reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
Dorisku już zazdroszczę Ci tego wypadu w góry i tego leżakowania na polanie :-) Badania miałam krwi dla neurologa (w związku z kręgosłupem) a jutro mnie czeka mały stresik - usg połówkowe :-) Czemu w pracy nie ciekawie? Brak pracy, czy szef staje się niewypłacalny dla swoich pracowników? Ooo to ja się wyśpię za Ciebie, bo ostatnio zasypiam po 21 :-)
Basia teściowa się bardzo pochorowała? Zdrówka dla Niej.
Zdrówka dla Wszystkich Chorowitków !!!
I co tu taka cisza???

witam i ja

hm zaczytana ostanio w książkach. I tak czas płynie. Siedzimy w domu to moja królewna robi bałagan że hej. A teraz odpoczywa chyba od 11,30 wiec przeszło 3 h. Jak wstanie obiadek i dalej robimy bałagan. Jednak chodzenie do pracy to niesamowity odpoczynek. Wiec w tym tygodniu tylko dwa dni popracuje i potem znowu weekend Potem 3 dni i może piatek wolny to 4 dni wolnego.
Widze ze wczoraj nikt nie miał nic do napisania, każdy zajęty swoimi sprawami. Gdzie te czasu że 2 dni nieobecności był niemożliwe do nadrobienia.

Dziulka jak to robisz że twoja sypia do 9. Moja jak pośpi do 7 to rekord. Mimo że wczoraj wstała o 6 nie spała cały dzien i poszła po 20 spać to i tak wstała o 7. Co ty jej dodajesz do jedzenia lub picia przyznaj się?

Kania jak badania i gdzie wyjedzałas na weekend?

Doris dobrze cię rozumiem z brakiem sił. Wypadu w góry zazdroszcze bo sama bym chętnie pojechała.

Baska tesciowa to chyba z tesknoty za wami się pochorowała. Zawsze się docenia kogoś jak go nie ma za blisko ;-)

witam wieczorem:))

DORISKU to jest zumba- polaczenia tanca z fitness a na zamknietym masz video moje w akcji z naszym ciachem:) a ze chyba dobrze mi to idzie to na 6 zajec 5 przetanczylam na scenie z nim:) ojjj doczekac sie srody nei moge:)))))))))) 4 kilo mnie juz nie moge:))))))) musze wrzucic fotki moje nowe:))))a tanczymy zm istrzami FR tancow latynoamerykanskich i wielokrotnym mistrzem europy:))) w kazdym razie po 1h tanca z nas sie totalnie leje:))))))))))))))oprocz zumby tanczymy tez flamenco, salse, regeton i cus tam jeszcze:)))

DAWIDOWE ja w ciazy duzo spalam i w godzinach kiedy robilam siesty to tak Leane spi od narodzin, a jak wolne mam albo na popoludnie to jej mowie ze rano nie wstajemy i moze spac dluzej:) i nieraz juz o 8h gotowa do boju i slysze rano " toz to niemozliwe!!! mama rob butelke! zmien pieluszke!" a nieraz 8.30 lub 9h, kiedys dociagnela do 9.30 i to jeszcze ja budzilam spiocha malego:))) wieczorem idzie spac o 21h.

Dawidowe nie wiem czy z tęsknoty ale coś może być na rzeczy bo odkąd poszliśmy to chora.Cosik z ciśnieniem ma za wysokie:crazy:

Mały zasnął ja teraz weszłam na chwilkę ale widzę że malutko napisane,chyba nikt nie ma czasu:dry:
Ja myślałam że jak pójdę na swoje to będę więcej na BB ale nici z tego bo muszę lapka pilnować przed moim łobuzem bo ciągle coś miesza jak tylko usiądę więc już wolę jak on śpi zasiadać.
Ehh a ja mam stres bo malutko kasy mi zostało a gdzie tam 10listopada:szok: Szwagier cóż niby dał kasę ale co z tego jak to grosze więc już się wkurzyłam i powiedziałam że na nst miesiąc da mi tyle i tyle co by starczyło.Pralki też nie mam tylko franię a już mnie wnerwia bo takie suche ręce mam z tego prania:oo:
Ale cóż pierwszy miesiąc bywa trudny pózniej będzie lepiej,musi być:sorry2:

Dziulka to ja z Kamilem dziś do 9 spaliśmy pierwszy raz od nie pamiętam kiedy ale on w sobotę i niedzielę nie spał popołudniu więc musiał odespać bo zasnął ok.13 i wstał po 16 no i 21 on poszedł spać bez marudzenia.
Zazdroszczem Ci również tego spania:tak:

Dziś ciągle mówił "Kamil siły nie ma":-D:-D normalnie zmarnowane dziecię po weekendzie :happy2:

Nie śpię od 4, Oliwia miała ciężką nockę, tym samym ja, dodatkowo włączyło się myślenie i ból brzucha, pewnie z nerwów :-( I tak do wizyty będzie, trzymajcie kciuki bo mam dopiero po 17.

Dawidowe
rodzinkę odwiedziłam w Przemyślu, nie widziałam jej około 2 lat a wyniki będą w środę.
A jak Laura?
Basia oby teściowa z tęsknoty bardziej się nie pochorowała.
Oliwia też wciąż powtarza że sił nie ma, albo zajęta bardzo jest.

Witam ja nie śpie od 7,15. Dziecko po mnie przeszło z wielkimi oczami no i tak obserwuje. Odpieła pieluche usiadła na nocnik, zrobiła siku i powiedziała "no to teraz mama rób mleko". No i jakie miałam wyjścia.

Dziulka ja się cieszę że moja do 7 zaczęła spać a nie np. do 7

Baska dla groszy nigdy bym się nie zgodziła aby ktoś ze mną mieszkał albo by dał pół czynszu i np 1/4 rachunków albo droga wolna. Od kiedy mieszkam sama dobrze mi z tym. Kiedyś wynajmowałam dwa pokoje potem jeden ale oni płacili tyle że ja mieszkałam za darmo :-D albo czasem tylko dokładałam do rachunków, miałam najwiekszy pokoj i byłam panią domu wiec każdy musiał się podporządkować.

Kania to my tylko u babci na urodzinach w sobote A Laura hmm nie wiem nie jestem pewna a zależy mi na szczepieniu bo pneumokoki bezpłanie. Poniej tego nie bedzie bo jest pewna pula.

Witam.
Kaniu kciuki zaciśnięte:tak:
Dawidowe my też płacimy czynsz po połowie,gaz i prąd także tylko jeśli chodzi o jedzenie to wiesz z tym trudniej i mu powiedziałam albo się dokłada albo sam sobie robi.Z tym mam problem a jeszcze jedna szwagierka (ta co jej dzieci grzebali mam) mówiła mu że on sam jest i co ma połowę za czynsz płacić :eek: Ale on jej odpowiedział że tak się ugadał z nami i tak jest więc jej nic do tego.

reklama
Baska a niech sobie sam gotuje i sam robi zakupy. Niech ma swoją półkę w lodówce w zamrażalniku tak samo szafkę w kuchni. Najwyżej wspólne gary, talerze itp. A co to jak rodzina to nie dość że darmowa kucharka, sprzątaczka i jeszcze może praczka. Ani to twój mąż ani syn, ani gość. Ja bym nie miała sentymentów. Ja ledwo daje rade utrzymać porządek po sobie i dziecku. Już miałam leni w domu co to sprzątać się nie chciało i teraz w końcu mam czyściej.

Do góry