóżeczko Zuzki na biało i teraz Polci łózeczko jest przecudne. I nawet M. mi powiedział, że żałuje że od razu tego nie zrobił tylko po takim czasie, ach te chłopy.

reklama
Witam witam i o zdrowie pytam!!!
coś tu tak puściutko...ja po weekendzie na wsi. zimno było ale twarda Agniesia posprzatała w samochodzie odkurzyłam go caluśkiego bo jakoś niemam zamiaru jeździć w brudnym całą zimę i teraz jest picuś glancuś.
wczoraj przyjechałł moj brat z żoną i dzieckiem bo do centrum jechali dziś na badania i mó brat zaczął z wieczora wymiotować i miał lekką biegunkę mam nadzieje że dzieciaki się nie zarazily że to tylko on złapał bo mi już nie potrzeba żadnej choroby przed badaniem a jeszcze apropo badania normalnie mnie wkurzyła babka dziś:wściekła/y: dzwoni mi że ja mam wizyte 27 listopada ale im się już fundusze skonczyły i ze termin mogą mi dać na 29 stycznia. jak mi ona to powiedziała to ja sie jej pytam ze co ona sobie mysli ze ja odstawilam leki tydzien temu i co teraz jej spozrotem podam i tak w kolko i ze nie bede dziecka trzymac na lekach tyle czasu bo moga jej zaszkodzic po takim czasie to ona do mnie dlaczego ja w ciemno podaje leki skoro niewiem jaki jest stopien refluksu to ja jej mówie że sam lekarz u nich mi kazal i ze w ciemno to oni zapisuja skoro wiedza ze jest koniec roku konczą się fundusze to powinni zapisywać mniejszą ilość pacjentów i że ja się z dzieckiem psychicznie na to już przygotowałam i fizycznie bo na ten czas musiałam dla Juli świetlice załatwić i obiady bo mój kończy dopiero o 16 a ona mi że ona się lekarza zapyta i zaraz mi mówi że prosze przyjść jak było ustalane na listopada. A mnie się wydaje że ktoś ze znajomych albo jakiś lekarz chciał kogos swojego wcisnąć na to miejsce swojego i szukali osła jak się Paweł dopiedzial odrazu pomyślał to co ja normalnie tak mi ciśnienie podniosła.
A poszlam dziś na ciuchy pokupowałam pare bluzeczek rurki Juli a Amelka zobaczyla skarpetki z doszywanymi na czubku takimi dużymi głowami boba budowniczego jeju jak ona zaczęła skakać po całym sklepie i śpiewać to jej je kupiłam to wracała ze skarpetami w garsci.

Dziula ja Tobie powiem że mój ma bardzo dobry gust co do ciuchów moja teściowa zawsze na nim polegała coś kupując sobie czy komus z ubrań a i ja wam powiem że wolę go zabrać po ciuchy bo mi zawsze doradzi.
Happy znalazłam fajny przepis na małą ilość ciasta i to w 3 minuty z mikrofalowki :-)

Wiecie co mój chyba chce coś ode mnie whysky mi teraz przyniosl i o nic nie pytal czy chce je wypic...

witam wieczornie i w sumie na zamknietym wszystko napisalam.

Leane daje popalic , tzn jak odebralam ja od niani to swoje ja pokazywala jak odstala zrype i placz byl ot od razu jej sie przestawilo w glowie.
wieczorem juz lepiej bylo wyglupiala sie ze mna i malzem.

dzis tez zaczelam dawac lekcje z francuskiego corce koelzanki przygotowuje ja do egzaminu pokolegialnego, lat 15 ma i widze ze czuje zarypisty respekt do mnie:)) ja ja uczylam a kumpela bawila sie z mldoa w pokoju. dalo rade:))) przy okazji wpadnei troche grosza na rozpierdziel:)))))))))))

no a jutro ide na 10h i juz mam nerwa.

Witam wieczornie :-)
Widzę że nikt dziś nic nie pisał-bu
Gdzie wy wszystkie jesteście?
Dziulka - fajnie że wpadnie tobie trochę grosza za naukę no i ponawiam moje pytanie kiedy jedziesz na ten maraton zumby?
Basia jak w nowej pracy i jak Kamilo w przedszkolu?
Ja dziś miałam zapierdziel w szkole potem poszłam z Kamilą na godzinkę na łyżwy-byłyśmy dwa razy i jż sobie fajnie sama radzi i potem poszłam pobiegać - 4km.
Jutro mam luzik bo jadę na zawody z piłki ręcznej z moimi dziewczynami-mam nadzieję że wygramy;-)
to na tyle idę polukać na allegro i spadam do łóżeczka- dobranoc:-D

JOLI wyjazd ten na dwa dni pytasz?? 15 -16 grudnia. doczekac sie nei moge:))))))))))))))

witam sie wieczornie.... dzisiaj Leane zrobila sie normalna. rano miala takeigo powera ze zanim doszlam do niani to latala po podworku za golebiami jak torpeda:) wieczorem jak wrocilam z pracy kucnelam a ta przyleciala do mnie w ramiona z taka sila ze glebnelam na podloge:))) fajne takie chwile:))) ogolnie dzisiaj tez psozla grzecznei spac. ja zas po 10h zarypu a jutro na rano.. wieczorem ZUMBA!!!!:))) na NK wrzucilam moja fotke z instruktorem -ta co na zamkneitym :)
poza tym u nas zimnica jak cholera 8 stopni ale takie zimno przeszywajace ze wrrrrrrrrrrr.

bry dzień. Chciałam tylko zameldować, że żyję, że o Was nie zapomniałam i że ciągle mam za mało czasu na wszystko.
U mnie zmiany, zmiany i jeszcze raz zmiany.
Alicja od grudnia idzie na 8h do przedszkola państwowego.
Ja niebawem wracam na pół etatu do staro-nowej pracy.
I mam przez to wszystko wielkiego stresa. Szczególnie boję się o to jak moje dziecko w przedszkolu tak długo wytrzyma...
Tak więc mamuśki z doświadczeniem proszę o wypowiedzi w tym temacie :-p

Witajcie dziewczyny:)
Pamietacie mnie jeszcze?:-) Sorki, ze nie bywam ostatnio...mea culpa:zawstydzona/y:
Pisze do was z prośba
oddajcie glos na moja Maurunie. startujemy w konkursie na fb i liczy sie ilosc lajkow
Wdzieczna bede ogromnie, jak klikniecie na linka i zalajkujecie:))Akcja trwa 23.11.g.21.00
Trzeba sie zalogowac na fejsa, zeby zobaczyc zdjecie
Modele i Modelki:) | Facebook
Niech i maz zalajkuje, kolezanka i sąsiadka. Tak w ramach dobrego uczynku;-)
Dzieki wam z gory wielkie.Pozdrawiam serdecznie

Bry.
Sarisa
już dwa razy mi się śnił, i to nie za dobrze...a jak Zuu? Wyszły jej te piątki już?
Rysia czekam na foto z odmienionego pokoiku Miłosza :-)
Alicja po farbach też takie umalowane po pachy jesteście ???
Kroma dostałaś @???
Agusinka i jak Twoje dziewczęta? Mam nadzieję że nie złapały niczego?
Basia a Ty gdzie? Jak Kamil w przedszkolu?
Dziulka to fajnie że możesz sobie dorobić :-) No i trzymam kciuki za znalezienie czegoś sensownego !!!
Joli77 i jak zawody??? Ty masz jeszcze siłę biegać po 4 kilosy?
Makuc wow, to faktycznie duże zmiany. Szczerze powiem Ci, że zanim wrócisz do pracy to dawaj Alicję na kilka godzin zaczynając od 2, i z każdym dniem wydłużaj o godzinę, półtorej aż dojdzie do 8. Wierz mi, że początki są trudne dla każdego dziecka i rodziców ale dacie radę :-) Będę trzymała bardzo mocno kciukasy !!!

Dziś mój dyżur ale mężowi chyba się coś pomyliło, wylądował u Oliwii w pokoju tuż po 1, i tam już został do 4...
Ciężkie nocki nastały i na pewno nie od zębów.
Wybudza się z płaczem, gadaniem...
My z Okruszkiem też średnio śpimy, bo jak się w nocy obudzę, to zasnąć nie możemy przez 2-3 h.
Rosół nastawiony, muszę coś moim ugotować na dwa dni, jak mnie nie będzie choć wiem że i tak sobie świetnie poradzą...

KANIA dzięki! właśnie zastanawiałam się jak to rozgryźć i to zdecydowanie będzie najlepsza opcja, tym bardziej, że ja tak czy inaczej pierwsze 2 tyg. Alicjowego przedszkola będę w domu siedzieć ;-)
Dzisiaj jak Pani pokazywała nam przedszkole to Alicja razem z dziećmi tańczyła, udawała zwierzęta itp. i aż mi się popłakała jak wychodziłyśmy. Z tym, że Pani przedszkolanka już mi tłumaczyła, że zazwyczaj pierwszy dzień ogólnie jest ok, bo dziecko jeszcze nie wie co się święci a potem dopiero zaczynają się schody...

KANIU odnośnie tych nocek powiem Ci że u nas jest to samo. Od ok.1 zaczyna się gadanie, lamenty, czasami aż histerie :eek::szok: przez co chodzę notorycznie niewyspana. Może to jakiś skok rozwojowy? Bo niby czym innym to tłumaczyć?

reklama
Witam- MECZYK WYGRANY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kania -co do biegania to od 3 tygodni co drugi dzień biegam po 4 km.Tak jakoś mnie naszło- mój mąż mówi ze mam za dużo energii;-)
Makuc -powiem tobie to dobrze że dziś jej się podobało w przedszkolu.Ale tak jak Kania napisała oddawaj ją tak na początek na trzy godzinki i stopniowo wydłużaj czas.Będzie dobrze zobaczysz.
To na tyle -buziolki.

Do góry